Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 27 May, 02:47

Aftonbladet - 23 maj 20 kl. 06:41

Unga med tillfälligt uppehållstillstånd ska få jobb▸ Hjälper till att hitta jobb till unga och ambitiösa ✓ Coronakrisen påverkar ✓ ”Det som var tufft har blivit ännu svårare”.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungamed , tillfälligt, uppehållstillståndska , , jobb
YLE - 27 aug 17 kl. 20:23

Oppositionen redo att återinföra tillfälligt uppehållstillstånd

Socialdemokraternas, De grönas, Vänsterförbundets och Svenska Folkpartiets ordföranden är redo att ge en del av dem som har fått ett negativt asylbeslut tillstånd att vistas i Finland lagligt. Då skulle myndigheterna veta var de här människorna finns och de skulle på sätt och vis stå under kontroll, säger Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne. Efter knivdåden i Åbo har myndigheterna varit bekymrade över dem som har fått ett negativt asylbesked men som är kvar i landet.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 15 kl. 09:15

Med bara tillfälligt uppehållstillstånd skulle jag ha känt mig totalt utlämnad

I Sverige gillar vi ansvar, ordning och reda och fredagsmys. Vi gillar att skänka pengar till utsatta barn när vi tittar på välgörenhetsgalor på tv och att samla ihop kläder att skicka till Estland eller till det lokala asylboendet. Det känns gott, man blir lite varm i kroppen och mjuk i själen.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 09:29

Med bara tillfälligt uppehållstillstånd skulle jag ha känt mig totalt utlämnad

I Sverige gillar vi ansvar, ordning och reda och fredagsmys. Vi gillar att skänka pengar till utsatta barn när vi tittar på välgörenhetsgalor på tv och att samla ihop kläder att skicka till Estland eller till det lokala asylboendet. Det känns gott, man blir lite varm i kroppen och mjuk i själen.

YLE - 27 aug 17 kl. 20:23

Oppositionen redo att återinföra tillfälligt uppehållstilstånd

Socialdemokraternas, De grönas, Vänsterförbundet och Svenska Folkpartiets ordföranden är redo att ge en del av dem som har fått ett negativt asylbeslut tillstånd att vistas i Finland lagligt. Då skulle myndigheterna veta var de här människorna finns och de skulle på sätt och vis stå under kontroll, säger Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne. Efter knivdåden i Åbo har myndigheterna varit bekymrade över dem som har fått ett negativt asylbesked men som är kvar i landet.

SR - 07 jun 18 kl. 16:17

Ny chans till tillfälligt uppehållstillstånd för ensamkommande

Riksdagen har nu röstat ja till det omdebatterade lagförslaget om att ge runt 9 000 ensamkommande unga en ny chans att stanna i Sverige. Röstsiffrorna blev 166 ja-röster mot 134 nej-röster. De personer som vill lämna in en ny ansökan om uppehållstillstånd för att studera på gymnasiet måste ha registrerat sin första asylansökan senast den 24 november 2015, det datum då den rödgröna regeringen höll presskonferens om att man tillfälligt skärper asyllagen och lägger den på EU:s miniminivå.

Sydsvenskan - 08 dec 15 kl. 17:39

Tillfälliga uppehållstillstånd ökar kostnaderna

De förslag som för närvarande finns om att tillfälliga uppehållstillstånd ska gälla, kommer på sikt att öka kostnaderna för invandringen till Sverige. Med tillfälliga uppehållstillstånd riskerar Sverige att gå miste om möjliga intäkter från invandringen till Sverige.Flyktingsituationen i Sverige är mycket ansträngd.

SVT - 04 mar 18 kl. 04:51

Unga med tillfälliga uppehållstillstånd i USA fruktar för sin framtid

Klockan klämtar för 700 000 unga människor, så kallade dreamers, som fruktar för sin framtid. De kom illegalt till USA som barn, men har de senaste åren fått tillfälliga uppehållstillstånd genom att uppfylla vissa krav. Den säkerheten slutar officiellt på måndag – även om två domstolar har gett ungdomarna ytterligare en tidsfrist..

SR - 23 okt 15 kl. 07:00

Syrier oroade av debatten om tillfälliga uppehållstillstånd

Under fredag förmiddag kommer politikerna bland annat diskutera förslaget om tillfälliga uppehållstillstånd. Debatten om tillfälliga uppehållstillstånd har skapat stor oro bland syrier i Sverige..

Expressen - 20 okt 15 kl. 17:01

Inför inte tillfälliga uppehållstillstånd

Regeringen och oppositionen bör hålla fast vid regeln om permanenta uppehållstillstånd. Om tillfälliga uppehållstillstånd införs i Sverige har vi nämligen en rad allvarliga konsekvenser att vänta oss, skriver Röda korsets generalsekreterare Ulrika Årehed Kågströ..

DalaDemokraten - 21 jun 16 kl. 10:38

"Tillfälliga uppehållstillstånd eller splittrade familjer är inte lösningen"

I dag röstar riksdagen om en igenom en ny tillfällig migrationspolitik lagstiftning. Det handlar bland annat om införande av tillfälliga uppehållstillstånd och begränsade möjligheter till familjeåterförening. Detta är något S-studenter flera gånger uttryckt stark kritik kring..

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 1 timme sedan

Twitter faktakollar missnöjd Trump

▸ Twitter har för första gången faktakollat Donald Trumps inlägg på plattformen..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Trump faktagranskas av Twitter

▸ Donald Trump har för första gången fått en “faktakollsmärkning” på sina tweets, skriver Washington Post..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Twitter faktakollar Trump

▸ Twitter har för första gången faktakollat Donald Trumps inlägg på plattformen..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Varningen från ”fladdermuskvinnan”

▸ ”Fladdermuskvinnan” Shi Zhengli varnar nu för framtida pandemier. Coronautbrottet är enligt henne bara ”toppen av ett….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Högg vän med yxa – får tre års fängelse

▸ En man i 40-årsåldern har dömts till tre års fängelse för mordförsök efter att ha huggit en annan man i nacken med en….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Nytt dödligt dåd i Kongo-Kinshasa

▸ Mint 17 civila har dödats av den väpnade extremistgruppen ADF i nordöstra Kongo-Kinshasa..

Aftonbladet - 7 timmar sedan

Hundratals amerikaner trotsar coronakraven – festar i pool

▸ USA:s nationella helgdag, Memorial day, fick tusentals amerikaner att strunta i myndigheternas rekommendationer för….

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Misstänkt person greps efter helikopterjakt

▸ Strax efter 21 fick  polisen larm om en misshandel i lägenhet i Råcksta i nordvästra Stockholm..

Aftonbladet - 4 timmar sedan

Misstänkt gärningsman greps efter helikopterjakt

▸ Strax efter 21 polisen fick  polisen larm om en misshandel i en bostad..

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Gärningsman jagas efter misstänkt knivdåd

▸ En misstänkt gärningsman söks sedan en person blivit misshandlad med en kniv i Råcksta i nordvästra Stockholm, skriver….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.