Expressen > Nyheter

Wednesday, 03 June, 22:08

Expressen - 23 maj 20 kl. 06:44

Tegnell: Därför har så få i Stockholm antikropparEnligt Folkhälsomyndighetens matematiska modell skulle 17 procent av befolkningen i Stockholm ha smittats av coronaviruset den 11 april. Men enligt myndighetens nyligen presenterade antikroppsstudie hade endast 7,3 procent av stockholmarna smittats runt den perioden.– Det finns fler förklaringar till att man inte ska gräva ned sig i siffran, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Folkhälsomyndighetens, Anders Tegnell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TegnellDärför har , , i , Stockholm, antikroppar
Aftonbladet - 10 apr 20 kl. 18:11

Region Stockholm: För tidigt att tala om utplaning

▸ Samma dag som Anders Tegnell sa att smittspridningen i Stockholm började ”plana ut” registrerades fler nya fall än….

Länstidningen i Södertälje - 27 mar 20 kl. 13:45

LIVE-TV: 92 döda i covid-19 i Sverige – Anders Tegnell: ”Det är pressat i Stockholm”

Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller en....

SR - 08 apr 20 kl. 14:28

Tegnell: Sker en "avplaning" i Stockholm

Ytterligare 96 svenskar har avlidit till följd av coronaviruset. Antalet rapporterade dödsfall kopplade till covid-19 är 687 stycken, visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror..

Skånskan - 19 mar 20 kl. 16:29

Tegnell: Res inte till eller från storstäder

inrikes Stockholm är värst drabbat av coronaviruset och nu avråds från resor till och från storstadsregionerna. Både att resa till och från storstadsregionerna riskerar att sprida smittan i landet, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.Framför allt när vi närmar oss lov kan det leda till stor smittspridning till andra delar av landet, säger Tegnell på Folkhälsomyndighetens dagliga pressträff om virusläget i Sverige.

SVT - 08 apr 20 kl. 14:55

Tegnell: Vi ser en utplaning och att epidemin kan flytta ut från Stockholm

Det ser ut som att coronaepidemin är på väg att flytta från Stockholm ut i landet menar Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell i dag. – Det sker en avplaning i Stockholm just nu men vi börjar se en viss ökning i resten av landet, säger Tegnell..

SVT - 27 apr 20 kl. 10:12

Tegnell om krogträngseln: Det här är en viktig miljö att hålla ner kontakten i

I helgen fick fem krogar i Stockholm stänga efter att de inte följt kraven om social distansering. När det kommer till hur gäster ska tänka finns ett enkelt vägval enligt statsepidemiolog Anders Tegnell. – Håll avstånd till sällskap du inte umgås med till vardags, eller så sköter du det digitalt, säger Anders Tegnell..

Expressen - 19 mar 20 kl. 21:03

Stor spridning i Stockholm – Tegnell vill inte stänga staden

Flera hundra personer i Stockholm har smittats av corona och Folkhälsomyndigheten befarar att mörkertalet tiodubbelt.Boende uppmanas att hålla sig hemma och personer avråds från resor till staden – men statsepidemiolog Anders Tegnell vill inte se en riktig karantän.– Jag är tveksam till att vi får effekt med tvingande medel..

Expressen - 08 apr 20 kl. 21:48

Tegnell hoppfull – tydlig avplaning av fall i Stockholm

Stockholm ser varken en ökning eller minskning i antalet corona-smittade.Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell som är hoppfull över utvecklingen. – Vi hoppas verkligen det stämmer men det bygger också på att vi kan fortsätta med de insatser vi gjort hittills, säger han i P1:s ”Studio ett”.

Expressen - 23 maj 20 kl. 09:00

MORGONENS NYHETER: Två bomblarm i Stockholm – samband utreds • Tegnell: Därför är siffrorna om antikroppar så låga • Amerikanska Hertz begär rekonstruktion

Statsepidemiologen Anders Tegnell förklarar varför modellen om antikroppar mot coronaviruset i Stockholm inte stämde.■■■Hertz begär företagsrekonstruktion i USA på grund av coronaviruset, rapporterar AP.■■■En detonation i Haninge kommun i natt följdes kort efter av ett bombhot i Botkyrka kommun.

SVT - 24 mar 20 kl. 22:45

Anders Tegnell: ”Vi kan inte ta bort alla sociala kontakter”

Ännu har Sverige inte fått den kraftiga ökning av coronasmittade som Folkhälsomyndigheten räknar med. Men i dag skedde den största ökningen hittills i Stockholm på en dag, med 134 nya fall. – Vi tar en dag i taget och håller tummarna för att vi ligger på den här nivån ett tag till, säger statsepidemiolog Anders Tegnell i kvällens Aktuellt..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Mamma tog fel – flicka fick allvarliga frätskador

Mammans ärliga misstag fick ödesdigra konsekvenser. Istället för att ge dottern D-droppar gav hon henne vårtmedel. Flickan fick omedelbart frätskador i både mun och svalg och fick sövas och intuberas för behandling.

Expressen - 1 timme sedan

Yasra larmade att barn for illa i Båstad – fick sparken

I höstas larmade två tjänstemän att barn i Båstad for illa utan att kommunen agerade.Larmet kan ha räddat livet på barn som utsatts för övergrepp.Men för visselblåsarna var det början på en mardröm.

Expressen - 1 timme sedan

Nya spåret: Tysk man pekas ut som misstänkt

Polisen har ett nytt huvudspår i fallet kring försvunna Madeleine McCann. En tysk man som sitter fängslad i Tyskland för andra brott pekas ut som ny huvudmisstänkt, rapporterar Sky News. .

Expressen - 4 timmar sedan

Tusentals personer vid manifestation i Stockholm

Mot bakgrund av oroligheterna i USA samlades tusentals personer för en manifestation på Sergels torg.Polisen beslöt att upplösa den allt för stora folksamlingen – demonstranterna har tågat vidare genom centrala Stockholm.Starka scener utspelade sig vid Fridhemsplan när en kvinnlig ställde sig på knä bland människorna..

Expressen - 1 timme sedan

Linas schäfervalp blev attackerad av kamphund

Lina Hansens 13 veckor gamla schäfervalp fick allvarliga skador när den blev attackerad av en lösspringande hund av kamphundsras på Åhus hundstrand.  Nu vill hon varna andra – och komma i kontakt med hundens ägare.  – Jag vill inte spä på drevet mot de här raserna men jag vill att folk ska förstå vilken hund jag pratar om, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Anna, 28, saknar två poäng på en tenta – tvingas gå om helt år

På grund av en misslyckad tentamen måste Anna Pantefors, 28, gå om ett helt år på sjuksköterskeprogrammet.Detta på grund av en ändring i kursplanen.Det är något hon – och 15 kurskamrater – nu kämpar med att lösa.

Expressen - 1 timme sedan

Björn Olsens ilska: ”Det är ju patetiskt”

På Sergels torg i centrala Stockholm samlades tusentals personer för att demonstrera. Det får Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, att se rött – och anser att arrangörerna inte borde ha fått tillstånd. – Jag blir djupt bestört av det där beteendet.

Expressen - 1 timme sedan

Ytterligare tre poliser misstänkta efter Floyds död

Ytterligare tre poliser misstänks nu för att ha orsakat George Floyds död.Det skriver Minnesotas senator Amy Klobuchar på Twitter.Sedan tidigare sitter polisen Derev Chauvin häktad.

Expressen - 2 timmar sedan

Experterna: Så kan du agera om du har antikroppar

Nu finns antikroppstester som visar om du varit coronasjuk eller inte.Men hur ska man agera om man enligt testet har antikroppar?Folkhälsomyndigheten säger: Fortsätta följa rekommendationerna, men andra experter är mer öppna för att man på det personliga planet kan tänka annorlunda.

Expressen - 2 timmar sedan

Märta, 27 om förändringen på Tinder under pandemin

Hur dejtar man via Tinder under corona? Märta Waldrop, 27, från Göteborg menar att stämningen i appen är annorlunda. – Man är mycket mer ärlig, säger hon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.