YA > Nyheter

Tuesday, 02 June, 16:27

YA - 23 maj 20 kl. 00:15

Spår efter en människaFörfattaren Freke Räihä, Degeberga, tar i sin nya diktsamling ”Skisser ur det finska, det ödsliga skånska, ja från Västerbotten” med läsaren ut på en sökande skogsvandring. Kulturskribenten Lida Starodubtseva följder gärna med och upptäcker flera spår. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Freke Räihä, Skisser, Västerbotten, Lida Starodubtseva

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårefter en , människa
Sydsvenskan - 09 dec 14 kl. 04:00

En levande människa är i mångt och mycket en delande människa

Vad definierar en människa? Frågan är relevant att ställa, även i denna dag. Är du en människa?

Dagensanalys.se - 15 aug 17 kl. 10:31

Så vet du om du pratar med en människa eller en bot

Det blir allt fler botar på Twitter, och de blir dessutom allt mer sofistikerade. S hur vet du om du pratar med en människa eller en bot? Forskare från Indiana University och Northeastern University har tagit fram en ”Botometer” för att avgöra vem som är vad, men hur bra är Botometern egentligen?

Sydsvenskan - 24 jan 15 kl. 11:21

Vad får dig att tro att jag är en människa?

Hej Koftan. Jag läste någonstans om en forskare som menade att det förmodligen bara handlar om några år eller kanske årtionden innan den första datorn når vad de kallar "superintelligens", alltså en dator som utklassar den allra smartaste människan i världen, även vad gäller till exempel kreativitet eller sociala färdigheter. Detta skrämmer ju rätt många människor, och jag tänker att det inte minst borde skrämma dig.

YLE - 13 maj 13 kl. 14:23

THL: Nytt coronavirus smittar inte lätt från människa till människa

Enligt Mika Salminen som är chef för Institutet för hälsa och välfärd THL:s virologiska enhet finns det inga skäl att oroa sig över att smittas av det nya coronaviruset - För tillfället finns det inget direkt hot för finländare. Det som man bör veta om är att det finns risk för smitta på den arabiska halvön. Både WHO och europeiska smittoskyddsmyndigheter är ändå överens om att det inte finns skäl att gå ut med reserestriktioner för området, säger Salminen.

BT - 16 okt 13 kl. 08:23

Var åttonde människa är undernärd

I dag, den 16 oktober, vill vi uppmärksamma den internationella världslivsmedelsdagen, eller som den ofta kommit att kallas i Sverige ? världshungerdagen. Vi påminns idag om att var åttonde människa på jorden är undernärd och kväll efter kväll måste lägga sig hungrig.

BT - 07 jul 14 kl. 13:08

En människa, ett liv

Det händer att konstnärliga verk, som uppskattas och är viktiga i sin samtid, kan glömmas, när upphovsmannen är död, men senare återupptäckas. I stor skala gäller detta J.S.

SmålandsPosten - 01 aug 14 kl. 06:56

"Jag är kvinna, men främst är jag människa"

Maryam Mirzaei chockades av stora kontraster när hon flyttade till Sverige från Iran i januari. I Iran blev hon antastad och satt i fängelse på grund av sina åsikter. Nu har hennes teaterpjäs spelats in för Öppna Kanalen Växjö.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 14 kl. 09:57

"Det var en fantastisk människa"

Foto: TT
Förre landslagsspelaren i fotboll, Klas Ingesson dog i natt, uppger Jönköpings-Posten. "Det känns jättetungt. Det var en fantastisk människa och kompis", säger förre förbundskapten Tommy Svensson till TT.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 14 kl. 12:20

"En fantastisk människa"

Klas Ingesson är död. Den förre landslagsstjärnan och fotbollstränaren avled på onsdagsmorgonen i kronisk blodcancer. - Det var en fantastisk människa och kompis, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson.

BT - 29 okt 14 kl. 12:25

Tommy Svensson: "En fantastisk människa"

Klas Ingesson är död. Den förre landslagsstjärnan och fotbollstränaren avled på onsdagsmorgonen i kronisk blodcancer. – Det var en fantastisk människa och kompis, säger förre förbundskaptenen Tommy Svensson.

Skånskan - 02 mar 17 kl. 16:24

Hundmänniska med stora känslor

Hon bröt upp från bandet, gjorde en lång resa och hamnade i Malmö. Här tar Lovisa Thurfjell de första stegen som soloartist. Den 1 mars kom plattan Det är som det är under artistnamnet Hundmänniska.

Fler nyheter från YA

YA - 5 minuter sedan

Spike Lee släpper kortfilm i Floyd-protest

Den amerikanske regissören Spike Lee har släppt en kortfilm, där han klippt ihop material från sin klassiska film "Do the right thing" med videoupptagningar av två uppmärksammade polisingripanden, där svarta män dött..

YA - 15 minuter sedan

Klart för rivning av högstadieskolan

Nu ska Mackleanskolan rivas. Det som varit på gång under en längre tid blev klart under måndagens fullmäktigemötet. Kommunens väls Sven-Åke Strandberg föreslog att den nyaste delen skulle få stå kvar, men fick inget gehör för sin idé..

YA - 30 minuter sedan

Beskedet: Polisen ökar bemanningen på stationen

Polisen ökar bemanningen i Simrishamn. Under hela sommaren innebär det utökade öppettider på polisstationen..

YA - 30 minuter sedan

Polisens råd: Ansök om pass nu

När coronarestriktionerna hävs lär reslustan öka. Inom polisen misstänker man att de lugna dagarna i passexpeditionen snabbt kan förbytas till kaos. Rådet är därför: Ansök om pass nu!.

YA - 30 minuter sedan

En av de inblandade i olyckan har dött på sjukhus

Olyckan i Sandskogen i fredags hade dödlig utgång. En man som fördes allvarligt skadad till sjukhus efter frontalkrocken avled under helgen..

YA - 30 minuter sedan

Att ta sig fram till en avspärrad olycksplats kan ge fängelse

De närgångna cyklisterna som filmade och fotograferade olycksplatsen i Sandskogen skulle kunna få fängelse. Eftersom alla hade fokus på att rädda liv fanns dock inga resurser att ta upp någon anmälan..

YA - 45 minuter sedan

Carl Bengtsson: Bara vinnare i tiggerifrågan

Efter beslut på kommunfullmäktige i för förra veckan så är tillståndsplikten (och avgiften) för insamling av pengar här i Ystads kommun nu borttagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.