SVT > Utrikes

Monday, 25 May, 22:58

SVT - I förrgår: 04:14

Här är roboten som vallar fårRoboten ”Spot” har fått nya arbetsuppgifter. Ett amerikanskt robotföretag och ett Nya Zeeländskt mjukvaruföretag har tagit fram en robot som vallar får..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Spot, Nya Zeeländskt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är robotensom , vallarfår
YLE - 11 dec 15 kl. 04:30

Roboten, människans bästa vän?

En robot som ska underlätta vardagen för äldre och funktionshindrade håller nu på att testas i Finland. Roboten är ingen vårdare, utan mer en god vän som alltid ställer upp. Idén kommer från Frankrike och företaget Robosoft.

YLE - 27 feb 14 kl. 15:19

Lappfjärds å får vallar, men inte i vår

Efter år av översvämningar kring Lappfjärds å i Kristinestad ska man nu bygga vallar. Men inte före vårflödet kommer. Planerna är på god väg men spaden läggs inte i marken förrän först senare i år.

YLE - 10 apr 14 kl. 15:04

Nej tack till vallar vid Lappfjärds å

Anmärkningsblanketterna samlades i stora högar då Lappfjärdsborna fick säga sin åsikt om invallningsplanerna för Lappfjärds å på torsdag. För Per-Gustav och Pirkko Kronman skulle vallar vara till förtret på flera sätt. - Mycket ogärna skulle jag ha en vall i trädgården, säger Per-Gustav Kronman.

YA - 05 jul 14 kl. 13:19

Roboten på kontoret

De senaste decennierna har det blivit allt svårare att få ett välavlönat arbete utan att ha en högre utbildning i meritförteckningen.
Tjänstemannayrkena har blivit fler, ofta mer specialiserade medan de mindre utbildningskrävande jobben har blivit färre. I många länder, dock inte i Sverige, har tjänstemannalönerna dragit ifrån arbetarlönerna rejält.

Sydsvenskan - 23 feb 11 kl. 06:30

Första roboten i rymden tar tjänst

Mänskligheten har ännu inte hittat någon icke-mänsklig varelse i rymden. Så nu skickar vi upp en. I morgon flygs den första roboten till den internationella rymdstationen ISS på rymdfärjan Discoverys sista färd.

Sydsvenskan - 28 okt 12 kl. 06:30

Vallar, murar och slussar

Om inget görs ligger centrala Malmö vattendränkt om hundra år ? rådhuset, kyrkorna och Turning Torsos bottenvåning. Men staden arbetar redan med extra säkerhetsmarginal ?

YLE - 17 mar 14 kl. 06:46

Vallar kring ån gillas inte av alla

Vallar eller inte, är frågan för många som bor granne med Lappfjärds å. Pia Berglund är en av dem som helst inte skulle ha en skyddsvall mot ån. - Då mister jag ju utsikten mot ån.

YLE - 17 mar 14 kl. 06:46

Alla gillar inte vallar kring ån

Vallar eller inte, är frågan för många som bor granne med Lappfjärds å. Pia Berglund är en av dem som helst inte skulle ha en skyddsvall mot ån. - Då mister jag ju utsikten mot ån.

YLE - 21 mar 14 kl. 04:42

Lappfjärds å behöver vallar och muddring

Skyddsvallar vid Lappfjärds å ska ses som ett slags första hjälp mot översvämningsrisken. Den här våren har varit lugn, men eftersom ån bevisligen kan svämma över oftare än med 50 års mellanrum, har det ansetts vara av största vikt att man sätter in förebyggande åtgärder så snart som möjligt. Skyddsvallar vid Lappfjärds å är kanske inte det som ågrannarna längtar mest efter, men det är det snabbaste sättet att minska på översvämningsrisken.

Cornucopia - 23 aug 16 kl. 16:54

"Klipp gräset innan roboten tas i bruk"

Nä, vem vill ha en gräsklipparrobot som kräver att man själv klipper gräset först. Pfft.Husqvarna Automower 430XTydligen ska gräset redan vara klippt om man ska ta en gräsklipparrobot i bruk.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

WHO stoppar studie med malariamedicin – kan öka dödligheten

Malariamedicin har använts för behandling av covid-19 i flera länder, men enligt en ny studie kan läkemedlet öka dödligheten. Nu stoppar Världshälsoorganisationen kliniska tester av medicinen..

SVT - 3 timmar sedan

Expert: Det här handlar Cummings-kontroversen om

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står mitt i en växande politisk storm. Politiker från alla håll kritiserar hans vägran att sparka sin närmaste rådgivare Dominic Cummings, som brutit mot landets coronarestriktioner. – Om Dominic Cummings får sparken så kommer frågorna komma tillbaka till Boris Johnson och man kommer fråga hur han har agerat under krisen, säger englandskännaren James Savage..

SVT - 4 timmar sedan

Cummings bröt mot restriktionerna: ”Ångrar mig inte”

Boris Johnsons närmaste rådgivare har hamnat i blåsväder för att ha brutit mot landets karantänsregler. Under en pressträff på måndagen försvarar han sitt agerande. – Nej, jag ångrar mig inte, säger Dominic Cummings..

SVT - 10 timmar sedan

Maktkampen mellan Kina och USA – ”Kina kan gå starkare ur det här”

När den amerikanska ekonomen och nobelpristagaren Paul Krugman intervjuas i Agenda tar han upp kampen mellan USA och Kina, och ser både likheter och olikheter. Han menar att Kina kan gå ur den här krisen som den starkare parten, med tanke på hur de hanterat viruset. – Kina hade ett problem men vägrade erkänna det.

SVT - 10 timmar sedan

Här stoppas tv-intervjun med premiärministern – av jordskalv

Ett jordskalv med magnituden 5,8 skakade Nya Zeelands nordö under måndagen. Premiärministern Jacinda Ardern satt mitt i en direktsänd tv-intervju när skalvet drabbade huvudstaden Wellington. – Vi har en liten jordbävning här, Ryan, säger Jacinda Ardern till programledaren när kameran och saker i rummet börjar skaka..

SVT - 12 timmar sedan

Här fylls Venedig av liv igen efter månader av nedstängning

Sedan coronapandemins intåg har det italienska stadslivet stått mer eller mindre stilla och bilden utåt har varit höga dödstal, tomma torg och kristallklart vatten i Venedigs kanaler. Nu har landet öppnat för turism igen, men bara inom den egna regionen. Resten av EU får snällt vänta drygt en vecka till..

SVT - Igår: 20:47

WHO-expert: Stor andel av befolkningen fortfarande mottagliga för viruset

I takt med att resultaten från allt fler populationsbaserade studier i Europa nu börjar trilla kan man ana att antikroppsnivån i befolkningen är relativt låg och att en stor andel av befolkningen fortfarande verkar vara mottagliga för att smittas av covid-19. Det säger Richard Pebody, epidemiolog på Världshälsoorganisationen, WHO, i kvällens Agenda..

SVT - Igår: 19:53

Stränga strandregler sår split mellan belgare: ”Är diskriminering”

Trots krav på avstånd befaras stor trängsel befaras på många av Europas stränder i sommar. I Belgien kommer man därför tvingas förboka plats på vissa stränder. Ett förslag som kan stänga ute belgare som inte har boende vid kusten..

SVT - Igår: 15:32

Historiskt när Netanyahu ställs inför domstol

Det var en stridslysten Benjamin Netanyahu som dök upp när korruptionsrättegången mot honom inleddes i Jerusalem. Han är nu den förste som styr Israel och samtidigt försvarar sig i domstol. Enligt en Israelkännare är det sannolikt att Netanyahu i slutändan hamnar i fängelse..

SVT - Igår: 12:47

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Polis har avfyrat tårgas och pepparsprej mot demonstranter i Hongkong, enligt vittnen på plats. Demonstrationerna har utlösts av det mycket omstridda förslaget till ny säkerhetslag i staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.