Nyan > Svenskfinland

Sunday, 31 May, 12:46

Nyan - 22 maj 20 kl. 19:02

”Jag är glad att det blir någon sorts dimission”Om en vecka tar Amanda Liewendahl närvårdarexamen från Ålands yrkesgymnasium efter tre års studier. Firandet blir inte som hon hade tänkt sig. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Amanda Liewendahl, Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag är gladatt det blir någon , sorts, dimission
Barometern - 03 okt 13 kl. 11:16

Glad för chansen att jobba utomlands

Frågor och svar från Rhodos. Somlig tror att Victor Heimark lever en glassig tillvaro på ett soligt Rhodos. Men arbetet som ljud- och ljustekniker på Sunwing kräver såväl takt- som servicekänsla och en rejäl dos tålamod.

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 11 kl. 12:31

Pekoral är också en sorts komik

Björn Gunnarsson ser två komiker dansa dödsdans i en tondöv föreställning där ingen är "glad to be gay"..

Nyheter 24 - 12 jun 12 kl. 17:31

Sonebys Kiev: "Hittade inte någon jävla anledning att vara glad"


Under EM kommer komikern Martin Soneby skriva om sina iakttagelser från Ukraina. Här är hans första rapport - förväntningar inför matchen, besvikelsen efter matchen och de dåliga hejaramsorna. Det är en sak att promenera omkring i ett soligt Kiev och känna sig hoppfull och taggad inför öppningsmatchen.

GT - 15 nov 14 kl. 12:34

Gör katten glad, bli sängliggande!

Söndag. Tittar på tredje delen av Maria Lang-serien på tv och känner för tredje gången att det aldrig riktigt lyfter. Vad synd när jag hade hoppats så mycket!

Skånskan - 16 okt 18 kl. 05:00

Bygger ut för växter och all sorts mediciner

Skurup Den 23 november öppnar ett apotek och en blomsterhandel i Ica-fastigheten på Skurups Handelsplats.
Även handlarens förbutik är ny.Det står vagnar med lådor och kartonger här och där i Icabutiken på Skurups handelsplats.

Kristianstadsbladet - 21 dec 13 kl. 07:00

En ny sorts odödlighet

Foto: Leo Sellén / TT
Kristian Gidlunds kamp mot cancern och döden skrev han om i sin väl lästa blogg. När döden och internet finns jämsides säger det något om vår tid och om hur en person blir ihågkommen, menar kulturskribent Felicia Stenroth.
Det var efter ett cancerbesked 2011 som Kristian Gidlunds blogg ”I kroppen min” tog vid.

YLE - 11 apr 17 kl. 11:56

Glad överväger att överklaga – liten risk för nyval i Borgå

Sari Glad, som inte fick ställa upp i kommunalvalet i Borgå, funderar på att överklaga resultatet från kommunalvalet till Helsingfors förvaltningsdomstol. Tröskeln för att domstolen ska utlysa nyval är hög, säger expert vid Justitieministeriet. – Jag har ännu inte bestämt mig, men jag överväger allvarligt att överklaga, säger Sari Glad, som ville ställa upp som obunden för Samlingspartiet i kommunalvalet i Borgå.

DN - 08 jul 11 kl. 00:50

?Vi måste bygga en ny sorts ekonomi i Europa?

Socialdemokratin i Europa står inför svåra utmaningar. Men behovet av S-lösningar har för den skull inte minskat ? tvärtom.

YLE - 19 aug 17 kl. 11:13

Jakobstadsbo seglade iväg på långresa: Målet är att leva ett annat sorts liv

Jan Backman och s/y Henrietta lättade ankar i Jakobstad på tisdagen med riktning söderut. Det blir en långresa, kanske på flera år, kanske för resten av livet. s/y Henrietta är en Östersjö 8:a, byggd på Jakobstads Båtvarv 1947.

Alingsås tidning - 01 apr 19 kl. 06:30

Glad orsak till omval

Det ska bli omval till kommunfullmäktige i Herrljunga på grund av att Marco Glad representerar två partier i kommunpolitiken, KV och SD.
Och då väljer huvudpersonen själv att engagera sig i ett tredje (!) parti – Miljöpartiet.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Kråka fick leva

I ett pressmeddelande i den lättare skolan berättar polisen på söndagsmorgonen att man under lördagen önskades på plats i Mariehamn, efter att två personer ”iakttagit en kråka som de uppgav var skadad”. Personerna ville att polisen skulle avliva fågeln, men efter att patrullen rådgjort med en tredje person på plats ”konstaterades att det rörde sig om en ung fågel som ännu inte kunde flyga och därför rörde sig avvikande på marken”. Patrullen förklarade saken för anmälarna och skonade kråkungen.

Nyan - 2 timmar sedan

Lugn lördagsnatt för polisen

Polisen meddelar att man under lördagsnatten övervakat den allmänna ordningen på Lilla Holmen, med bland annat fotpatrullering, utan att ha haft något att anmärka på. I en annan del av Mariehamn anmäldes det att en berusad person låg och sov på trottoaren, men vederbörande fortsatte sin färd efter ett samtal med patrullen. Från ett egnahemshus i Jomala önskades man dock till platsen efter att en kvinna hade ”betett sig mycket störande och aggressivt under en hemmafest”.

Nyan - 4 timmar sedan

Tillbaka till 70-talet på Finströms bibliotek

När Finströms bibliotek öppnar igen nu på måndag kliver besökarna rakt in i 1970-talet. .

Nyan - 20 timmar sedan

Ämnäs kan bli Ålands smartaste by

Åland är ett testområde för framtidens smarta energinät. Det har upprepats ett antal gånger, även om det för många fortfarande är oklart vad ett smart energinät är. .

Nyan - 23 timmar sedan

Här planeras åländska discgolfens flaggskepp

Planeringen av de nya discgolfbanorna på Åland är i full gång. Nyan träffade en av banarkitekterna, Pasi Koivu från Tammerfors, som visade det tänkta flaggskeppet på Getabergen i Geta. .

Nyan - Igår: 12:06

De har tagit examen vid yrkesgymnasiet

Följande har avlagt examen vid Ålands Yrkesgymnasium: NVA17 Närvårdare
Bäckman Victoria
Carlsson Axel
Englund Josefin
Hassinen Jonna
Holmberg Jessica
Häger Elsa
Lannhagen Marcus
Liewendahl Amanda
Nordström Malin
Portman Hanna
Ramsay Mira
Sporre Selma
Tessler Juliana
Tähtinen Elinor
Widman Sanna
Wikström Nathalie SOS17 Sociokant
Danielsson Josefine
Himberg Wilma
Hitonen Alina
Larsson Meja
Liewendahl Daniel
Lindholm Jessica
Lindroos Hanna
Törnqvist Sarah
White Ren YST17
Fastighetsskötare
Boman Johan
Mattsson Marcus YSH17 Lokalvårdare
Asumaa Emma
Däck- och
maskinreparatör
Eklund Jens

Nyan - Igår: 09:39

Livlig natt för polisen

Grannbråk, skadegörelse, berusade och hemmafester. Natten till lördagen blev intensiv och livlig för polisen. Några allvarliga tillbud framkommer ändå inte av polisens pressmeddelande.

Nyan - Igår: 09:00

Hanken erbjuder gratis ekonomikurser

Från och med augusti är det möjligt för vem som helst att ta del av Hankens utbildning i ekonomi gratis. På grund av det rådande pandemiläget vill Hanken erbjuda alla intresserade att gratis delta i öppna universitetets sommarkurser i ekonomi. Det skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Nyan - Igår: 20:00

Löfström vill få hem isolerade sjömän

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) har lämnat in ett spörsmål till regeringen om det hundratal finländska besättningsmedlemmar som nu är isolerade på sina fartyg till följd av covid-19-pandemin. Det skriver Svenska Folkpartiet i ett pressmeddelande. – Ovissheten om när besättningarna kan åka hem är stor och rapporter finns om besättningsmedlemmar som nu varit ombord flera månader efter att det var tänkt att de skulle mönstra av.

Nyan - Igår: 17:31

Dansk jazz från legendariskt musikhus

I kväll fredag klockan 19 bjuder Nordens institut på Åland (Nipå) på en streamad jazzkonsert från Dexter Jazzhus i Odense. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.