DN > Inrikes

Tuesday, 02 June, 03:29

DN - 22 maj 20 kl. 19:27

Privatläkare får ersättning för digital vård – ska minska risken för coronasmittaOmkring tusen privatläkare och fysioterapeuter får nu tillfälligt ersättning för digitala vårdkontakter..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Privatläkarefår , ersättningför , digital, vårdska , minska, risken, för coronasmitta
SR - 09 apr 20 kl. 12:56

Privatläkare vill ersättas för digitala besök

Privatläkare och sjukgymnaster tappar patienter på grund av coronapandemin. Sveriges Läkarförbund vill därför att offentligt finansierade privatmottagningar ska få samma ersättning för digitala besök som för fysiska..

Nyan - 29 aug 16 kl. 21:00

Privatläkare på ÅHS väcker frågor

Personer som via Medimar skickas till ÅHS med en röntgenremiss får en faktura från ett privat företag och inte från ÅHS. Företaget ägs av ÅHS röntgenläkare.
När en patient skickas från en privat vårdgivare, till exempel Medimar, till Ålands hälso- och sjukvård för en röntgenundersökning skickas en faktura på undersökningen.

Sydsvenskan - 15 mar 15 kl. 17:30

Tusentals i fransk vårdprotest

Tusentals vårdarbetare gick ut på Paris gator för att protestera mot en vårdreform som på tisdag ska diskuteras i det franska parlamentet. Läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och vårdstudenter samlade sig till den största protestmarschen med vårdpersonal på 20 år.Demonstranterna anser att reformen kommer att leda till ökad byråkrati och sämre vård.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 15 kl. 17:30

Tusentals i fransk vårdprotest

Tusentals vårdarbetare gick ut på Paris gator för att protestera mot en vårdreform som på tisdag ska diskuteras i det franska parlamentet. Läkare, tandläkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster och vårdstudenter samlade sig till den största protestmarschen med vårdpersonal på 20 år.Demonstranterna anser att reformen kommer att leda till ökad byråkrati och sämre vård.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:15

"Sjukvården ingen anarkistisk marknad"

Enligt professorn i produktionsekonomi Paul Lillrank är den ökade valfriheten inom vården ett steg i rätt riktning. Det är ändå viktigt att man sätter upp tydliga kriterier för de privata aktörerna, påminner Lillrank. - Valfriheten är den centrala frågan i vårdreformen.

YLE - 05 sep 16 kl. 03:42

Asylsökande får ingen flytthjälp till huvudstaden

De flesta asylsökande som får uppehållstillstånd i Finland vill bo i huvudstadsregionen, trots dyra hyror och bostadsbrist. De tyr sig till fria bostadsmarknaden och får i praktiken ingen hjälp med att hitta bostad. På flyktingförläggningar runt om i landet lobbar man hårt för att få asylsökande att stanna i den egna regionen efter att de fått uppehållstillstånd.

YLE - 29 okt 16 kl. 08:02

Airbnb skapar irritation på bostadsmarknaden

Paris, New York, Rom, London, Lissabon, Rio de Janeiro .... Världens stora turistmål drar till sig miljoner resenärer varje år. En människa på resa vill ha ett ställe att bo på, åtminstone sova på.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Elsparkcyklar får hyras ut utan tillstånd

Det bör inte krävas något generellt tillstånd enligt ordningslagen för att hyra ut elsparkcyklar på offentlig plats, enligt en ny rapport….

DN - 4 timmar sedan

Skånska Skurup inför förbud mot tiggeri

Skurups kommun inför tiggeriförbud efter ett beslut från kommunfullmäktige på måndagskvällen, skriver  Skånska Dagbladet..

DN - 5 timmar sedan

Trump fördes till bunker i Vita huset

I helgen förde Secret Service president Trump till en underjordisk bunker när demonstrationerna mot rasism och polisvåld utanför Vita huset….

DN - 5 timmar sedan

Fler apotek börjar sälja coronatester

Ytterligare två apotekskedjor börjar nu sälja coronatester. I veckan kör Kronans Apotek och Apoteket Hjärtat i gång sina verksamheter på….

DN - 5 timmar sedan

Advokat: Ny obduktion visar att George Floyd dog av kvävning

George Floyd, som dog förra veckan i samband med ett brutalt polisingripande, avled av kvävning orsakad av tryck mot nacke och rygg, visar….

DN - 5 timmar sedan

Tolv spännande nyförvärv i allsvenskan

Återvändare som Martin Olsson, Jakob Johansson och Ebenezer Ofori. Men också intressanta namn som nått toppfotbollen sent i karriären, som….

DN - 5 timmar sedan

Årets hittills varmaste dag

Juni startar med en rekorddag. Årets hittills högsta temperaturer har uppmätts på flera håll i landet – men snart blir det svalare..

DN - 6 timmar sedan

Alice Aycocks skulpturer sätter snurr på Djurgården

Den amerikanska konstnären Alice Aycock ser skönhet i det kaotiska. Med sina turbulenta verk vill hon skapa en dialog med naturen..

DN - 6 timmar sedan

Diplos nya album är helt meningslöst

Dj:n och producenten Diplo använder sig av sitt riktiga namn Thomas Wesley när han försöker skapa modern countrypop..

DN - 6 timmar sedan

Detta gäller när du ska testa dig för covid-19

Under veckan börjar vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen att erbjuda de som har milda symtom att testa sig för covid-19..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.