BT > Nyheter

Friday, 05 June, 10:15

BT - 23 maj 20 kl. 06:38

Flytande bränsle för lastbilar gör biogas hettVårgårda-Herrljunga Biogas AB lånar gödsel från lantbrukarna under några veckor. Resultat: bönderna får tillbaka ett långt bättre gödningsmedel än de lämnade. Och företaget skapar klimatvänligt fordonsbränsle. Och nu vill man göra mer. Biogas har blivit hett igen..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Herrljunga Biogas AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flytande, bränsleför , lastbilar, gör, biogas, hett
DN - 15 dec 18 kl. 12:07

Fördelar med flytande biogas i lastbilar

Tre stora lastbilstillverkare satsar på fordon som går att köra på flytande gas..

HBL - 05 okt 14 kl. 10:06

Åboforskare vill använda propan som bilbränsle

Forskare vid Åbo universitet har lyckats skapa propan via biosyntes – en potentiellt mycket miljövänlig process. Forskarna vill efter sin upptäckt börja jobba för propan som bilbränsle.Propan är den viktigaste beståndsdelen i de flytande gaser som används i kylanordningar och gasgrillar.

Cornucopia - 01 mar 17 kl. 19:07

Biobränsle ständigt tio år bort - även till flyget

Nu pratas det om bioflygbränsle, och likt alla biobränslen ligger det alltid tio år bort. Svensk produktion av tre gånger så dyrt flygbränsle från skogsavfall kan vara redo om tio år. Men vi minns att inte ett enda av planerade biobränsleprojekt har blivit av.

Supermiljöbloggen - 23 maj 19 kl. 08:08

Klimatfronten: ”Fossilgas är inte, och kommer aldrig kunna vara, ett övergångsbränsle”

"Det är bråda dagar för mänskligheten. Men det är också bråda dagar för fossilgasindustrin", skriver Klimatfronten i Malmö. Under täckmantel av att vara ett så kallat ‘övergångsbränsle’ i omställningen mot förnybara energikällor så har deras aktörer flyttat fram sina positioner över hela världen, inte minst i Sverige.

SR - 01 jun 18 kl. 06:53

Satsning på flytande biogas

Satsning på flytande biogas och flytande naturgas ska få transportsektorn och industrin att välja mer miljövänlig bränsle..

SVT - 23 jun 19 kl. 14:31

Följ med ombord på ett flytande kärnkraftverk

I Ryssland tror man på en helt ny typ av kärnkraftverk: små och byggda på flytande flyttbara farkoster. I den ryska staden Murmansk har världens första flytande kärnkraftverk nu laddats med kärnbränsle..

YLE - 10 sep 14 kl. 17:00

Sjundeåmack ska få bränsle med talkokraft

Den gamla Teboil-stationen hann sälja bensin i Sjundeå i femtio år innan det i våras blev stopp för bensinförsäljningen. Men det finns en strimma hopp om att macken kan sälja bensin i framtiden igen, för tillfället tas jordmånsprover på området. Jobbet görs med handkraft, på talko.

SR - 23 mar 15 kl. 08:16

Dubblering för flytande naturgas

Trots att oljepriset har rasat ökar användningen av alternativ som gas. Flytande naturgas till exempel, LNG, ökar som bränsle både inom industrin och sjöfarten..

DI - 14 feb 18 kl. 11:33

Göteborg bygger för flytande gas

Göteborgs hamn får Sveriges första landbaserade bunkringsanläggning för flytande naturgas, LNG. Infrastrukturbolaget Swedegas ser det som ett startskott för storskalig användning av gas som fartygsbränsle och på sikt även för industrin och transportsektorn..

Expressen - 28 apr 18 kl. 21:09

Ryskt flytande kärnkraftverk fraktas förbi Sverige i helgen

Det flytande ryska kärnkraftverket Akademik Lomonosov ska fraktas – enligt Ryssland utan kärnbränsle – genom Östersjön förbi Sverige.Strålsäkerhetsmyndigheten följer transporten.– Vi har följt det här och känt till den här transporten under en längre tid, säger Johan Anderberg, avdelningschef på Avdelningen för radioaktiva ämnen..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

"Vi ska vara en kompis genom sommaren"

Kompisandan står i fokus när "Sommarlov" är tillbaka i rutan. Årets säsong bjuder på en hel del kära återseenden, men publiken måste stanna hemma..

BT - 30 minuter sedan

L föreslår 100 miljoner till äldreomsorgen

Liberalerna vill avsätta 100 miljoner kronor för att stärka kvalitén i äldreomsorgen. Varje person bör få ett eget team, personalen bör vara fast anställd och egna läkare ska finnas på äldreboenden. Dessutom bör ett språkkrav införas för personalen..

BT - 45 minuter sedan

KI: Hushållen något mer positiva

BT - 1 timme sedan

Börsen stiger i öppningen

BT - 1 timme sedan

Besked om Palmemordet den 10 juni

På onsdag, den 10 juni, kommer chefsåklagare Krister Petersson att presentera sitt beslut om Palmeutredningen..

BT - 1 timme sedan

Svenskens ekonomi tog mer stryk än danskens

Danmark stängde ned helt, medan Sverige valde en mer öppen väg i coronakrisen. Ändå upplever svenskarna att deras ekonomi påverkats mer negativt, enligt en ny undersökning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.