YA > Nyheter

Friday, 05 June, 20:40

YA - 23 maj 20 kl. 00:00

Tankar om livet: Social distansiering ovan markDet här var långt före coronans tid. Det var andra kronor det handlade om. Trädens..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tankarom , livet, Social, distansiering, ovan, mark
GöteborgsPosten - 18 apr 20 kl. 12:00

Det vackraste perspektivet på social distansiering

Ulf Karl Olov Nilsson läser Emily Dickinsons brev..

Dalarnas tidningar - 01 maj 20 kl. 08:07

INSÄNDARE: Lever med social distansiering år ut och år in

Idag har det svenska folket tack vare en hemsk pandemi fått uppleva något som annars bara några....

Politologerna - 23 apr 14 kl. 14:03

Social mobilitet, välfärdsstaten och adliga gener i Sverige

Jämlika möjligheter, till skillnad från jämlika utfall, är ett närmast universellt omfamnat politiskt värde. Socialdemokratins kamp mot klassklyftor är i mångt och mycket en kamp för att ens föräldrars ställning inte ska vara avgörande för barnens; för liberaler blir det mycket lättare att försvara ojämlikhet om alla har samma möjligheter att nå framgång. På Socialdemokraternas hemsida beskrivs jämlikhet som att: ”alla människor, oavsett vad, ska ges samma möjlighet att forma sitt eget liv och påverka sitt samhälle.

Kristianstadsbladet - 07 jul 13 kl. 18:56

Livet består av fyra akter

Foto: Annica Jönsson
Han ser livet som ett drama i fyra akter. Ett tragiskt drama, eftersom det oundvikligen slutar med döden; men ändå inte utan komedins lätthet. Själv är han inne på den eftertänksamma epilogen, Olof Berg, och funderar mycket kring den sista tiden i livet.

YA - 16 feb 11 kl. 12:05

Gråta för livet

Patetiskt är ordet. En ensam överårig man sitter framför TV-apparaten och gråter, överväldigad av det tragiska som visas. Ni kan se bilden framför er.

Ekonomistas - 22 feb 17 kl. 09:00

Gymnasiekampanj riskerar öka social snedrekrytering

I detta gästinlägg ifrågasätter Anna Sjögren, docent i nationalekonomi vid Uppsala Center for Labor Studies vid Uppsala universitet, kampanjen ”Din talang” som syftar att påverka elevers gymnasieval.
Inför årets gymnasieval möts elever och föräldrar av kampanjen Din Talang genom vilken Regeringen, LO, Svenskt Näringsliv och Stockholms Gymnasieskolor försöker förmå elever att välja yrkesprogram med budskap som: Pappa vill att jag ska bli ingenjör. Men jag gillar ju att bygga.

YLE - 29 maj 16 kl. 08:05

Nicke Aldén: Psykosen satte livet på paus

Då jag var 20 år insjuknade jag i en psykos. För några år sedan gick det främre korsbandet av i mitt högra knä, två gånger inom ett år. Skillnaden på de här två skadorna?

YLE - 06 sep 13 kl. 09:29

Social fobi medikaliseras

Hur många som lider av social fobi är svårt att uppskatta. Det kan röra sig om allt mellan 50 000 till 250 000 personer. Trenden är att mera ovanliga beteenden diagnostiseras som en psykisk åkomma som kan botas med mediciner.

YLE - 07 feb 16 kl. 09:23

Livet utanför samhället
Livet utanför samhället Bortglömda byggnader, förfallna tält i mörka skogshörn och övergivna båtar tjänar år efter år som tillfälliga hem åt hundratals östeuropeiska romer som befinner sig i Finland. Text: Jeanette Björkqvist Bilder: Karl Vilhjálmsson Det knastrar i de slitna tygstyckena, som är täckta av mögelfläckar efter månader utomhus i ett fuktigt höst- och vinterväder där ingenting någonsin hinner torka. Trots att de två tälten slagits upp i skydd av Centralparkens trädbestånd, så hittar den bitande vintervinden sin väg fram ända in under torra klädlager.

SVT - 26 maj 18 kl. 06:51

Therese lider av social fobi: Nätet blev en räddning

För en del som lider av social fobi kan livet bli ensamt och isolerat. Therese Green, som fick diagnosen som 17-åring, känner ingen som lider av social fobi i ”verkliga livet”. Men på sociala medier är det annorlunda..

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Propulsions tränare: "En mardröm utan slut"

Stjärnhästen Propulsion utreds, misstänkt för att vara nervsnittad. Nu uttalar sig Elitloppsvinnarens tränare i ett öppet brev. "En vecka som började som en av de allra bästa i mitt liv förvandlades i tisdags till en mardröm som inte verkar ha något slut.

YA - 45 minuter sedan

Ung man nära krascha med polisbil: ”Fick göra en kraftigt inbromsning”

Polisen tvingades göra en kraftig inbromsning för att inte krocka med den unga bilisten som var på väg ut från en parkeringsplats. Nu har bilföraren åtalats för trafikbrott..

YA - 30 minuter sedan

Facebook blockerar högerextrema konton i USA

I ett försök att förhindra våldsamma motaktioner mot de nu pågående demonstrationerna i USA har nätverk av konton kopplade till högerextrema grupper blockerats av Facebook..

YA - 45 minuter sedan

Sjukvården: Det dröjer innan vi kan masstesta

Regeringens löften om bredare coronatestning och aktiv smittspårning inom kort möts av viss undran inom sjukvården. Flera regioner säger att det kommer att ta tid innan testning av alla med symtom kommer att kunna genomföras..

YA - 1 timme sedan

Fotbollen i gång i Vietnam – med storpublik

Fotbollen är återigen i gång i Vietnamn. Med publik och utan social distansering..

YA - 1 timme sedan

Juniorerna intar hamnen med fredagsseglingen

Fredagar är lika med jollesegling i småbåtshamnen för Ystads segelsällskaps juniorer. – Det är härligt att inte behöva någon motor, säger Olof Wingren Wihl..

YA - 1 timme sedan

"En av de största utmaningarna i min karriär"

Felix Rosenqvist, 28, har inte tävlat på över nio månader. Men i helgen återupptar Indycar sin tävlingsverksamhet med ett endagsevenemang i Texas. "Det här blir en av de största utmaningarna jag varit med om i min karriär", säger han..

YA - 1 timme sedan

Så ska förskolegårdarna skyddas från skadegörelse

Övervakningskameror och förbudsskyltar ska hjälpa till att minska skadegörelsen på förskolornas gårdar i sommar. Kommunen och polisen tar nu ett gemensamt grepp för att ge förskolebarnen en säkrare lekmiljö..

YA - 1 timme sedan

Legendaren tar över ryska juniorlandslaget

Legendariske hockeystjärnan Igor Larionov blir ny förbundskapten för Rysslands juniorlandslag. Han ersätter framgångsrike Valerij Bragin som tar över det ryska A-landslaget, uppger iihf.com..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.