SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 25 May, 15:35

SmålandsPosten - I förrgår: 04:00

"Görel har varit en mycket stark drivkraft i vår förening"
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Görelhar varit en mycket , stark, drivkrafti , vår förening
Skånskan - 23 aug 16 kl. 14:00

Flamman ny lokal för föreläsningsförening

SVEDALA Svedala föreläsningsförening kommer från och med i höst att hålla sina föreläsningar i kulturhuset Flamman. Efter mer än tolv år hos pingstkyrkan blev man tvungen att byta lokal.– Vi har trivts mycket bra hos pingstkyrkan, berättar John Wallén, ordförande i Svedala föreläsningsförening.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 15:30

Mix i vår hos föreläsningsföreningen

ESLÖV Eslövs föreläsningsförening har spikat vårprogrammet och bjuder på en mix av dåtid och nutid, religion, humor, teknik och hälsa.Föreläsningarna hålls numera på dagtid, onsdagar kl 14-15 och de är på Medborgarhuset i Eslöv.
12 februari är ämnet ”Farmor och frikyrkan”.

Skånskan - 30 sep 16 kl. 14:00

Äldsten föreläser vidare

ESLÖV När Eslövs Föreläsningsförening inleder höstsäsongen 5 oktober är det för 128:e året – äldst i Skåne och som enda återstående förening i sitt slag som finns kvar i de skånska städerna.– Det finns fler föreningar på landsbygden idag, berättar nye ordföranden Bertil Svensson och styrelseledamoten Stig-Åke Grönwall när Skånskan träffar dem i Medborgarhuset.
Det är i en av de mindre salarna där som föreläsningarna äger rum, Sedan i våras hålls de klockan 14.

Skånskan - 01 feb 20 kl. 17:30

Kalle Lind i extra föreläsning om Hasse Alfredson

ESLÖV Eslövssonen Kalle Lind återvänder till före detta hemstaden 17 mars för att hålla en föreläsning om underhållaren Hasse Alfredson.Det är Eslövs Föreläsningsförening som i samarbete med ABF Mittskåne och ABF Skåne satt in denna extra punkt i vårprorgrammet.
Kalle Lind, känd från radio och tv, är aktuell med sin stora biografi över legendariske Hasse Alfredson.

Skånskan - 27 nov 19 kl. 14:00

Förening lyckades säkra framtiden

LÖBERÖD Ett tag såg det ut som om slutet var nära för Löberöds föreläsningsförening. Men nu är framtiden säkrad med både en ny ordförande och en ny kassör.I början av hösten såg läget mörkt ut.

Skånskan - 22 sep 19 kl. 05:00

Förening kan tvingas lägga ner

löberöd Löberöds föreläsningsförening, som funnits i 118 år, riskerar att läggas ned till årsskiftet.Det berättar Åke Möller som är både ordförande och kassör i föreningen sedan 14 år tillbaka. En längre tid har han försökt hitta en efterträdare för att kunna ägna sig åt annat, som släktforskning och hälsa på familjemedlemmar.

Cornucopia - 17 maj 17 kl. 14:23

Författarföreläsning Bollebygd i morgon 19:00

I morgon håller jag en författarföreläsning i Bollebygd klockan 19:00 i Hulta Golfklubb på Töllsjövägen. Passa på att gå några hål före eller efter, eller bara kom förbi ändå, en kort biltur från Borås eller Göteborg. Jag ska nog läsa lite ur Höstsol också.

Skånskan - 20 jan 20 kl. 05:00

Prisad trädgårdsförening vill sprida kunskap och miljötänk

Sjöbo Sjöbo trädgårdsförening har under sina 20 år ordnat 150 föreläsningar, anlagt en rabatt i Trädgårdstider i SVT, startat växtloppisar och byggt både fågelholkar och insektshotell.
För det har de belönats med kommunens kulturpris.Föreningen har 425 medlemmar.

Skånskan - 15 feb 19 kl. 19:00

Spännande mix i föreläsningsserie

ESLÖV En arkeologisk upptäcktsfärd, snapphanar och historien om en legendarisk konstnär.
Det är några av godbitarna som Eslövs Föreläsningsförening lockar med i vår.Men först ut tar man språnget långt upp mot norr.

LV - 12 apr 17 kl. 13:46

Föreläsningsförening firade 75 år med jubileumscafé

Med ett varierat program av musik, allsång samt en härlig stämning bjöd Horn-Hycklinge Föreläsarförening in till en värdig avslutning för sin föreläsningstermin samt för att fira föreningens 75 års jubileum..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Carina Jönsson ny chefredaktör för SvB

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Skadegörelse: Ruta krossad på kyrka

En fönsterruta på Equmeniakyrkan i Moheda förstördes någon gång under lördagen. En polisanmälan om skadegörelse är upprättad. .

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tv-toppen: "Robinson" lockade miljonpublik

Drygt en miljon tittare såg Michael Björklund kämpa sig fram till segern i årets "Robinson"-final i TV4. Men inget klår svenskarnas nyfikenhet i hur andra människor bor – "Vem bor här" i SVT1 är veckans mest sedda tv-program..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Peab bygger logistikpark i Sundsvall

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tegnell: Besked om allsvenskan på fredag

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skenande personalkostnader bekymrar alliansen

Socialnämnden och utbildningsnämnden saknar i runda tal 19 respektive 17 miljoner för en budget i balans. Alliansen vill effektivisera och spara även inom andra områden – för att ha resurser att stötta inom vård, omsorg och skola och slippa höja skatten. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Alla partier bakom samma budget: "Historiskt"

Alla partier är eniga om budgeten redan innan den lagts fram i fullmäktige. Den för Sverige ovanliga modellen har blivit lösningen i både Helsingborg och Skövde. Det är en engångsföreteelse i kristid, försäkrar Helsingborgs kommunstyrelseordförande..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

"Ring P1" fälls efter rasistiska uttalanden

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.