Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 01 June, 16:25

Blekinge Läns tidning - 23 maj 20 kl. 06:00

Försvaret ska inte vara en budgetregulator”De sista miljarderna för att få ihop en statsbudget kan man alltid ta från försvaret”. Det uttalandet sägs komma från tidigare statsminister Göran Persson (S) i samband med ett seminarium för drygt tio år sedan. Detta ”statsministertips” förefaller alltjämt vara gällande när det kommer till frågan om finansieringen av vårt försvar..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Göran Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvaretska inte vara en , budgetregulator
SmålandsPosten - 14 mar 17 kl. 04:00

M fick rätt om försvaret

Är försvaret ett särintresse eller en budgetregulator? Det var Fredrik Reinfeldt (M) som under sin tid som statsminister kallade försvarsmakten för ett särintresse. Tidigare man på posten Göran Persson (S) brukar tillskrivas ett citat om att man alltid kan ta en miljard från försvaret för att få statsbudgeten att gå ihop..

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 13:21

Kritik mot Reinfeldt om försvaret

Att statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev försvaret som ett "särintresse" har väckt kraftig kritik i Alliansleden.
Ordet är inte rätt beteckning på försvaret, anser Lars-Ingvar Ljungman, kommunalråd i Vellinge och ordförande i Moderaternas valberedning, efter statsministerns inlägg i debatten om Sveriges försvarsförmåga. - Det känns lite malplacerat, säger Ljungman till TT.

Cornucopia - 01 jan 16 kl. 21:07

Vem tar hand om barnen i det återupprättade totalförsvaret?

I gamla invasionsförsvaret tjänstgjorde främst män och de frivilliga försvarskvinnorganisationerna organiserade barnomsorg åt sina tjänstgörande kvinnor. Idag har vi fortfarande en majoritet män inom försvaret, men även många kvinnor och inte sällan är deras livspartner också engagerad inom totalförsvaret. Fast det finns ingen organisation för att ta hand om dessas gemensamma barn i händelse av svensk mobilisering.

Alliansfritt Sverige - 29 jan 13 kl. 18:19

Reinfeldt kallar försvaret "särintresse"

FÖRSVAR. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har trampat rejält i klaveret. På en presskonferens idag avfärdade han försvaret som ?

BT - 10 okt 13 kl. 13:55

Hur ska oppositionen skära på försvaret?

Som försvarsminister är mitt fokus att stärka Sveriges försvar, och när jag i dag besöker Borås vill jag lyfta fram att valet 2014 kommer att bli ett viktigt val för oss försvarsvänner. Det handlar om att vi om mindre än ett år i riksdagsvalet står inför ett vägval för försvaret. På ena sidan står en alliansregering som satsar 1,4 miljarder över fyra år på försvaret.

Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Oavsett regering är försvaret en vinnare

Det svenska försvaret får mer pengar – oavsett vem som vinner valet.Efter Rysslands aggression mot Ukraina vill alla partier lätta på plånboken – utom Miljöpartiet.I går talade både statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och V-ledaren Jonas Sjöstedt om att stärka militären.

Sydsvenskan - 05 mar 14 kl. 05:30

Olle Lönnaeus: Oavsett regering är försvaret en vinnare

Det svenska försvaret får mer pengar – oavsett vem som vinner valet. Efter Rysslands aggression mot Ukraina vill alla partier lätta på plånboken – utom Miljöpartiet. I går talade både statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och V-ledaren Jonas Sjöstedt om att stärka militären.

Cornucopia - 02 jan 16 kl. 21:58

När ska krigsplaceringar i totalförsvaret samordnas?

När totalförsvaret ska återupprättas behöver inte bara Försvarsmaktens personal ha krigsplaceringar, utan även personer inom civila myndigheter och många företag. Samtidigt finns idag ingen samordning och i själva verket är många GSS/T och hemvärnsmän normalt anställda inom andra tjänster inom totalförsvaret. Vid mobilisering kommer det idag bli många tomma platser inom det civila.

BT - 04 jun 12 kl. 00:40

Svår hinderbana för det nya försvaret

Försvaret lockar unga med lumparliv?, ?Dålig lön bakom massavhopp hos Försvaret?.

BT - 24 okt 14 kl. 10:19

Försvaret: Vi hittade ingenting

Försvaret har avslutat ubåtsspaningen i den svenska skärgården. Någon typ av undervattensfarkost har "troligen" varit där, enligt insatsledningen, men ingen hittades. - Den eller de som kränkt våra vatten har lämnat, säger ställföreträdande insatschefen Anders Grenstad på en pressträff.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Politiskt storbråk om sist in först ut

Regeringens samarbetspartier gör tummen upp men ministern är inte lika nöjd med förslagen från utredningen om arbetsrätten. Fem personer föreslås fås undantas från las-listan vid uppsägningar. Och det kan bli svårare för en anställd att propsa på omplacering vid uppsägning..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Erik Lundin rappar om apanage på ny singel

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

"Behövs starka kvinnor i alla organisationer"

När Tomas Axnér blev ny förbundskapten fanns egentligen bara ett namn på hans lista över tänkbara assisterande: Den tidigare landslagskaptenen Johanna Wiberg..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Tre åtalas efter kidnappning och pistolhot

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Beskedet: Då öppnar popup-restaurangen

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

VM-premiären skjuts upp igen

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Chockbeskedet: Skatteverkets nej stoppar KHK:s rekonstruktion

Måndagens borgenärssammanträde om Karlskrona HK:s rekonstruktion slutade med en kalldusch. Via telefon meddelade Skatteverket att de inte kan stå bakom klubbens rekonstruktionsplan och tingsrätten tog sedan beslutet att den inte ska genomföras. .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tre tonsättare får Stimpris

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Man åtalas för grovt barnpornografibrott

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Inbromsning av konkurser i maj

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.