Kristianstadsbladet > Nyheter

Tuesday, 02 June, 13:31

Kristianstadsbladet - 23 maj 20 kl. 00:15

Spår efter en människaFörfattaren Freke Räihä, Degeberga, tar i sin nya diktsamling ”Skisser ur det finska, det ödsliga skånska, ja från Västerbotten” med läsaren ut på en sökande skogsvandring. Kulturskribenten Lida Starodubtseva följder gärna med och upptäcker flera spår. .
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Freke Räihä, Skisser, Västerbotten, Lida Starodubtseva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårefter en , människa
Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 04:00

En levande människa är i mångt och mycket en delande människa

Vad definierar en människa? Frågan är relevant att ställa, även i denna dag. Är du en människa?

Dagensanalys.se - 15 aug 17 kl. 10:31

Så vet du om du pratar med en människa eller en bot

Det blir allt fler botar på Twitter, och de blir dessutom allt mer sofistikerade. S hur vet du om du pratar med en människa eller en bot? Forskare från Indiana University och Northeastern University har tagit fram en ”Botometer” för att avgöra vem som är vad, men hur bra är Botometern egentligen?

Sydsvenskan - 24 jan 15 kl. 11:21

Vad får dig att tro att jag är en människa?

Hej Koftan. Jag läste någonstans om en forskare som menade att det förmodligen bara handlar om några år eller kanske årtionden innan den första datorn når vad de kallar "superintelligens", alltså en dator som utklassar den allra smartaste människan i världen, även vad gäller till exempel kreativitet eller sociala färdigheter. Detta skrämmer ju rätt många människor, och jag tänker att det inte minst borde skrämma dig.

YLE - 13 maj 13 kl. 14:23

THL: Nytt coronavirus smittar inte lätt från människa till människa

Enligt Mika Salminen som är chef för Institutet för hälsa och välfärd THL:s virologiska enhet finns det inga skäl att oroa sig över att smittas av det nya coronaviruset - För tillfället finns det inget direkt hot för finländare. Det som man bör veta om är att det finns risk för smitta på den arabiska halvön. Både WHO och europeiska smittoskyddsmyndigheter är ändå överens om att det inte finns skäl att gå ut med reserestriktioner för området, säger Salminen.

BT - 16 okt 13 kl. 08:23

Var åttonde människa är undernärd

I dag, den 16 oktober, vill vi uppmärksamma den internationella världslivsmedelsdagen, eller som den ofta kommit att kallas i Sverige ? världshungerdagen. Vi påminns idag om att var åttonde människa på jorden är undernärd och kväll efter kväll måste lägga sig hungrig.

BT - 07 jul 14 kl. 13:08

En människa, ett liv

Det händer att konstnärliga verk, som uppskattas och är viktiga i sin samtid, kan glömmas, när upphovsmannen är död, men senare återupptäckas. I stor skala gäller detta J.S.

SmålandsPosten - 01 aug 14 kl. 06:56

"Jag är kvinna, men främst är jag människa"

Maryam Mirzaei chockades av stora kontraster när hon flyttade till Sverige från Iran i januari. I Iran blev hon antastad och satt i fängelse på grund av sina åsikter. Nu har hennes teaterpjäs spelats in för Öppna Kanalen Växjö.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 14 kl. 09:57

"Det var en fantastisk människa"

Foto: TT
Förre landslagsspelaren i fotboll, Klas Ingesson dog i natt, uppger Jönköpings-Posten. "Det känns jättetungt. Det var en fantastisk människa och kompis", säger förre förbundskapten Tommy Svensson till TT.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 14 kl. 12:20

"En fantastisk människa"

Klas Ingesson är död. Den förre landslagsstjärnan och fotbollstränaren avled på onsdagsmorgonen i kronisk blodcancer. - Det var en fantastisk människa och kompis, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson.

BT - 29 okt 14 kl. 12:25

Tommy Svensson: "En fantastisk människa"

Klas Ingesson är död. Den förre landslagsstjärnan och fotbollstränaren avled på onsdagsmorgonen i kronisk blodcancer. – Det var en fantastisk människa och kompis, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 16:24

Hundmänniska med stora känslor

Hon bröt upp från bandet, gjorde en lång resa och hamnade i Malmö. Här tar Lovisa Thurfjell de första stegen som soloartist. Den 1 mars kom plattan Det är som det är under artistnamnet Hundmänniska.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

KDFF-tränaren tvingas ta paus – har bältros

Damallsvenska Kristianstads DFF får klara sig utan huvudtränaren Elisabet Gunnarsdottir på obestämd tid. 43-åringen har drabbats av en allvarlig form av bältros och tvingas ta paus från fotbollen, skriver ..

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Debatt: Har Kristianstad och Bromölla slutat tänka framåt?

Kristianstad och Bromölla kommuner faller som miljökommuner. Nyss föll Kristianstads kommun från en hyfsad 35:e plats till en dyster 81:a plats som miljökommun. Bromölla kommun, som länge haft en låg miljöprofil faller från 230:e plats till plats 252, av 290 kommuner, sämst i Skåne, tyvärr utan att svara på de flesta av frågorna.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Upptar inspelning av "Mission: Impossible 7"

I höst fortsätter inspelningen av actionfilmen "Mission: Impossible 7" med Tom Cruise i huvudrollen..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Lurade äldre - får nu återkallat tillstånd

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Biltjuvar och bilägare åtalas för brott

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Rehab för covid-19-patienter samordnas

Många covid-19-patienter behöver rehabilitering när de tillfrisknat. Depressioner, andningsproblem och trötthet är vanligt. Nu tänker Region Skåne samordna hjälpen till patienterna..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fifa om protesterna: "Använd sunt förnuft"

Reglerna är tydliga och kan inte misstolkas. Politiska, religiösa eller personliga ställningstaganden och påståenden är förbjudna inom fotbollen. Men hur gör man med protester som kan ses vara i linje med den egna organisationens värderingar?

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fraktade livsfarlig bomb på tåg – frias igen

Med 1,5 kilo sprängmedel i bagaget hoppade 19-åringen på Snälltåget i Malmö. I en tullkontroll upptäcktes den livsfarliga packningen – men tonåringen frias även av hovrätten från förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Real Madrid lämnar Bernabéu resten av säsongen

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Elfsborgs lagkapten tvingas till operation

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.