YA > Nyheter

Monday, 25 May, 20:15

YA - I förrgår: 06:00

Snart kan äldre träffa sina anhöriga-bakom plexiglasSnart kan boende inom äldreomsorgen i Ystad åter få träffa sina anhöriga. Nu i skydd av plexiglas. – Alla äldreboenden i kommunen ska få ett besöksskydd i plexiglas, säger områdeschef Therese Lindström. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystad, Therese Lindström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan äldre, träffasina , anhöriga-bakom, plexiglas
Kristianstadsbladet - 09 maj 20 kl. 16:00

Corona: Äldre kan få träffa anhöriga via plexiglas

Axeltorps vårdhem vill skapa en mötesplats utomhus med plexiglasskärm som skulle möjliggöra för anhöriga att komma på besök..

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

BT - 07 maj 20 kl. 13:45

Här kan de äldre möta sina anhöriga på nära håll

Besöksförbudet på kommunens äldreboenden drabbar både de äldre och anhöriga. En skärm av plexiglas gör det nu möjligt att umgås..

SmålandsPosten - 24 feb 14 kl. 06:47

Synliggör människorna bakom siffrorna i budgeten

Vissa kommuner i vårt land har redan tänkt om enligt principerna för gender budgeting, att synlig­göra människorna bakom siffrorna i budgeten. Det skriver Britt-Louise Berndtsson (C). Vart går pengar och resurser i kommunen?

Skånskan - 05 jan 19 kl. 07:00

Olösta fall bakom ny skånsk deckarserie

Lundafödda journalisten Tina Frennstedt har arbetat som kriminalreporter i många år. Nu debuterar hon som deckarförfattare med första delen i en planerad serie, Cold Case, som är inspirerad av ouppklarade fall som hon har bevakat. Huvudpersonen, Tess Hjalmarsson, är chef för Skånes Cold Case-grupp.

Barometern - 19 dec 13 kl. 07:49

Anhörigomsorg bör uppmärksammas och stödjas

I Sverige hjälper nästan var fjärde person över 55 år äldre, sjuka eller människor med funktionsnedsättning i eller utanför sitt eget hem. Det finns 650 000 personer som kan kallas anhörigvårdare. Det är mycket vanligt att make hjälper maka eller tvärtom.

Kristianstadsbladet - 12 mar 13 kl. 11:35

Mobbning kan ligga bakom självmord

Polisen utreder om mobbning på nätet kan ligga bakom en 13-åring flickas död i Kumla, uppger flera medier. Flickan omkom i en tågolycka i fredags och polisen misstänker att det handlar om ett självmord.
- Den här flickan har blivit filmad och fotograferad och bilderna har lagts ut på internet eller så har det hotats om att göra det, säger kommunikationschefen för Örebropolisen, Mats Nylén, till SVT:s Tvärsnytt.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Äldre kvinnan funnen död

På lördagskvällen hittades en äldre kvinna död i sitt hem i Rimbo. Det var anhöriga till kvinnan som slog larm till polisen.- Kvinnan har inte dött en naturlig död, det står helt klart, säger Antoni Ballarin, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Sveriges Nyheter.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 13 kl. 21:12

Äldre man hittad död

Kvarlevorna av en man hittades på lördagen under en gran några kilometer sydost om Norrköping. Kläderna och övriga tillhörigheter visar att det är kvarlevorna av en 86-årig man som försvann från Vrinnevisjukhuset i slutet av maj. Det var en familj som var ute för att plocka svamp som gjorde upptäckten.

Kristianstadsbladet - 05 okt 13 kl. 21:10

Äldre man hittad död


Kvarlevorna av en man hittades på lördagen under en gran några kilometer sydost om Norrköping. Kläderna och övriga tillhörigheter visar att det är kvarlevorna av en 86-årig man som försvann från Vrinnevisjukhuset i slutet av maj.Det var en familj som var ute för att plocka svamp som gjorde upptäckten.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Biden bryter coronaisolering

YA - 30 minuter sedan

Danmark backar om kärleksbevis

Danmark har öppnat för att nordbor och tyskar får komma in i landet om de har en dansk partner. Efter kritik backar regeringen från det tidigare kravet på att förhållandet ska styrkas med bland annat sms och bilder..

YA - 1 timme sedan

Experten skeptisk till 5G:s betydelse

Både Tele2 och Telia har i dagarna lanserat 5G-nät i Sverige – men någon större skillnad kommer inte märkas för den vanliga mobilanvändaren. Det anser Jens Zander, professor i radioteknik vid KTH..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.