Expressen > Kultur

Sunday, 31 May, 02:56

Expressen - 23 maj 20 kl. 06:30

Hotet kommer från alla män – mot alla kvinnorJohanne Lykke Holm odlar en bittersöt sagoton i sin nya roman ”Strega”.Nina Lekander dras med av de vackra, men stundtals för poetiska spökerierna..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lykke Holm, Strega, Lekander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hotetkommer från alla , mänmot alla , kvinnor
Expressen - 01 sep 18 kl. 09:31

Wallström: Hotet mot svenska kvinnor är SD

Socialdemokraterna vill bedriva en "schysst valrörelse" där man pratar om sin egen politik snarare än motståndarnas.Men med en dryg vecka kvar till val går partiet nu till dubbelattack – mot M och SD.– Jimmie Åkesson pratar ofta om att svenska kvinnors rättigheter är hotade.

FriaTider - 03 sep 18 kl. 14:10

S: SD det stora "hotet" mot Sveriges kvinnor

BT - 01 sep 11 kl. 12:42

Fokus på kompetens ger fler kvinnor i toppen

Släpp frågan om kön när det gäller representation i bolagsstyrelser. Fokusera istället på kompetens, så blir det på naturlig väg fler kvinnor. Bland annat därför att kvinnor är mer välutbildade, menar Daniel Yar Hamidi.

YLE - 01 jun 16 kl. 03:46

Regeringens ekonomiska politik är det största hotet mot jämställdheten

I år är det 110 år sedan man införde allmän och lika rösträtt för både kvinnor och män i Finland. Finland var det första landet i Europa att göra det och det tredje i hela världen. Bara Nya Zeeland och Australien hann före.

BT - 11 aug 14 kl. 09:43

Varifrån kommer hotet?

Oroande nationalism. Sverigedemokraternas människosyn påverkar hela samhället negativt, skriver boråsaren Lena Löfgren som oroas över hur nationalismen som ideologi gör skillnad på folk och folk istället för att se alla som människor. I morgon får Borås besök av partiledaren för ett nationalistiskt riksdagsparti.

Dagen - 23 dec 11 kl. 03:00

Kvinnor i parlamentet används för att bättra på Rwandas rykte

Rwanda hyllas ofta för att landets parlament är det första i världen där kvinnor är i majoritet. Professor Filip Reyntjens ser i stället utlagda dimridåer som ska dölja att regeringspartiet RPF helt har parlamentet i sitt grepp.

-Många av de kvinnliga delegaterna har kommit in i parlamentet på indirekta val och är godkända av RPF.

BT - 13 nov 13 kl. 14:11

LO fortsätter göra skillnad på kvinnor och män

Man borde egentligen inte bli förvånad över att LO fortsätter på den inslagna vägen, att konstant försöka pressa tillbaka kvinnors företagande. Kvinnor ska självklart få starta företag, bara de gör det på sin egen bekostnad och offrar sig för samhället är budskapet. En rak höger av förslag som ”non profit”, krav på särskilda driftsformer och and-ra regler som med kirurgisk precision träffar just de branscher där kvinnors företagande är vanligast.

Sydsvenskan - 18 dec 12 kl. 06:30

Tvångsklippning är nya hotet i Kairos tunnelbana

Jag har alltid känt mig trygg i Kairos smidiga men överfyllda tunnelbana när jag åkt i vagnarna som är speciellt avsedda för kvinnor. Men i framtiden väljer jag nog att klämma in mig mellan svettiga kroppar i de fullpackade vagnar där både kvinnor och män får åka.Kvinnor som inte bär huvudduk utsätter sig nämligen för risken att medsystrar med slöja överfaller dem och klipper av dem håret.

Sydsvenskan - 18 dec 12 kl. 06:30

Tvångsklippning nya hotet

Jag har alltid känt mig trygg i Kairos smidiga men överfyllda tunnelbana när jag åkt i vagnarna som är speciellt avsedda för kvinnor. Men i framtiden väljer jag nog att klämma in mig mellan svettiga kroppar i de fullpackade vagnar där både kvinnor och män får åka. Kvinnor som inte bär huvudduk utsätter sig nämligen för risken att medsystrar med slöja överfaller dem och klipper av dem håret.

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 20 kl. 05:11

FN uppmanar länder att skydda kvinnor

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar regeringar i världens länder att inkludera skydd mot kvinnor i sina insatser mot coronapandemin. – För många kvinnor och flickor är hotet störst där de ska vara som säkrast: I sina egna hem, säger Guterr.

Sydsvenskan - 06 apr 20 kl. 05:11

FN uppmanar länder att skydda kvinnor

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar regeringar i världens länder att inkludera skydd mot kvinnor i sina insatser mot coronapandemin. – För många kvinnor och flickor är hotet störst där de ska vara som säkrast: I sina egna hem, säger Guterr.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 19 timmar sedan

Det är inte bättre än en hyfsad serie på Netflix

Joyce Carol Oates är aktuell med ännu en roman om våld och utsatthet.Hanna Nordenhök tröttnar på en lättviktig berättelse utan undertext..

Expressen - 20 timmar sedan

Upproriskt om rasism, klass och lesbisk kärlek

Valentina Cuevas debutdiktsamling ”Det smakar orten och kärlek” handlar om hur vardagen är utsatt för våld.Lizette Romero Niknami lyfter en viktig protest mot en avpolitiserad offentlighet..

Expressen - Igår: 16:00

Vi är likgiltiga inför våldet på Skansen

Förra veckan avslöjade Expressen händelser som pekar på att Skansens djurhållning har stora brister. Helena Granström skärskådar djurparkernas sätt att rättfärdiga sin verksamhet..

Expressen - Igår: 06:30

Därför gick Sverige sin egen väg under coronan

Med Covid-19 har Sverige hamnat i sin första konflikt på liv och död i modern tid. Göran Rosenberg skriver om ett annorlunda land. .

Expressen - I förrgår: 14:50

Expressen TV i ny satsning med Bokmässan

Det blir ingen traditionell Bokmässa i Göteborg i år – men en digital litteraturfestival.Expressen TV är en av mässans nya samarbetspartners.– Vi är glada över att kunna ge våra tittare möjlighet att följa så många intressanta och spännande samtal, säger tv-chef Bella Levy..

Expressen - I förrgår: 12:24

Antisemitismen finns överallt i vår vardag

En debatt om antisemitism har blossat upp efter att DN:s chefredaktör twittrat argt om podden ”Stormens utveckling”.Charlotte Wiberg efterlyser fler nyanser i debatten..

Expressen - I förrgår: 06:30

Det är sant – Skansen behandlar djuren illa

För en vecka sedan avslöjade Expressen flera händelser som vittnar om att djur på Skansen lider.Nu skriver den före detta djurvårdaren Lisa Bülow själv om varför hon ville berätta..

Expressen - I förrgår: 06:30

Söker masochistisk sex – finner man att prata med

Kärleksjakten i svensk samtidslitteratur går vidare.Therese Bohman finner en skör berättelse med unikt driv. .

Expressen - I förrgår: 06:30

Tyvärr är allt sant om djurens lidande

För en vecka sedan avslöjade Expressen allvarliga brister i djurhållningen på Skansen.Nu skriver den före detta djurvårdaren Lisa Bülow själv om varför hon ville berätta..

Expressen - 27 maj 20 kl. 15:12

Peter Wolodarski beter sig lite som Hanif Bali

Podden ”Stormens utveckling” har kritiserats för antisemitism av DN:s Peter Wolodarski. Victor Malm är kritisk till att chefredaktören vägrar ta diskussionen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.