Expressen > Nyheter

Tuesday, 02 June, 13:21

Expressen - 22 maj 20 kl. 21:53

Trängsel till skärgården – trots coronarestriktionerDet är vår i luften, långhelg och fint väder. Skärgårdslivet lockar.Under Kristi himmelsfärd har det varit långa köer till båtarna i både Stockholm och Göteborg, skriver DN.I trängseln har passagerare stoppats från att gå ombord och SL tvingades anlita ordningsvakter..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Kristi, Stockholm, Göteborg, DN, SL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trängseltill , skärgårdentrots , coronarestriktioner
YA - 21 aug 13 kl. 19:39

Akutstängsel ska hindra vargen

Foto: Moa Dahlin
Direkt efter vargattacken 10 augusti på Hedvigsdals gård sattes det upp ett så kallat akut rovdjursstängsel för att hindra nya attacker. Men djurägaren är på väg att ge upp.
- Vi funderar på att sluta med fåren, säger Åsa Cederström som tillsammans med sin make Carl Cederström driver gården.

Kristianstadsbladet - 04 feb 14 kl. 21:57

Försvarar CSK-besök i fängsel

En morddömd kvinna anser att hon utsatts för onödig uppmärksamhet när hon av tre kriminalvårdare fördes i handfängsel till en undersökning på CSK. Men kriminalvården tillbakavisar kritiken.
I sin skrivelse till Justitieombudsmannen anför kvinnan att eftersom man parkerade långt ifrån sjukhusbyggnaden tvingades hon gå hela vägen in på CSK och upp för centraltrappan i handfängsel, som vårdarna höll fast i, och att detta medförde många stirrande blickar.

Kristianstadsbladet - 07 apr 13 kl. 11:24

Fagning på Hörjelgården är ett säkert vårtecken

Foto: Anette Sjöstrand
När det är dags för fagning på Hörjelgården har våren kommit till Skåne. På lördagen deltog cirka ett dussintal deltagare från högskolan i Kristianstad i fagningen. Samtliga deltagare pluggar på kursen Skånska landskap.

Corren - 01 jun 12 kl. 16:59

Viltstängsel ska stoppa vargen

Tre och en halv kilometer viltstängsel ska hindra förra årets masslakt, då vargen rev 22 tackor och lamm på gården Sätersborg, Hällestad strax utanför Finspång..

DalaDemokraten - 29 aug 13 kl. 19:29

Slutsprunget ? nu sätts stängsel upp

LUDVIKA Trafikverkets test med kameraövervakning vid bangården förlängs till sista september. Nya stängsel mot ?spårspring?

Sydsvenskan - 07 sep 15 kl. 03:00

"Taggtrådsstängsel på ett håll, öppna gränser på ett annat."

Det är lätt att skälla på EU. Ett överhetsprojekt som lägger sig i saker som det inte borde ha att göra med, men som står handfallet inför brännande problem. Bryssel har åsikter om vargjakt i den svenska vildmarken istället för att låta de närmast berörda få avgöra vargens väl och ve.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 15 kl. 03:00

"Taggtrådsstängsel på ett håll, öppna gränser på ett annat."

Det är lätt att skälla på EU. Ett överhetsprojekt som lägger sig i saker som det inte borde ha att göra med, men som står handfallet inför brännande problem. Bryssel har åsikter om vargjakt i den svenska vildmarken istället för att låta de närmast berörda få avgöra vargens väl och ve.

Nerikes Allehanda - 06 sep 16 kl. 20:01

Gravid med värkar tvingades ha handfängsel

Intagna på kvinnoanstalten Hinseberg transporterades till förlossning och mödravård med handfängsel. Efter en inspektion på Hinseberg av justitieombudsmannen, JO, yttrar sig nu Kriminalvården om dessa fall..

DN - 17 jan 17 kl. 19:43

Litauen sätter upp stängsel längs gränsen mot Kaliningrad

Litauen planerar att bygga ett stängsel längs gränsen mot den ryska regionen Kaliningrad, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Åtgärden är ett led i den ökande spänningen mellan Moskva och baltstaterna som är medlemmar i Nato..

YLE - 31 jul 17 kl. 04:45

Inga köer, ingen trängsel - HNS anser att psykvården räcker till under sommaren

- Den här sommaren har varit ganska lätt, inga långa köer och inte så trångt på avdelningarna. Jag har inte hört om några allvarliga kriser heller. Det har varit ganska lugnt den här sommaren, säger överläkare Risto Vataja.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Damberg om grannländernas besked: ”Svaga argument”

Norge och Danmark har kommit överens om att öppna upp för fritidsresor mellan länderna, men svenskar är inte välkomna.Samtidigt hoppas vi få besked om inrikesresorna i sommar.– Oavsett rekommendationer är det viktigt att man tänker igenom sina resor, säger Emma Frans, forskare i epidemiologi vid Karolinska institutet, i SVT.

Expressen - 45 minuter sedan

Fler provtogs för corona – men långt under målet

Knappt 36 500 personer testades för coronaviruset förra veckan. Det är den högsta noteringen hittills – men fortfarande bara en dryg tredjedel av Sveriges kapacitet..

Expressen - 45 minuter sedan

Okänd gas läcker ut – område utrymt

Vid 12-tiden på tisdagen har räddningstjänst och polis larmats om en avgrävd gasledning i Löddeköpinge.Närliggande verksamheter ska nu utrymmas enligt polisen.– Det är någon form av okänd gas som läcker ut, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral..

Expressen - 45 minuter sedan

Larmet: Kraftiga skurar och åska slår mot Sverige

Kraftiga skurar och åska slår mot delar av Sverige i dag.Samtidigt kan andra områden vänta sig sol och värme – innan ett lågtryck drar in på onsdagen.– Se till att njuta av solen nu, säger meteorologen Maria Augutis vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 1 timme sedan

Jessica, 40, sprang 17 mil – efter jobbet

Medan kollegerna gick hem efter arbetsdagens slut gav sig Jessica Ståhl-Norris ut på en löptur.Först 26 timmar och 17 mil senare stannade hon.– Det är så häftigt vad kroppen klarar av, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Polisens uppmaning om festen: ”Kommer agera”

Trots förordningen om att max 50 personer får samlas sprids information om evenemanget ”Andra långdagen” i sociala medier. I ett pressmeddelande vill polisen påminna om att det är straffbart att bryta mot förodningen och att de kommer agera.– Men jag hoppas och tror att göteborgarna agerar ansvarsfullt och följer förordningen, säger Theodor Smedius, lokalpolisområdeschef i Göteborg city, i pressmeddelandet.

Expressen - 1 timme sedan

Sjukvårdsdirektören: ”Alla är trötta på att hålla distans”

Sedan i måndags kan alla med milda symptom testa sig för corona på Västra Götalandregionens vårdcentraler.Det är ett första steg mot en mer omfattande provtagning. – Alla är trötta på att hålla distans och hålla sig hemma.

Expressen - 1 timme sedan

”Trumps demonisering av media har burit frukt”

Det brukade räcka hålla upp sitt journalist-ID, att ropa:– Jag är press.Men inte i kravallernas USA 2020.Där har journalister ofta blivit måltavlor, både för polis och för arga amerikaner..

Expressen - 3 timmar sedan

Forskarnas krav på Tegnell: Sverige blöder – styr om nu

Epidemiologiprofessor Tove Fall har tidigare kritiserat att Sverige inte testar fler. Nu har hon tillsammans med fyra andra forskare skrivit på SvD:s debattsida – och kräver att Sverige ändrar taktik och börjar med mer tester, smittspårning och isolering.”Sverige blöder under pandemin, både mänskligt och ekonomiskt”, skriver gruppen..

Expressen - 3 timmar sedan

Agnes Wolds råd om du ligger sjuk hemma

Bara en liten andel av dem som insjuknar i covid-19 behöver läggas in på sjukhus.Följ experternas råd så kan du lindra besvären och vårda dig själv hemma.– Typiskt för coronasjukdomen är att du kan ha ganska hög feber och inte så hög feber, om vartannat, olika dagar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.