Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 31 May, 11:00

Blekinge Läns tidning - 22 maj 20 kl. 22:00

Öringen nästan försvunnen - kritik mot storföretagetFiskebeståndet i Holje ström har minskat kraftigt. Nu vill Naturskyddsföreningen se att Volvo gör en mer balanserad reglering av vattenflödet i strömmen. Samtidigt efterlyser de ett omlöp för fisken vid vattenregleringen..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Holje, Naturskyddsföreningen, Volvo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öringennästan , försvunnen, kritikmot , storföretaget
Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 08:30

Kritik: Volvo tömmer sjön

Foto: Tommy Svensson
Efter påtryckningar skärper länsstyrelsen tonen mot Volvo Olofström. Storföretaget sänker vattennivåerna i sjön Immeln och vattendragen nedströms mer än tillåtet, vilket fått stora konsekvenser för djur- och friluftsliv.
Kristianstadsbladet uppmärksammade redan förra sommaren att Volvo Olofström tömmer sjön Immeln på vatten mer än tillåtet enligt vattendomen.

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 12 kl. 09:53

Storföretag satte käppar i hjulen

Allt var bra i EM ? utom publiksiffran. Men det beror delvis på att internationella storföretaget, som med järnhand styr marknadsföringen i EM, satt käppar i hjulen..

Dagensanalys.se - 20 jun 19 kl. 15:58

Hur jobbar två storföretag med marknadsföringen inför midsommar?

Företaget Unruly mäter den känslomässiga respons som människor har på olika reklaminslag som de ser, och vi har fått ta del av hur två storföretag jobbat med sin marknadsföring inför midsommar, och vilken effekt det fick. Genom sin emotionella mätning av reklamkampanjer och varumärken tar Unruly reda på inte bara om man kom ihåg reklamen, utan även vilka känslor som väcktes när man såg den. Tillsammans med information från sociala media och annan undersökningsdata får de en bred bild av […] Inlägget Hur jobbar två storföretag med marknadsföringen inför midsommar?

HBL - 23 apr 14 kl. 20:13

Avgående Enso-vd får hård kritik

Stora Ensos vd Jouko Karvinen meddelade i går att han lämnar bolaget efter sju år i ledningen. Men det ­besparar honom inte hård kritik från aktieägarna för ­bristande samhällsansvar.Stora Ensos bolagsstämm blev något annat än många tänkt sig.

DalaDemokraten - 05 dec 14 kl. 15:35

Bedragare försvunnen – häktades i sin frånvaro

Vad han häktas för är ett påstått köp av en dyrare bil i september 2011. Under förespegling att han väntade ett större arv övertalade 53-åringen företaget att lämna ut bilen som sen aldrig betalades. Företaget lyckades dock lokalisera bilen, och genom polisens försorg få den tagen i beslag..

ÖstersundsPosten - 10 nov 15 kl. 05:56

Storföretag tar över kommunens turistbyrå och siktar in sig på näringslivskontoret

Några veckor efter att den ekonomiska föreningen Samling Näringsliv Jämtlands län bildats så gick man in som huvudägare i Mid Sweden Science Park, MSSP. Det är ett företag som bildats för att utveckla besöksnäringen och för att främja innovationsidéer. Företaget hade fram tills i våras ägts till 45 procent av Region Jämtland/Härjedalen, Åre kommun, Östersunds kommun och Strömsunds kommun.

YLE - 24 nov 14 kl. 04:41

Kritik mot österbottnisk pälsfarm i Estland

Filmen är gjord av en estnisk atkivistorganisation, jämförbar med finländska Oikeutta eläimille. Den har förts vidare av djurrättsorganisationen Loomus som har fört den vidare till de estniska djurhållningsmyndigheterna. - Djuren saknade lyor att krypa in i, de saknade leksaker att bita i och möjligheten att vässa klorna.

HBL - 27 mar 13 kl. 04:30

Mehiläinen reagerar på kritik ? betalar mer skatt

Mehiläinen tar åt sig av kritiken mot skatteplanering och betalar nu mer samfundsskatt. Att vårdkoncernen skulle ha förlorat någon större mängd kunder på grund av publiciteten vidhåller man inte. Konkurrenterna ­Terveystalo och Diacor säger sig ändå ha fått fler att ta hand om.

SmålandsPosten - 27 jun 13 kl. 06:24

Kvinna får dagsböter för bokföringsbrott

En 45-årig kvinna, hemmahörande i Alvesta kommun, döms av tingrätten för bokföringsbrott. Kvinnan, som ska ha drivit en städfirma, har inte följt bokföringslagen genom att sköta bokföringen löpande utan först i efterhand upprättat en huvudbok. Kvinnan säger sig vara oskyldig och skyller på en annan kvinna som ska ha varit drivande utan att vara delägare i företaget.

HBL - 13 okt 13 kl. 15:19

Ingen rök utan eld

Vad har Nokia, Finnair, Marimekko och Stora Enso gemensamt, utöver att de alla fyra är noterade på börsen i Helsingfors? Jo, att året och speciellt hösten har präglats av offentliga misstankar och misstro mot det företagen valt att kommunicera eller kanske hellre valt att försöka tiga ihjäl.

Det ska sägas genast.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Allt fler väntar med att bli mamma

Det föds allt färre barn i Sverige – och coronapandemin tros minska barnafödandet ännu mer. Längtar man efter att bilda familj bör man inte avvakta i hopp om en bättre tidpunkt, enligt Margareta Kitlinski, överläkare inom reproduktionsmedicin på Skånes Universitetssjukhus. – Väntar man för länge kan beslutet om att skaffa barn tas ifrån en, säger hon..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Lutande tornet i Pisa öppet igen

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Brott: Barn tjafsade - slutade med storbråk

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Tennislöftet om våldet: "Är jag näst på tur?"

Ilskan i USA efter George Floyds död till följd av polisvåld har fått många idrottsstjärnor att höja rösten. I ett uppmärksammat videoklipp ställer sig tennisstjärnskottet Coco Gauff, som precis som Floyd är svart, frågan: "Är jag näst på tur?".

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

10 strömmade tips för veckan som kommer

Längtar du efter livemusik och riktig teater? Just nu svämmar nätet över av digitala substitut – strömmade konserter, filmer och föreställningar. Vi väljer ut spännande kultur- och nöjesupplevelser som går att se på internet den närmaste veckan..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Agneta Pleijel vårdades i respirator för tbe

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nu tillåts besök vid äldreboenden igen

BLT har tidigare rapporterat om att några äldreboenden har infört möjlighet för möten mellan äldre och deras anhöriga, tack vare en skiljedelare i form av en plexiglasvägg. Nu införs principen även i Olofströms kommun..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bomb sprängde buss i Somalia – minst sex döda

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Fortsatt dystert i Kinas ekonomi

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Man gripen för våldtäkt i Örebro

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.