Världen Idag > Nyheter

Saturday, 06 June, 04:30

Världen Idag - 23 maj 20 kl. 00:00

Esmeraldas död är en läxa för samhälletSlutet för den treåriga Esmeralda innefattar det mesta av det vi lägger i ordet tragedi. Genom media känner vi berättelsen alltför väl: en liten flicka, som föddes in i en familj med allvarligt missbruk och kriminalitet, lämnades kvar på BB men kunde placeras i ett tryggt familjehem, varifrån hon tre år senare skickades tillbaka till sina biologiska föräldrar, där en destruktiv spiral inleddes som nio månader senare slutade med döden.  Reaktionerna från medborgare och politiker är en blandning av förtvivlan och ursinne. Efter faderns död i häktet har åtal för mord nu väckts mot modern. Esmeralda står bortom räddning, men det finns andra barn i utsatta situationer som samhället kan undsätta.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Esmeralda, BB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Esmeraldasdöd är en , läxaför , samhället

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

Göthe Sandsgård, 90 år

Göthe Sandsgård har varit med om flera olyckor som kunnat sluta illa, men har haft änglavakt och aldrig skadats allvarligt. Efter ett långt och händelserikt liv har han fortfarande aptit på livet..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Kristna profiler i Sverige rasar mot Trump

Teologen och ledarskribenten Joel Halldorf kallar den nuvarande amerikanska administrationen en ”korrupt regim” och Lasse Svensson, kyrkoledare i Equmeniakyrkan, anklagar Trump för att använda Bibeln som ett vapen. Samtidigt finns det röster som vill nyansera presidentens omskrivna bibelbild..

Världen Idag - Igår: 14:00

Studenter vill ge Jesus till andra

Världen idag gratulerar Hannah Antblad och Lovisa Lindroos, som tar studenten den 5 juni. Tidigare levde de helt olika liv men nu har de nästan allt gemensamt och till hösten väntar studier på Livets ords bibelskola. – Jag har alltid längtat efter att ha en kristen vän, säger Hannah..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Gud, helvete och musik i fokus när Stakset mötte Winnerbäck

Himmel och helvete, universums mysterier och kändisskapets baksidor var saker som diskuterades då artisten Lars Winnerbäck gästade Sebastian Staksets podd. – Bibeln handlar mycket om skuld och förlåtelse. Jag tycker att det är bra att skriva om, sade Winnerbäck..

Världen Idag - 17 timmar sedan

De ska nå hela Staffanstorp med evangeliet

Trots att de är trångbodda och i behov av nya lokaler finns det en sak som är viktigare för Centrumkyrkan i Staffanstorp än den egna insamlingen: att nå onådda med evangelium. Nu satsar de på att trycka upp tusentals evangelisationsböcker för att dela ut till alla hushåll i Staffanstorp..

Världen Idag - 20 timmar sedan

På lördag ber tusentals kristna för Sverige

Sverigebönen ser ett uppsving för bönevandringar i årets anmälningar till nationaldagsbönen, efter att ha uppmuntrat till mindre samlingar. – Jag tycker det är jättespännande. Jag tror det kommer bli långsiktigt, säger böneledaren Patrik Sandberg..

Världen Idag - Igår: 00:00

Arvet efter Ravi Zacharias

Ravi Zacharias försvar för den kristna tron utgör en milstolpe inom kristen apologetik och vi kommer att minnas honom inte minst genom hans strävan att förena tro och vetande. Ravi Zacharias dog i cancer den 19 maj, 2020..

Världen Idag - Igår: 16:50

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara perfekt anpassat för att infektera människor, bättre än för några djurarter, vilket förvånade det australiensiska forskarteam som genomförde studien..

Världen Idag - Igår: 14:48

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna 2015 och 2018. Men bakom förbättringen ligger tveksamma urvalsmetoder, skriver Expressen..

Världen Idag - Igår: 14:00

Hannah och Lovisa

Världen idag gratulerar Hannah Antblad och Lovisa Lindroos, som tar studenten den 5 juni. Tidigare levde de helt olika liv men nu har de nästan allt gemensamt och till hösten väntar studier på Livets ords bibelskola. – Jag har alltid längtat efter att ha en kristen vän, säger Hannah..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.