Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 07 June, 00:59

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 20 kl. 05:00

Mer än var tredje cyklist bryter mot reglerna på AlgatanI en kartläggning som TA gjort av cykeltrafiken på Algatan cyklade 46 av 110 cyklisterna på trottoarer och gångbanor - där cykling inte är tillåten. ”Myndigheterna måste göra något”, säger en 85-årig man som blir påcyklad medan undersökningen pågår..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Algatan, TA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, änvar tredje , cyklist, brytermot , reglerna, Algatan
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sms:ande kvinna körde på cyklist – vägrar be om ursäktRegler i Sverige

AUSTRALIEN. En 21-årig kvinna har blivit av med körkortet i nio månader och dömts att böta 4 500 dollar (29 500 kronor).
Detta sedan hon smsade medan hon körde bil och sedan körde på en cyklist.

UNT - 28 jan 11 kl. 17:37

Böter för rullande cyklist

 Även en cyklist som bara rullar fram på en gågata, utan att trampa, bryter mot trafikföreskrifterna..

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:14

Polisen ska ingripa då och då när cyklister bryter mot lagen

Det är Sydsvenskans Andreas Ekström som provocerar med sin krönika (Lundasidorna 18/1) och inte polisen som rapporterar cyklister som bryter mot lagen, som han hävdar i sin krönika. Om man ska få Andreas Ekström och andra cyklister att respektera de regler som gäller för förbud mot trottoarkörning, rödljuskörning, mörkerkörning utan ljus och liknande krävs det att polisen då och då rapporterar överträdelserna. En måttlig insats av polisen då och då i detta avseende påverkar inte bekämpningen av grövre brottslighet.

SVT Debatt - 16 jun 13 kl. 06:24

EU:s nya asylpaket bryter mot Genèvekonventionen

FLYKTINGPOLITIK De nya asylregler som EU röstade igenom i veckan innebär att murarna runt Europa byggs högre ? och att Sverige kan fortsätta kränka flyktingars mänskliga rättigheter. På en kontinent med allt starkare högerpopulistisk agenda är den systematiserade registreringen av asylsökande en fara för enskilda människor.

Expressen - 05 mar 16 kl. 00:29

Cyklist påkörd i Malmö – medvetslös

En cyklist har blivit påkörd i Malmö. Enligt uppgifter från platsen var personen medvetslös när ambulans kom till platsen. – En cyklist är påkörd.

YLE - 21 maj 13 kl. 20:55

Cyklist dog i krock med lastbil i Åbo

I Åbo har en cyklist avlidigt efter en krock med en lastbil vid 19.30-tiden i kväll, skriver Turun Sanomat. Olyckan inträffade i korsningen av Bangårdsgatan och Skolgatan.

Dagens PS - 20 nov 19 kl. 07:52

UG: Swedbank bryter mot USA-sanktioner

SVT-programmet Uppdrag Granskning uppger att Swedbank har gjort transaktioner som kan ha brutit mot USA:s finansiella sanktioner mot Ryssland. Det handlar om att banken vid fyra tillfällen ska ha överfört pengar åt storägare vid ryska vapenfabriken Kalasnjikov till den motsvarande fabriken i Florida, USA. Beloppen är relativt små på drygt tio miljoner kronor och befann sig initialt på skatteparadiset Brittiska Jungfruöarna innan de till slut landade i USA.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:33

NTM-centralen: kritiska transporter måste tryggas om strejk bryter ut

Myndigheterna funderar och koordinerar som bäst hur de akuta transporterna sköts ifall en färjstrejk bryter ut på fredag. Folk från olika myndigheter möttes under måndag eftermiddag för att planera åtgärder i fall av enn strejk, berättar direktör Matti Vehviläine vid Egentliga Finlands Närings- trafik och miljöcentral. Man siktar på att ha en gemensam plan på hur tex polisbilar, brandbilar och ambulanser kan ta sig till och från skärgården - om strejken bryter ut.

News55 - 25 feb 16 kl. 11:23

”Prinsessan Estelles uppväxt bryter mot barnkonventionen”

Republikanska föreningens ordförande Yasmine Larsson skrev i samband med prinsessan Estelles fyraårsdag en debattartikel på SVT Opinon om att man bör införa republik, bland annat för hennes egen skull då prinsessans uppfostran bryter mot barnkonventionen. Yasmine Larsson pekade framför allt på tre områden: Religionsfrihet – något Estelle Bernadotte saknar, vilket är en av de mänskliga rättigheterna. Enligt succesionsordningen ska hon uppfostras i den rena evangeliska läran.

Sydsvenskan - 10 mar 11 kl. 10:01

Cyklist i krock med lastbil

En cyklist krockade vid niotiden på torsdagen med en lastbil på Annelund.
I nuläget finns inga uppgifter om skadeläget. Mer information kommer...

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Nils-Eric Sandberg: Företag utan företagare?

Centern och Liberalerna lovade att fungera stödpartier för socialdemokratin och därmed helt ge upp sin funktion som borgerliga partier. .

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Nationella bombskyddet på väg till Vellinge

Nationella bombskyddet är på väg till Vellinge där en explosion inträffat i en kontorsfastighet strax före klockan 23 på lördagskvällen..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Frihetsberövad: Stal varor på Ica Maxi

En man frihetsberövades under eftermiddagen efter att han stulit varor på Ica Maxi..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Tio dagar till premiär – Haynes: ”Nivån har höjts”

Med tio dagar till superettan-premiär växlar TFF upp. Under lördagens träning var tvåmålsspel på stor plan melodin. .

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Nationaldagen: Därför firar vi just i dag

I år firar vi svenskar nationaldagen den 6 juni – för 37:e året i rad. Men varför, kan man ju undra?.

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Ung pianist prisas för talang

Någon stipendiekonsert i Anderslövs kyrka blev det inte i år. Men stipendiater utses ändå, och till de lyckliga mottagarna kan i år räknas pianotalangen Nils Brakebusch från Slågarp. .

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Besluten som hjälpte Skåne mot coronan

Skåne har klarat sig betydligt bättre än andra storstadsregioner mot coronaviruset. Även jämfört med Danmark. Det kan bero på att Skåne var tidigt ute med flera insatser och beslut..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Inget civilkuragepris 2020 – nominerade håller inte måttet

Det tilltänkta utdelningen av civilkuragepriset ställs in 2020. Anledningen enligt kommunen är att det varit för få nominerade och att de som nominerats inte har uppfyllt kriterierna. .

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Första landslagssamlingen för Clara Lerby

Under veckan har Clara Lerby fått göra debut i blågula sammanhang. Detta när hon den 3-5 juni huserade på ett landslagsläger under nye förbundskaptenen Tomas Axnér..

Trelleborgs Allehanda - 12 timmar sedan

SMHI: Busvädret passerar – risk för åskknallar i eftermiddag

Lördagen har bjudit på ömsom sol, ömsom regn och hårda vindar. Men när molnen passerat väntar stabilare väder och högre temperaturer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.