Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Sunday, 31 May, 14:31

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 20 kl. 00:01

Debatt: Vaccin för samhällsekonomin - utbildningOrdet corona eller covid-19 finns med i allt vi gör i dag. Tusen frågor florerar, men i dagsläget finns inga raka svar. Det spekuleras bara till höger och vänster..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Vaccinför , samhällsekonomin, utbildning
BT - 22 apr 14 kl. 08:32

Miljöpartiet glömmer människan, närmiljön och samhällsekonomin

Slutreplik. Svar till Lise Nordin och Tom Andersson, BT 10/4. Var är människan i Miljöpartiets energipolitik?

BT - 10 mar 13 kl. 10:14

Ingves: "Hushållens ovilja att amortera hotar samhällsekonomin"

Hushållens ovilja att amortera bolån hotar samhällsekonomin, enligt Riksbanken. Chefen Stefan Ingves vill se reglering om inte banker och kunder skärper sig Men det är inte självklart att amortering är bäst för plånboken. Svenskarnas skulder bara stiger och stiger.

HBL - 06 jun 13 kl. 10:00

Tankesmedja: Fackrörelsen belastar samhällsekonomin

Fackföreningsrörelsen är en belastning för samhällsekonomin, hävdar en skrift som publiceras av tankesmedjan Libera. Tankesmedjan stöder fritt företagande, och enligt publikationen baseras fackföreningsrörelsens makt på ålderdomliga privilegier. Dessutom begränsar kollektivavtalens allmänbindande karaktär avtalsfriheten.

DN - 08 jan 18 kl. 14:00

Hundar och katter bidrar till samhällsekonomin

Husdjur ger inte bara sällskap. De bidrar också till samhällsekonomin, visar en rapport från  Sveriges Lantbruksuniversitet. .

SvD - 27 sep 15 kl. 06:20

”Bankerna ser inte till samhällsekonomin”

Det är viktigt att komma ihåg att banker drivs utifrån affärsmässiga motiv och kan inte väntas agera utifrån samhällsekonomiska behov. Det skriver finansmarknadsminister Per Bolund i en replik till Villaägarna om amorteringskravet..

Nyan - 27 feb 19 kl. 12:51

Åsub utreder fiskerinäringens roll i samhällsekonomin

Ålands statistik- och utvecklingsbyrå ska utreda fiskerinäringens samhällsekonomiska betydelse för Åland. De gör det på uppdrag av landskapets näringsavdelning. – De ska bland annat titta på sysselsättning, förädlingsvärde, handel, antal företag, infrastruktur och miljö, säger Linnéa Johansson, avdelningschef vid näringsavdelningen.

Sydsvenskan - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

SVT Debatt - 29 apr 14 kl. 13:22

Vi i Fi ser diskriminering ovärdigt ett modernt samhälle

SVENSK POLITIK Rebecca Weidmo Uvells lösryckta citat tyder på en slarvig läsning av vårt partiprogram. Läs noggrannare, och inse att Feministiskt initiativ vill modernisera samhället och vitalisera demokratin i grunden.  Varför ställer inte reportrar fler kritiska frågar till Feministiskt initiativ, undrar Rebecca Weidmo Uvell i en debattartikel här på SVT Debatt.

SVT Debatt - 15 jan 14 kl. 14:00

Vårt samhälle präglas av en kristen offensiv

RELIGION Kristendomen tar just nu ett allt starkare grepp om det svenska samhället. Det politiska Kristna värdepartiet startades för några dagar sedan. Flertalet kulturpersonligheter bekänner sig i offentligheten till den kristna tron, samtidigt som undervisningen och skolavslutningar i allt högre utsträckning influeras av kristna värderingar och traditioner.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Han bytte spår – men tvingades direkt tillbaka till infektionsvården

Sjuksköterskan Eric Gonzalez hade precis lämnat sin tjänst på infektionskliniken i Malmö bakom sig när coronaviruset slog till och gjorde att hans nya arbetsplats plötsligt förvandlades till något av en infektionsavdelning..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Just nu: Fem nya dödsfall i covid-19

Ytterligare fem personer med covid-19 har avlidit i Skåne. Antalet covidpatienter som vårdas på sjukhus totalt sett har fortsatt sjunka under helgen. .

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Fem nya dödsfall i covid-19 – fler vårdas i Trelleborg

Ytterligare fem personer med covid-19 har avlidit i Skåne. Antalet covidpatienter som vårdas på sjukhus totalt sett har fortsatt sjunka under helgen. I Trelleborg har antalet pateinter dock ökat..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Trelleborgaren satsar ännu hårdare med polsk tränare

Coronaviruset har satt stopp för Tracey Anderssons tävlingsmöjligheter. Men släggkastaren från Trelleborg har gått mod. ”Detta gör att jag kan satsa ännu hårdare”, säger hon.

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Brott: Rattfyllerist omhändertogs på landsväg

Bilistens ”avvikande körsätt” var det som väckte polispatrullens nyfikenhet. Bilen stoppades och mannen bakom ratten frihetsberövades misstänkt för rattfylleri..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Hon kastades direkt in i vården av covid-sjuka

Som helt nyutexaminerad sjuksköterska fick Isabelle Atterholm snabbt sätta sig in i vården av covid-sjuka på den nya avdelningen på Trelleborgs lasarett. ”En otroligt stor omställning att ta hand om så svårt sjuka patienter”, säger hon..

Trelleborgs Allehanda - 9 timmar sedan

Trelleborgare leder polarexpeditioner: ”Känns lyxigt”

Trelleborgaren Martin Enckell har hela sitt liv tillbringat mycket tid på havet - på stora fartyg och lyxiga privata yachter. Hans pappa jobbade på Jacques Cousteaus fartyg Calypso. Det väckte Martins nyfikenhet.

Trelleborgs Allehanda - 16 timmar sedan

Larm: Flera män i vilt slagsmål i skånsk by

Flera vuxna män slogs vilt på lördagseftermiddagen. En man har gripits misstänkt för misshandel..

Trelleborgs Allehanda - 19 timmar sedan

Tröst-bal med personlig touch

Vad är väl en bal på slottet? Estetstudenterna tog fram sin kreativa ådra, och fixade själva en mini-bal för att kompensera för den stora studentbal de blev snuvade på. .

Trelleborgs Allehanda - 21 timmar sedan

Nu står talangen utan träningsmöjligheter

När Söderslättshallen är stängd har Eric Svensson fått träna hemma i garaget. Men nu har en av Sveriges största lyftartalanger varit tvungen att lämna tillbaka stången och vikterna till sin klubb och nu står han utan ordentliga träningsmöjligheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.