SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 28 May, 18:16

SmålandsPosten - 23 maj 20 kl. 05:30

Det lönar sig att skjuta regeringen framför sigRegeringen behöver uppenbarligen den moderatledda oppositionen som draglok för att komma till skott..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det lönarsig att , skjuta, regeringen, framförsig
SvD - 12 dec 15 kl. 10:34

”Vi skjuter regeringen framför oss just nu”

På område efter område saknar regeringen förslag och under senaste tiden står det klart att Moderaterna har varit den drivande motorn i politiken. Centrala frågor som flyktingmottagandet, skolan och terrorlagstiftning är några där regeringen nu genomför vår politik, skriver Tomas Tobé (M)..

Skånskan - 10 feb 19 kl. 05:00

Godset vill skjuta av svanar som äter raps

KÄVLINGE Barsebäcks gods har ansökt om tillstånd för skyddsjakt av svanar, som äter upp delar av framförallt rapsgrödan.
Skånes ornitologiska förening är kritiska till att man börjar skjuta av framförallt de värdefulla sångsvanarna.– Alla arter av svanar har varit totalfredade i Sverige sedan 1926.

HBL - 11 okt 14 kl. 18:42

Kreditbetyget gav oppositionen vapen mot regeringen

Standard & Poor's beslut att sänka Finlands kreditbetyg fick oppositionen att gå till angrepp mot regeringens ekonomiska politik. Längst går Sannfinländarna som planerar en interpellation om frågan.– Regeringen har flera gånger uppgett att AAA-betyget är något som de vill hålla fast vid.

Regeringen - 05 nov 13 kl. 09:55

Regeringen presenterar tre rapporter om kvinnors sjukfrånvaro

Idag presenterar regeringen tre rapporter, initierade av socialförsäkringsminister Ulf Kristersson, om kvinnors sjukfrånvaro. Rapporterna visar bland annat att orsakerna till kvinnors höga sjukfrånvaro är komplicerad och att risken för sjukskrivning bland mammor ökar framför allt efter andra barnet.

Artikel: Tre rapporter om kvinnors sjukfrånvaro presenteras

Socialdepartementet, 5 november 2013.

Regeringen - 15 apr 16 kl. 09:56

Regeringen driver på för minskade klimatutsläpp på internationellt flyg

Regeringen är tydlig med att de globala utsläppen från internationellt flyg behöver minska. En förutsättning för det hållbara samhällsbygget är att varje transportslag bär sina egna kostnader, inte minst kostnaderna för föroreningar. Klimat- och miljöminister Åsa Romson och infrastrukturminister Anna Johansson har idag gemensamt framfört Sveriges linje när frågan diskuterades vid det informella miljö- och transportministermötet för EUs medlemsländer i Amsterdam..

Regeringen - 03 jul 16 kl. 09:20

Regeringen förbjuder bisfenol A vid renovering av dricksvattenrör

Studier har visat att tappvattenrör som har renoverats med vissa epoxiprodukter kan läcka det hormonstörande ämnet bisfenol A till vattnet. Även små doser av ämnet anses kunna skada foster och små barn. För att skydda framförallt spädbarn förbjuder regeringen nu ämnet vid gjutning av nya plaströr inuti befintliga tappvattenrör.

Regeringen - 27 dec 17 kl. 11:00

Lagförslag om slopad Karensdag - regeringen föreslår nytt rättvisare avdrag

Regeringen föreslår i ett lagförslag, en lagrådsremiss, att avskaffa karensdagen och införa ett karensavdrag för att ge rättvisare förutsättningar för olika yrkesgrupper vid sjukfall. Förslaget förbättrar framförallt för yrkesgrupper som jobbar obekväma tider, inte minst i jul och nyårstider. Exempelvis undersköterskor, sjuksköterskor, brandmän och poliser..

Regeringen - 02 mar 18 kl. 07:00

Regeringen vill se billigare läkemedel med nytt lagförslag

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att det ska gå att byta ut läkemedel utanför läkemedelsförmånerna till ett likvärdigt utbytbart alternativ som finns inom läkemedelsförmånerna. Läkemedelsförmånerna innebär framför allt att ett läkemedel har ett reglerat pris och ingår i högkostnadsskyddet. Förslaget kan göra att läkemedel blir billigare för den vanliga apoteksbesökaren, och kan öka företagens incitament för att läkemedel ska ingå i läkemedelsförmånerna..

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 16 kl. 21:00

"Kan inte skjuta problemet framför oss längre"

Åstorps kommunchef vill se krafttag inom socialförvaltningen..

UNT - 14 okt 16 kl. 09:47

"Vi väljer att inte skjuta kostnaderna framför oss"

Under 2014 väckte Alliansens upphandlingsplaner av Uppsala kommuns IT-verksamhet stor kritik från oppositionen, som sedan stoppade planen efter valet..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Kulturpromenad i coronatider

Coronaskoj. Behövs. Nu när man ska blaska av händerna stup i kvarten och inte kramas alls..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Omfattande smittspårning inleds i England

Med hjälp av 25 000 smittspårare, 20 000 provtagare och 7 000 kliniker, påbörjar England arbetet med att kontakta samtliga som testats positiva för att få reda på vilka de varit i nära kontakt med..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Österikonen får park uppkallad efter sig

Nu har byggnadsnämnden beslutat om flera nya gatunamn i Växjö och Gemla.

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Så firas nationaldagen i SVT

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Klart: Andersson stannar till 2024

Svenska fotbollförbundet förlänger kontraktet med Janne Andersson. Förbundskaptenens nya avtal sträcker sig över EM i Tyskland 2024..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tusentals danskar firade långhelg i Sverige

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Svensk fotboll får ett extra transferfönster

Idag fick svensk fotboll klartecken från Fifa för ett extra transferfönster. Det nya fönstret, som förväntas klubbas formellt ikväll, gäller mellan 31 maj och 13 juni..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Växjö DFF tänker inte värva: ”Vill inte riskera bråk med Tillväxtverket”

Växjö DFF tänker inte utnyttja det nya transferfönstret. Klubben vill inte hamna i onåd med myndigheterna. – Man utmanar Tillväxtverket om man drar på sig nya kostnader, säger Johnny Lindman, sportansvarig i Växjö DFF..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Uppgifter: Taif värvar från Brynäs

Tingsryds AIF fortsätter bygga inför nästa säsong. Nu ska forwarden Simon Appelquist från Brynäs vara klar..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Enestubbe: Hannes ursäkt borde godtas per omgående

Hannes Johansson är tillbaka i Tingsryds AIF. Både i videointervjun på klubbens hemsida och när jag själv intervjuade honom pudlade Hannes och bad om ursäkt. Jag tycker att det borde vara en självklarhet för fansen att förlåta honom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.