BT > Nyheter

Tuesday, 26 May, 00:55

BT - I förrgår: 06:38

Hetare biogas gör satsning riskabel i BoråsBiogas har blivit allt hetare, trots att de långsiktiga villkoren är fortsatt oklara. Priset på matavfall har därför stigit så mycket att Borås nya beredningsanläggning riskerar att bli en förlustaffär för Borås energi och miljö..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hetare, biogas, gör, satsning, riskabeli , Borås
Alingsås tidning - 12 dec 15 kl. 05:00

En skitbra satsning får miljöpriset

Årets miljöpristagare i Vårgårda kommun blev Vårgårda-Herrljunga Biogas. Styrelseordförande Tobias Kullingsjö tog emot diplom och blommor av kommunalrådet Bengt Hilmersson.
Vartannat år delas miljöpriset ut.

BT - 04 maj 14 kl. 15:34

Satsa hårdare på biogas

Vänsterpartiet vill att Sverige gör en jättesatsning på biogas, och skjuta till ytterligare 50 miljoner kronor per år för att utveckla biogas som energikälla. Vi har i Borås och Västra Götaland mycket kunskap och erfarenheter kring biogasproduktion, och en målsättning om hållbara transporter. Vänsterpartiet vill ge ett starkt och uthålligt stöd för att utveckla den biogasproduktion som stått länge nog i startgroparna.

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

Majoriteten i Alvesta passiv till biogas

?Kommentar till Vad önskas mera? av Mats Johnsson och Jan-Olof ?

Jönköpingsnytt - 23 jan 18 kl. 14:19

Satsning på biogas i kollektivtrafiken

I en gemensam överenskommelse föreslås Region Jönköpings län och länets kommuner främja produktion och användning av biogas. En satsning på biogas i kollektivtrafiken innebär att det finns ett underlag för att kunna satsa på biogasanläggningen i Jönköping.
.

Vimmerby Tidning - 01 okt 12 kl. 08:49

Rejäl satsning på biogasutveckling

Forskningen kring biogas har nu fått ordentligt fotfäste vid Linköpings Universitet (LiU). Med finansiering från Energimyndigheten, näringslivet och akademin har en minst 10-årig satsning på ett kompetenscentrum med inriktning på biogas startat..

SR - 01 jun 18 kl. 06:53

Satsning på flytande biogas

Satsning på flytande biogas och flytande naturgas ska få transportsektorn och industrin att välja mer miljövänlig bränsle..

Jönköpingsnytt - 17 apr 18 kl. 15:58

Två miljoner satsas på biogas

I regeringens vårbudget som presenterades under måndagen presenterades en stor satsning på biogas och miljöenergi. Jönköpings kommun blir tilldelade två miljoner för utveckling av biogas för både att kunna tas i bruk lokalt men även som en exportvara.
.

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 17:51

Centrum för biogas kan ge jobb

Företag, Forskning. Utbildning. Och jobb.

Newsmill - 20 apr 12 kl. 08:41

Kvotplikten räcker inte för att öka produktionen av biogas

http://www.newsmill.se/trackback/44473Den föreslagna kvotplikten kommer troligtvis att bidra med några ytterligare procent mer förnybart i bränslemixen.

Barometern - 29 maj 14 kl. 18:35

Miljösatsning på Ica i Lindsdal

Ica i Lindsdal bygger just nu ett nytt lager. Men det är inget vanligt varulager utan en helt ny satsning för att ta hand om avfall på ett bättre sätt – detta för att bli mer miljövänliga. – Vi är måna om miljön, säger Tomas Olström, Ica-handlare, Lindsdal.

Fler nyheter från BT

BT - 1 timme sedan

Elfsborgmittbacken klar för division IV-laget

Rasmus Swahn lämnar Elfsborgs U19-lag för spel i division IV..

BT - 1 timme sedan

Misstänkt hade 2,0 promille

En man i 55-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri. .

BT - 3 timmar sedan

Boråsbarn får möjlighet till anhörigstöd från kommunen

Barn i Borås som får ta hand om sjuka anhöriga ska kunna få anhörigstöd. Det står klart efter att kommunstyrelsen röstat igenom ett förslag från Vänsterpartiet. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.