SVT > Utrikes

Monday, 25 May, 21:58

SVT - 22 maj 20 kl. 21:44

Ny studie varnar för malariamedicin mot covid-19Malariamedicinen hydroxiklorokin, som USA:s president Donald Trump har fört fram, är kopplad till ökad risk för att dö hos patienter med virussjukdomen covid-19, enligt en studie publicerad i den brittiska medicinska tidskriften The Lancet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Donald Trump, The Lancet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studie, varnarför , malariamedicinmot , covid-19
SVT - 2 timmar sedan

WHO stoppar studie med malariamedicin – kan öka dödligheten

Malariamedicin har använts för behandling av covid-19 i flera länder, men enligt en ny studie kan läkemedlet öka dödligheten. Nu stoppar Världshälsoorganisationen kliniska tester av medicinen..

Aftonbladet - 20 maj 20 kl. 18:18

Ny studie: Så drabbar covid-19 diabetiker

PLUS En tredjedel av alla som dött i covid-19 i Storbritannien har varit diabetiker. Det visar en ny, opublicerad studie..

Nya Wermlands Tidningen - 30 okt 14 kl. 21:04

Ny studie varnar för plastmjukgörare

Det kan finnas samband mellan exponering för ftalater under graviditet och nedsatt reproduktionsförmåga. Det visar en ny studie från Karlstads universitet..

Expressen - 12 feb 19 kl. 15:39

Forskare: Alarmerande studie om att insekterna kan dö ut

En ny studie varnar för att stora delar av världens insektsarter kan dö ut inom hundra år. – Om det verkligen är så, då ser framtiden väldigt alarmerande ut, säger Tomas Roslin, professor i insektsekologi. .

ÖstersundsPosten - 15 nov 13 kl. 13:25

Varnar för lavinappar

En ny studie varnar för mobilappar som är avsedda att användas som en del av lavinsäkerhetsutrustningen. Brister på ett flertal punkter gör att de inte kan ersätta traditionella lavinsändare..

DI - 28 apr 20 kl. 08:55

Vicore Pharma får starta Fas 2-studie för covid-19-medicin

Forskningsbolaget Vicore Pharma meddelar att den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA har godkänt bolagets kliniska prövningsansökan för en….

GöteborgsPosten - 15 maj 15 kl. 15:30

Norsk studie varnar för melatonin

Sedan 2006 har förskrivningen av melatonin till barn och ungdomar som har problem att somna mer än åttafaldigast Trots att läkemedlet inte är godkänt för barn. Se grafik nedan..

BT - 23 aug 17 kl. 22:50

Studie: Varnar män – därför ska du inte stå på jobbet

Män som står eller går mer än sex timmar om dagen på jobbet löper större risk än andra att behöva opereras för ljumskbråck. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

WHO stoppar studie med malariamedicin – kan öka dödligheten

Malariamedicin har använts för behandling av covid-19 i flera länder, men enligt en ny studie kan läkemedlet öka dödligheten. Nu stoppar Världshälsoorganisationen kliniska tester av medicinen..

SVT - 2 timmar sedan

Expert: Det här handlar Cummings-kontroversen om

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står mitt i en växande politisk storm. Politiker från alla håll kritiserar hans vägran att sparka sin närmaste rådgivare Dominic Cummings, som brutit mot landets coronarestriktioner. – Om Dominic Cummings får sparken så kommer frågorna komma tillbaka till Boris Johnson och man kommer fråga hur han har agerat under krisen, säger englandskännaren James Savage..

SVT - 3 timmar sedan

Cummings bröt mot restriktionerna: ”Ångrar mig inte”

Boris Johnsons närmaste rådgivare har hamnat i blåsväder för att ha brutit mot landets karantänsregler. Under en pressträff på måndagen försvarar han sitt agerande. – Nej, jag ångrar mig inte, säger Dominic Cummings..

SVT - 9 timmar sedan

Maktkampen mellan Kina och USA – ”Kina kan gå starkare ur det här”

När den amerikanska ekonomen och nobelpristagaren Paul Krugman intervjuas i Agenda tar han upp kampen mellan USA och Kina, och ser både likheter och olikheter. Han menar att Kina kan gå ur den här krisen som den starkare parten, med tanke på hur de hanterat viruset. – Kina hade ett problem men vägrade erkänna det.

SVT - 9 timmar sedan

Här stoppas tv-intervjun med premiärministern – av jordskalv

Ett jordskalv med magnituden 5,8 skakade Nya Zeelands nordö under måndagen. Premiärministern Jacinda Ardern satt mitt i en direktsänd tv-intervju när skalvet drabbade huvudstaden Wellington. – Vi har en liten jordbävning här, Ryan, säger Jacinda Ardern till programledaren när kameran och saker i rummet börjar skaka..

SVT - 11 timmar sedan

Här fylls Venedig av liv igen efter månader av nedstängning

Sedan coronapandemins intåg har det italienska stadslivet stått mer eller mindre stilla och bilden utåt har varit höga dödstal, tomma torg och kristallklart vatten i Venedigs kanaler. Nu har landet öppnat för turism igen, men bara inom den egna regionen. Resten av EU får snällt vänta drygt en vecka till..

SVT - Igår: 20:47

WHO-expert: Stor andel av befolkningen fortfarande mottagliga för viruset

I takt med att resultaten från allt fler populationsbaserade studier i Europa nu börjar trilla kan man ana att antikroppsnivån i befolkningen är relativt låg och att en stor andel av befolkningen fortfarande verkar vara mottagliga för att smittas av covid-19. Det säger Richard Pebody, epidemiolog på Världshälsoorganisationen, WHO, i kvällens Agenda..

SVT - Igår: 19:53

Stränga strandregler sår split mellan belgare: ”Är diskriminering”

Trots krav på avstånd befaras stor trängsel befaras på många av Europas stränder i sommar. I Belgien kommer man därför tvingas förboka plats på vissa stränder. Ett förslag som kan stänga ute belgare som inte har boende vid kusten..

SVT - Igår: 15:32

Historiskt när Netanyahu ställs inför domstol

Det var en stridslysten Benjamin Netanyahu som dök upp när korruptionsrättegången mot honom inleddes i Jerusalem. Han är nu den förste som styr Israel och samtidigt försvarar sig i domstol. Enligt en Israelkännare är det sannolikt att Netanyahu i slutändan hamnar i fängelse..

SVT - Igår: 12:47

Tårgas mot demonstranter i Hongkong

Polis har avfyrat tårgas och pepparsprej mot demonstranter i Hongkong, enligt vittnen på plats. Demonstrationerna har utlösts av det mycket omstridda förslaget till ny säkerhetslag i staden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.