GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 05 June, 18:01

GöteborgsPosten - 22 maj 20 kl. 13:40

Man döms för våldtäkter – hade trosor i byrånEn 22-årig man döms till fyra års fängelse för två våldtäkter på en flicka som han följde efter från en hamburgerrestaurang i Karlstad i februari. Mannen ska även betala 190 000 kronor i skadestånd till flickan..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Karlstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man dömsför , våldtäkterhade , trosori , byrån
Helsingborgs Dagblad - 22 maj 20 kl. 13:39

Man döms för våldtäkter – hade trosor i byrån

En 22-årig man döms till fyra års fängelse för två våldtäkter på en flicka som han följde efter från en hamburgerrestaurang i Karlstad i februari. Mannen ska även betala 190 000 kronor i skadestånd till flickan. Den 16-åriga flickan ville inte ha sällsk.

Aftonbladet - 22 maj 20 kl. 13:39

Man döms för våldtäkter – hade trosor i byrån

▸ En 22-årig man döms till fyra års fängelse för två våldtäkter på en flicka som han följde efter från en….

YLE - 03 dec 15 kl. 15:50

Flyktingar beskylls för våldtäkter – ”Media ointresserad av helhetsbilden”

Medierna fokuserar för mycket på de våldtäkter där gärningsmannen är asylsökande, det tycker professor i journalistik Tom Moring. Medieuppståndelsen fick polisen att gå ut med gärningsmännens status, säger man på Helsingforspolisen. Polisen höll på onsdagen en presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors där det bland annat framkom att antalet överfallsvåldtäkter har ökat, men totalt sett har sexualbrotten i Helsingfors sjunkit.

YLE - 14 dec 15 kl. 04:56

Antalet våldtäkter i Esbo har nästan fördubblats

Antalet våldtäkter i Esbo har nästan fördubblats från i fjol till i år. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan som Yle Huvudstadsregionen har tagit del av. I fjol anmäldes 34 våldtäkter till Esbopolisen från januari till slutet av november.

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 14:42

Våldtäkter fortsatt vapen i Burma

Burmas armé utsätter kvinnor för våldtäkter på ett vis som beskrivs som systematiskt. Trots att landet tagit steg mot demokrati fortsätter övergreppen.
De flesta av våldtäkterna sker under militärens offensiver i regionerna Kachin och Shan i mellersta och norra delen av landet, men förekommer över hela Burma.

BT - 16 okt 14 kl. 14:42

Våldtäkter fortsatt vapen i Burma

Burmas armé utsätter kvinnor för våldtäkter på ett vis som beskrivs som systematiskt. Trots att landet tagit steg mot demokrati fortsätter övergreppen. De flesta av våldtäkterna sker under militärens offensiver i regionerna Kachin och Shan i mellersta och norra delen av landet, men förekommer över hela Burma.

Skånskan - 05 nov 16 kl. 12:12

Polisen skapar utredninggrupp efter Malmövåldtäkter

Malmö Polisen skapar en särskild utredningsgrupp efter flera grova våldtäkter mot barn och unga i Malmö. ERWP.fif(0)Till Aftonbladet.

YLE - 28 maj 14 kl. 12:13

Flest anmälda våldtäkter i Vasa

I Vasa får polisen flest anmälningar om våldtäkt i relation till folkmängden än i andra städer i Finland. Det rapporterar MTV Uutiset. När man jämför städer med över 50 000 invånare tog polisen i Vasa emot i medeltal 39 anmälningar om våldtäkt per år per 100 000 invånare.

YLE - 02 dec 15 kl. 09:22

Fler våldtäkter på offentliga platser och rasistiska brott i Helsingfors

Polisen i Helsingfors ser en topp vad gäller antalet våldtäkter som begås på offentliga platser. Också de rasistiska brotten har ökat i antal enligt polisen, som höll en ovanlig presskonferens om säkerhetsläget i Helsingfors. I år har polisen redan fått vetskap om 14 våldtäkter på offentliga platser, jämfört med nio under hela fjolåret.

Cornucopia - 18 nov 17 kl. 11:34

Över 250 våldtäkter och övergrepp hos riksdagspartierna

1 300 kvinnor inom politiken har skrivit på ett upprop mot trakasserier, övergrepp och våldtäkter inom riksdagspartierna. Det inkluderar våldtäkter inom t ex sosseriet och Centerpartiet, där riksdagsledamöter och ministrar ligger bakom. SvD verkar göra sitt bästa för att dölja artikeln, trots att den är tidningens mest delade sedan publiceringen igår kväll.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Aktivister brottsmisstänks efter skyltbyte

Åtta aktivister misstänks för skadegörelse eller brott mot skyddslagen efter en aktion som genomförts utan tillstånd vid en regeringsbyggnad i centrala Stockholm..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Fransk toppimmunolog: Corona under kontroll

Coronapandemin är nu under kontroll i Frankrike, enligt det expertråd som bistår franska regeringen i kampen mot smittan. Beskedet kommer samtidigt som det hårt drabbade landet har inlett en försiktig avveckling av den nedstängning som infördes i mars..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Världens dyraste spelare – fick bidragspengar

Den brasilianska regeringen delade ut välfärdsbidrag – Neymar fick pengar..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

"Vi ska vara en kompis genom sommaren"

Kompisandan står i fokus när "Sommarlov" är tillbaka i rutan. Årets säsong bjuder på en hel del kära återseenden, men publiken måste stanna hemma..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Brandlarm på fängelset: "Förmodligen glödde det mest"

Under fredagsförmiddagen larmades räddningstjänsten ut till anstalten utanför Halmstad. Enligt larmuppgifterna skulle det ha börjat brinna i en verkstadsbyggnad på området..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Överskott i statens budget i maj

Det blev ett överskott på 10,2 miljarder kronor i statens budget i maj. Skatteinkomsterna blev cirka 25 miljarder högre än beräknat, enligt ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Ytterligare en sameby utmanar staten

Även Talma sameby utmanar staten i den principiellt viktiga frågan om jakt- och fiskerätten i fjällen, rapporterar.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Dyrare elpriser i Göteborg – så ser det ut där du bor

Så har elpriserna förändrats i regionen – kommun för kommun..

GöteborgsPosten - 10 timmar sedan

Johannes Nyholm radiodebuterar med skräck

Vem är flickan med de svarta ögonen som kommer fram när det åskar? Hur kan en fisketur med morfar förvandlas till en mardröm? Och vad hände med alla barn som mystiskt försvann från ett sommarläger?.

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Stopp för fläktar vid värmebölja

Västerås plockar bort fläktarna på äldreboenden med konstaterad coronasmitta, rapporterar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.