SVT > Inrikes

Tuesday, 02 June, 03:27

SVT - 22 maj 20 kl. 22:23

Sjukhusprästen: ”Många är rädda”I full skyddsutrustning träffar sjukhusprästen Lena Ekberg covid-patienter. För många sjuka är samtalet med prästen den enda fysiska kontakten de kan få med någon annan än vårdpersonal..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Lena Ekberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SjukhusprästenMånga är , rädda

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 timmar sedan

En person skadad efter mordförsök i Sollentuna

Polisen är på plats i Helenelund i Sollentuna med flera patruller efter att en person påträffats med stickskador..

SVT - 6 timmar sedan

Folktätt när många ville njuta av första heta sommardagen

Måndagen bjöd på en av årets första stekheta sommardagar. Men 2020 är inget vanligt år och även om många lockas till badplatserna så kvarstår rekommendationerna om social distansering – som många har svårare att följa när sommaren gör entré..

SVT - 7 timmar sedan

Turister ska följa svenska coronarekommendationer: ”Svåra att fånga upp”

Turister i Sverige ska följa rekommendationerna på plats. Nu ska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap skapa en hemsida för att nå ut till Européer på resa. – Utmaningen är att förtydliga vad som gäller, säger Teresa Palmquist på MSB..

SVT - 8 timmar sedan

Det här handlar förslagen i las-utredning om

Hur länge kan man vara vikarie utan att få förtur, vilka får gå först om företaget skär ner och om det blir en strid om en uppsägning – bör den anställde ha rätt till lön under tiden? Lagen om anställningsskydd kom till på 70-talet och har som syfte att skapa balans på arbetsmarknaden. Som en del av januariöverenskommelsen mellan regeringen och C och L, ska den förändras och på måndagen presenterades utredningen.

SVT - 9 timmar sedan

LO-kritiken: ”Ett skitförslag”

”Ett skitförslag som bör förpassas till soptunnan”, så sammanfattar LO:s avtalsskreterare Torbjörn Johansson las-utredningen. Svenskt Näringsliv är betydligt mer positiva och ser behov av omfattande reformer på arbetsmarknaden..

SVT - 11 timmar sedan

Tegnell: Vi tror att sommaren kommer att vara en hyfsat lugn period

Mindre smittspridning och en lugnare sommar tror statsepidemiolog Anders Tegnell. – Vi tror att sommaren kommer att vara en hyfsat lugn period, säger han. Samtidigt varnar han för en andra våg..

SVT - 11 timmar sedan

Nu presenteras las-utredningen

Idag presenteras las-utredningen. Det mesta är redan känt – och har blivit föremål för debatt..

SVT - 12 timmar sedan

Marmorstein: Den politiska vapenvilan luckras upp

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är kritisk till hur regeringen hanterat landets coronastrategi. – Hennes kritik är ytterligare ett tecken på att den politiska vapenvilan haft när det gäller smittskyddsåtgärderna har luckrats upp, säger SVT:s politikkommentator Elisabeth Marmorstein..

SVT - 12 timmar sedan

Löfven: Coronakommission före sommaren

Stefan Löfven och regeringen svänger. Nu meddelar statsministern att regeringen kommer att tillsätta en coronakommision innan sommaren, enligt Aftonbladet. – Vi behöver ta helhetsgreppet för att se hur det har fungerat på nationell, regional och lokal nivå, säger Stefan Löfven till tidningen..

SVT - 13 timmar sedan

Januaripartierna i strid om las-utredingen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark kritiserar den omstridda las-utredningen, som presenteras under måndagen. Nu går C och L ut och försvarar innehållet. – Vi välkomnar den här utredningen, säger Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.