Barometern > Nyheter

Friday, 29 May, 18:08

Barometern - 23 maj 20 kl. 06:00

Så är livet på flygplatsen – när alla passagerare försvunnitOm inte coronapandemin knockat en hel värld hade ingen tänkt ”om”. Nu är ”om” mest en påminnelse om det som skulle kunna ha varit. I en tid utan smitta hade Kalmar Öland Airport just nu upplevt sin mest hektiska tid. 600 militärer hade tagit över flygplatsen i en stor övning och Kalmar skulle ha stått värd för en stämma med över hundra deltagare. ”Det känns lite konstigt att tänka när vi står här idag”, säger Karin Lagerlöf..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar Öland Airport, Kalmar, Karin Lagerlöf

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: är , livet, flygplatsennär alla , passagerare, försvunnit
Expressen - 26 jan 18 kl. 16:36

Lagläkaren räddade livet på passagerare

En man kollapsade på planet mellan Arlanda och Östersund.Då fick Östersunds FK:s lagläkare Jan Hansson rycka in – och räddade livet på mannen.– Jag såg direkt att det var allvarligt, säger Hansson till osdport.

YA - 17 nov 18 kl. 08:41

Brott: Tågvärd hotades till livet av passagerare

En tågvärd hotades till livet av en man i 20-årsåldern. Mannen greps strax efter händelsen..

Expressen - 30 sep 16 kl. 12:34

Räddade livet på passagerare – med sked och tandpetare

Han räddade medpassagerarens liv på 10 000 meters höjd. Med hjälp av en sked och en tandpetare..

YLE - 15 nov 12 kl. 10:29

Flygplatsen i Kronoby hoppas på fler charterflyg

Passagerarmängden vid flygplatsen i Kronoby ska nå över 100.000-strecket. För att nå dit förlänger nu kommunerna i regionen ett projekt för att utveckla flygplatsen.

YLE - 12 maj 16 kl. 05:54

"80-90 000 passagerare räcker gott och väl till för Kronoby flygplats"

Diskussionen om det rätta antalet flygplatser i landet är igång igen. Finavias vd, Kari Savolainen, öppnade en diskussion om den så kallade svenska modellen i helgen. I Sverige skars Swedavias flygplatser ned med hälften för några år sedan till tio stycken.

YLE - 13 jan 14 kl. 10:37

Flygplatserna i Finland tappar passagerare

De flesta flygplatserna i Finland tappar passagerare. Det beror främst på att efterfrågan på flygresor inom landet minskar. Den flygplats som i fjol tappade mest passagerare var Åbo flygplats.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Blå buss till flygplatsen

Foto: Robert Jönson
Blue Alfa heter en ny blå linje som en gång i halvtimmen trafikerar Skurups tätort, Sturup och Lund. I går var det premiär för de blå bussarna. Siamak Notash Rad är chaufför och verkställande direktör vid åkeriföretaget AMB Transport.

YLE - 25 apr 16 kl. 10:51

Helsingfors-Vanda växer och ska locka miljoner nya passagerare

Grundstenen för en stor utvidgning och renovering av Helsingfors-Vanda flygplats läggs i dag. Finavia satsar 900 miljoner euro på att utvidga utrymmena för passagerarna samtidigt som serviceutbudet och infrastrukturen för flygtrafiken förbättras. Målet för Finavia är att passagerarmängderna ska växa rejält och nå 20 miljoner årliga passagerare år 2020.

Kristianstadsbladet - 19 apr 12 kl. 09:00

Företag vill inte bidra till flygplatsen

Foto: Bosse Nilsson
Skyways som kör trafiken i dag tar beskedet om den ovissa framtiden med lugn.
Efter tisdagens bolagsstämma går Kristianstad Airport en oviss framtid till mötes. Och som tidningen tidigare rapporterat har passagerarantalet sjunkit det senaste kvartalet.

Expressen - 12 feb 17 kl. 13:33

Flygplatsen i Hamburg avspärrad efter gasläcka

Flygplatsen i Hamburg är avspärrad på grund av en misstänkt gasläcka.Passagerare klagar över rinnande ögon och hosta. Omkring 50 personer uppges vara skadade, enligt tyska Spiegel och passagerare står nu utanför flygplatsen och får inte komma in..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 1 timme sedan

Lerarbeten i installation av förskolebarn

Förskolorna i Oskarshamn jobbar mycket med att ge barnen möjlighet att uttrycka sig. Leran är ett material som används för uttryck och gestaltning av kreativa tankar..

Barometern - 1 timme sedan

Klart: La Liga drar i gång den 11 juni

Barometern - 1 timme sedan

Klart: De möter Kalmar FF i den allsvenska premiären

Efter Folkhälsomyndighetens klartecken på fredagsmorgonen höll de allsvenska klubbcheferna ett möte för att diskutera hur de nu går vidare. Resultatet: De tre första omgångarna spikades..

Barometern - 1 timme sedan

Fler smittade: Åtta sjuka på kommunens äldreboenden

Borgholms kommun meddelar att det nu rör sig om totalt åtta smittade inom den kommunala omsorgen. Nu flyttas flera av dem till evakueringsboendet..

Barometern - 45 minuter sedan

Klart: Så börjar allsvenskan

Folkhälsomyndigheten och regeringen gav klartecken för spel från den 14 juni. Nu är även de tre första omgångarna i allsvenskan och superettan spikade. Bland annat inleder regerande mästarlaget Djurgården borta mot Sirius..

Barometern - 45 minuter sedan

KD sågar nya detaljplanen för hamnhotellet: ”Sovjet-arkitektonisk barriär”

En helt ny detaljplan för hotellet i Ölandshamnen har tagits fram. Men KD är fortsatt mycket missnöjda. ”Fel placering, fel utformning och fel tidpunkt”, menar Christopher Dywik.

Barometern - 1 timme sedan

Sköt mot polisen – med polisens vapen

Barometern - 1 timme sedan

Inga svenska turistbesök i Grekland

Barometern - 1 timme sedan

Dubbla assist från Rolfö i återstarten

Damernas Bundesliga startade igen på fredagen. Wolfsburg vann stort mot Köln och landslagsstjärnan Rolfö hade stor del i segern..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.