Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 05 June, 05:01

Sydsvenskan - 23 maj 20 kl. 07:00

Klimatkrisen gör den långdragna kampen mellan stad och natur högaktuellVattnet både skrämmer och lockar – i Falsterbo, Ängelholm och på övriga planeten..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Falsterbo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klimatkrisen, görden , långdragna, kampenmellan stad och , natur, högaktuell
Helsingborgs Dagblad - 23 maj 20 kl. 07:00

Klimatkrisen gör den långdragna kampen mellan stad och natur högaktuell

Vattnet både skrämmer och lockar – i Falsterbo, Ängelholm och på övriga planeten..

DN - 17 okt 18 kl. 11:03

Klimatkrisen lyfter kvinnliga bönder i Zambia

Klimatförändringarna har gett den feministiska kampen en skjuts framåt. I Zambia upplever kvinnliga bönder numera att männen tar deras kunskap på större allvar när klimatkrisen är ett faktum. DN Global utveckling har träffat Rural Women Assembly, en plattform för kvinnliga bönder som kämpar för rätten att äga marken de odlar på, med anledning av International Day of Rural Women och World Food Day denna vecka..

Expressen - 30 apr 20 kl. 07:00

Greta stöttar Unicef i kampen mot corona

Stötta Unicef – i kampen mot coronan.Det är Greta Thunbergs uppmaning till sina miljoner följare. Och hennes stiftelse skänker prispengar på en miljon kronor som en grundplåt.

GöteborgsPosten - 31 okt 18 kl. 11:55

Klimatkrisen kräver nya realistiska drömmar

Medborgarna måste se ett reglerat fossilfritt samhälle som mer attraktivt, ja till och med att föredra framför dagens som kan uppfattas och ses som friare. Det är också tid för modiga ledare att träda fram och leda oss i kampen mot den globala uppvärmningen, skriver Stefan Sellbjer och Filippa Werner Sellbjer..

DN - 13 mar 19 kl. 14:17

Jonna Bornemark: Erfarenheten av att vara gravid kan hjälpa oss i kampen mot klimatkrisen

Hanne Kjöller vill att vi ska känna skam över något som faktiskt kan skapa nya tankebanor, skriver Jonna Bornemark i sin replik..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

För tidigt att förlora hoppet om klimatet

FN:s generalsekreterare António Guterres menar att vi håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna och känner inget hopp om att vi kommer att kunna bryta trenden, sade han under toppmötet i Davos.
Problemet med att förklara kampen förlorad är att det förstärker det beteende som orsakade klimatkrisen. Om vi förutsätter att vi snart går under är det mer lockade att korka upp champagnen och tillbringa våra sista decennier innan vi brinner upp eller svälter ihjäl med att flyga runt världen och festa upp de resurser vi har, eftersom döda människor inte lär behöva dem.

Dagen - 19 maj 11 kl. 03:00

Ingen framtid utan offer

Världens förmodat skarpaste hjärnor har tagit sig an klimatkrisen i Stockholm - i tisdags öppnade det tredje nobelpristagarmötet om världens framtid. Näringslivstoppar och ledande politiker var med. I går överlämnades ett dokument med resultatet av deras tankemöda till en FN-panel inför miljömötet i Rio 2012.

Dagen - 19 maj 11 kl. 03:00

Ledare: Ingen framtid utan offer

Världens förmodat skarpaste hjärnor har tagit sig an klimatkrisen i Stockholm - i tisdags öppnade det tredje nobelpristagarmötet om världens framtid. Näringslivstoppar och ledande politiker var med. I går överlämnades ett dokument med resultatet av deras tankemöda till en FN-panel inför miljömötet i Rio 2012.

GöteborgsPosten - 08 nov 16 kl. 11:21

Diger att-göra-lista för president

Jobb, klimatkrisen och kampen mot terrorrörelsen IS i all ära – den svåraste uppgiften för USA:s nästa president blir att vinna sina landsmäns förtroende. Oavsett vem som flyttar in i Vita huset väntar enorma utmaningar..

Blekinge Läns tidning - 08 nov 16 kl. 11:21

Diger att-göra-lista för president

Jobb, klimatkrisen och kampen mot terrorrörelsen IS i all ära - den svåraste uppgiften för USA:s nästa president blir att vinna sina landsmäns förtroende. Oavsett vem som flyttar in i Vita huset väntar enorma utmaningar. Den så kallade smekmånaden lär bli kort.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Asiens börser vänder nedåt

Efter en vecka med övervägande positiva siffror på Asiens ledande börser vände indexen nedåt under inledningen av veckans sista handelsdag. Men det är små rörelser. Japanska Nikkei 225 hade sjunkit närmare 0,3 procent efter ett par timmars handel, siffr.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Brasilien passerar Italiens dödstal

Brasilien går om Italien på listan över antal döda till följd av covid-19. Landet har nu världens tredje högsta dödssiffra, efter USA och Storbritannien. Senaste dygnet har 1 473 avlidna registrerats, ännu ett nytt mörkt dygnsrekord, vilket betyder att.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Merkel fördömer ”mordet” på George Floyd

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sällar sig till de världsledare som fördömer omständigheterna kring hur den svarte amerikanen George Floyd miste sitt liv i samband med ett polisingripande för tio dagar sedan. – Detta mord på George Floyd är verk.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Tottenham lånar 2 miljarder

Lån ska kompensera för förlorade intäkter under coronapandemin..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Åttaåring släppte ut papegojor – slogs ihjäl

Hon misshandlades till döds sedan hon råkat släppa ut papegojor från familjen hon jobbade hos. Åttaåriga Zohras död skakar Pakistan – och har fått en minister att kräva skärpt lagstiftning mot barnarbete i hemmet. Åttaåriga Zohra Shah jobbade som barnva.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Ambitiöst att skicka handskrivna brev, men svårt att läsa för många

Ann-Christin Fast skriver om vikten av rätt utformad kommunikation..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Efter nedläggningen: Nu kämpar rederier och hamnar om färjetrafiken till Rügen

Trafik med katamaran mellan Ystad och Sassnitz är senaste budet..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Minnesstund för George Floyd i Minneapolis

Under torsdagen kommer en minnesstund för den avlidne amerikanen George Floyd att hållas i Minneapolis. Begravningen för George Floyd hölls tidigare under dagen, denna skedde i en sluten krets. Floyd-familjens advokat uppger att minnesstunder även komme.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

"Fira bron med att freda Sundet."

Köpenhamn suger – bokstavligen – upp sand och spottar ut skit..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Polisen tänker upplösa för stor demonstration

Det tillfälliga förbudet mot folksamlingar står mot den grundlagsskyddade demonstrationsrätten. Men polisen tänker upplösa demonstrationen i Malmö om den samlar fler än 50 personer, enligt presstalespersonen Ewa-Gun Westford..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.