Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 06 June, 05:33

Blekinge Läns tidning - 23 maj 20 kl. 05:00

Ett coronaanpassat bibliotekLängre lånetider, take away och hemkörning. Karlskronas bibliotek har ställt om för att bli mer tillgängliga under coronapandemin..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett coronaanpassat, bibliotek
YLE - 11 apr 17 kl. 13:42

Grankulla bibliotek är rekordpopulärt

- Vårt starkaste kort är kundservicen, det lockar kunder till och med lite längre ifrån, säger Maria Grundvall som är bibliotekarie och ansvarig för sociala medier på biblioteket i Grankulla. Alla publikundersökningar visar att det här uppskattas allra mest. Fulla hyllor i Grankulla bibliotek.

YLE - 17 aug 16 kl. 06:14

Tölö bibliotek öppnar sig upp mot parken efter två år av renovering

Bibliotekets balkonger har tagits i bruk igen, och på första våningen går det att köpa en kaffe och ta den ut på altanen. Tölö bibliotek har också fått fler toaletter och eluttag. - Det känns som man skulle få vända ett nytt blad i en bok.

YLE - 26 okt 16 kl. 04:29

Olösta nätverksproblem hindrar Gammelbacka bibliotek att bli meröppet

Biblioteket i Gammelbacka bara väntar på att få ta i bruk systemet med meröppet vid biblioteket. Tillsvidare sätter ändå olösta nätverksproblem käppar i hjulet. - Stadens IT-avdelning har inte kunnat lösa alla detaljer.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 16:00

Banditsaga för vuxna på skånska bibliotek

Kultur och Nöje En bibliotekarie går och sätter upp böcker på hyllorna. En låntagare kommer fram. Han vill gärna prata ...

YLE - 04 apr 16 kl. 08:50

Fredag är speldag i Kimito bibliotek

Det räcker inte längre med att biblioteken har böcker radade i bokhyllor. För att vara attraktiva måste biblioteken hålla på med kringverksamhet som tilltalar besökarnas vardag. I Kimito bibliotek är det liv och rörelse.

YLE - 20 jul 16 kl. 06:48

Framtidens bibliotek satsar på mediefostran och arbetsutrymmen för frilansare

Tillgången till e-material har gjort att biblioteken har färre kunder. I framtiden satsar bibborna på bland annat mediefostran och på att serva frilansare. Helsingfors bibliotekschef Tuula Haavisto berättar att bibbornas besökarantal har minskat något i och med att det blivit allt lättare att få tag på digitalt material.

Nyan - 07 sep 16 kl. 10:40

Många vill bli ett meröppet bibliotek

Nu kan man besöka Finströms bibliotek på kvällar och helger. Flera andra bibliotek på Åland vill följa trenden med öppettider som inte kräver personal på plats.
Ålands första meröppna bibliotek öppnades på Brändö förra sommaren.

YLE - 01 sep 16 kl. 11:46

Nu har Korsnäs ett nyrenoverat bibliotek

Renoverade Korsnäs bibliotek slår upp dörrarna i dag, torsdag. De nya utrymmena är ljusa och fräscha. Bibliotekschef Carola Bäckström är mer än nöjd.

YLE - 27 mar 17 kl. 05:44

Raseborgs bibliotek blir invånarnas vardagsrum

På biblioteket i Ekenäs har en grupp flickor spritt ut sig i soffgruppen i nedre våningen. Inramningen består av mandarinskal, godispapper och skolböcker. De är helt i linje med den nya bibliotekslagen som talar om att invånarna ska vara mera synliga på biblioteket och delaktiga i den verksamhet som ordnas här.

Cornucopia - 30 dec 14 kl. 15:43

Framtidens digitala bibliotek

"Ett hus utan ett bibliotek är inte ett hem, utan bara en bostad" - jagMitt favoritrum här i backstugans jordkällare eller torpet om man vill framstå som välbärgad är inte biljardrummet, utan biblioteket, tillika min arbetsplats. Frågan är bara om en månghundraårig tradition av privata bibliotek går mot sitt slut med E-bokens inträde. Eller kan man tänka sig en framtida ersättare för biblioteket i en digitaliserad värld?

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Biden ryter till mot Trump: "Förkastligt"

USA:s president Donald Trump får skarp kritik av Demokraternas tilltänkte presidentkandidat Joe Biden för att ha nämnt George Floyds namn när han talade om landets goda ekonomi, rapporterar amerikanska medier..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kalla fall-chefen om Lelle-mordet: Inte färdiga med stenbrottet

Det har gått ett drygt år sedan polisen tog vattenprover i Jedenryds stenbrott. Förhoppningen var att en analys av bottensediment och vatten skulle kunna ge svar på om en människokropp fanns i sjön. Men fortfarande svävar polisen i ovisshet.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Fyra gripna för blåljussabotage

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Naomi Klein är alarmerande men hoppfull

Plötsligt tycks utopin inom räckhåll. Naima Chahboun läser Naomi Kleins brandtal för en grön omställning i ljuset av coronaepidemin..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hundratals tågade i tillståndslös protest

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Dubbla känslor efter nya beskedet om resor

Under onsdagen kom beskedet att resor inom Sverige blir möjliga igen från mitten av juni. Är man frisk kan man nu resa över hela landet, vilket öppnar upp för besöksnäringen att mildra sin coronakris. - Det är jätteroligt, men samtidigt gör det inte att vi kommer att släppa på våra åtgärder för att hålla smittan nere, säger Jenny Grönlund på Tredenborgs camping i Sölvesborg..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fans jagar balkongplats inför fotbollspremiär

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Ettåring låstes in i bil – mamman larmade

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Poliskåren anklagas för övervåld i Kenya

Utegångsförbudet i Kenya har fått dödlig utgång för vissa medborgare – men inte på grund av coronaviruset – utan på grund av polisvåld. Sedan utegångsförbudet trädde i kraft i mars har 15 personer dödats och 31 personer skadats i samband med polisingripanden..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Åtal: Bilist jagad av polis – krockade med vägräcke

Åklagarkammaren i Karlskrona väcker nu åtal för grov vårdslöshet i trafik mot en man i 30-årsåldern. Vansinnesfärden som ägde rum i början av maj slutade i ett vägräcke..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.