GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 07 June, 00:55

GöteborgsPosten - 22 maj 20 kl. 07:55

Lär barn och unga att känna igen propagandaUnder kristider har propaganda alltid använts för att sprida desinformation för att övertyga människor och skapa sammanhållning.
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lär, barnoch , ungaatt , känna, igen, propaganda
Expressen - 18 dec 19 kl. 13:47

”Inte ett enda barn ska känna sig utanför”

Till Skutskärs IF Fotboll är alla välkomna – och ingen ska någonsin känna sig utanför. Med hjälp av bland annat Rädda Barnens High Five-program jobbar klubben för att skapa en verksamhet som genomsyras av övertygelsen om allas lika värde och rätt att behandlas lika – inte bara på fotbollsplanen..

SmålandsPosten - 02 apr 17 kl. 21:19

Musikaliskt mustig opera för barn att känna igen sig i

Opera för barn är inte så vanligt. Men på söndagseftermiddagen landade visoperan Allrakäraste syster i Christina Nilsson salen. Sofia Thelin som beviljats rättigheterna till Astrid Lindgrens berättelse stod själv på scenen..

Skånskan - 18 okt 19 kl. 11:34

Konst hela Skåne runt för barn och unga

Utställningar, workshops, konstvisningar och samtal. I dag starta fjärde upplagan av Bästa biennalens konstbiennal med konstevenemang för barn och unga i hela Skåne under drygt två veckor, inklusive höstlovet.
– Vi växer för varje gång och i år kan vi erbjuda över 70 arrangemang, berättar Jenny Grönvall, projektledare för Bästa biennalen.

HBL - 20 sep 14 kl. 05:42

Försvunna barn lever farligt

I fjol fick nödcentralerna över 5 000 samtal om försvunna barn och unga. De flesta kommer till rätta snabbt och bara en del hamnar i polisens register, men en del återvänder med tungt bagage.De spektakulära fallen som når löpsedlarna om barn som kidnappas av utomstående är lyckligtvis väldigt få.

YLE - 11 nov 13 kl. 16:34

"Inte lätt att tala med barn om katastrofer"

De båda experterna på barn och unga vi talat med - generalsekreterare Mirjam Kalland och klasslärare Kerstin Aspelin betonar att en lugn samtalsmiljö i hem eller skola är det viktigaste vid stora katastrofer, förutom trygga rutiner. Forskning visar också att vi klarar av naturkatastrofer bättre än våldsdåd, naturen kan vi inte påverka, den har inga onda intentioner, säger Kalland. Våldsdåd lämnar djupare spår.

BT - 28 apr 17 kl. 16:16

Sofia brinner för att unga ska hitta rätt

Sofia Sörqvist, 46, är ungdomsledare i OK Räven och i dag tilldelas hon Eriksstipendiatet för sitt engagemang. – Alla barn ska känna sig trygga i skogen, säger hon..

YLE - 24 nov 18 kl. 09:00

Barn från fattiga familjer kan känna skam: "Har man inte stirrat saken i vitögat förstår man inte hur gruvlig den är"

Kompisarna pratar om nya spel, populära leksaker eller kanske en spännande resa utomlands. Den egna familjen har knappt råd med kläder eller en klapp till julen. Barn lär sig fort vad som uppfattas som något bra i samhället och fattigdom är en sak som barn kan känna skam över..

Skånskan - 20 jun 19 kl. 05:30

Ge alla barn bo­stad

I Malmö står mer än 1 300 barn utan fast bo­stad, trots att det är en av de vik­tigaste fak­torerna för att barn ska känna sig trygga är att de har nå­gon­stans att bo. Si­tua­tionen ris­kerar att bli ännu vär­re ef­ter att so­ci­al­för­valt­ningens led­ning be­slutat om nya regler som in­ne­bär att bara att nå­gon blivit bo­stads­lös, även om det är en barn­fa­milj, inte ska ge rätt till kom­mu­nal hjälp att skaffa nå­gon­stans att bo. Där­emot ska miss­bru­ka­re fort­fa­ran­de få hjälp.

BT - 17 jan 15 kl. 12:56

Skratt ska hjälpa syriska barn

Syriska flyktingbarn i Libanon ska få en tryggare skolgång genom ett nytt projekt, där skratt står på schemat. Libanon har tagit emot över en miljon flyktingar från krigets Syrien. Hälften av dem är barn och få av dem får möjlighet att gå i skolan.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 07:46

Barn som bevittnar våld i nära relationer

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Jag hade en gång en dröm om att alla barn skulle få leva och växa upp i ett samhälle där det aldrig var osämja och där tryggheten och ljuset fanns.Där inga barn ska känna sig rädda, ha en oro i magen varje kväll och ha tankar som ”i kväll kanske mamma/pappa bråkar”. ”I kväll kanske mamma inte reser sig upp igen, från det blodstänkta golvet runt henne, där pappa gett henne en rad sparkar”.

SmålandsPosten - 02 jul 14 kl. 06:04

Olympiad lockade många barn

Med solen i ryggen och klubban i handen gjorde barnen på Arabyparken många mål. Men poängbandy var inte lika lätt som det såg ut. För 20:e året i rad har det tävlats i Arabyolympiaden på Arabyparken.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Allt rasade för Petter Stordalen – på några dagar

Hotellkungen om coronakrisen, Göteborgsprojekten, varslen och sitt lycko-index..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Expert: Därför lägger Trump skulden på Antifa

USA:s president Donald Trump beskyller Antifa för att vara drivande i de våldsamma kravallerna i USA och vill terrorstämpla rörelsen. Men vandalismen kan inte bara tillskrivas vänsterextrema antifascister, enligt experter..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Trump ombeds sluta spela Village People

Village People-sångaren Victor Willis skriver på Facebook att han vill att Trump ska sluta spela gruppens hits "Macho man" och "YMCA". Tidigare har den gamla discogruppen varit ok med presidentens användande av de klassiska hitsen till olika framträdanden, skriver.

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

En anhållen efter misstäkt mordförsök i Eksjö

Den man i 20-årsåldern som greps misstänkt för försök till mord i Eksjö under fredagskvällen har anhållits av åklagare, enligt polisen..

GöteborgsPosten - 15 timmar sedan

Svar om vem som mördade Palme – eller?

På onsdag kommer åklagaren Krister Petersson med sitt beslut i Palmeutredningen. Redan i februari antydde Petersson att ett avslut var nära men om det innebär att fallet är löst vet vi först om ett par dagar..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Man rånad vid Brunnsparken i natt

En man blev utsatt för ett rån vid Brunnsparken under natten mot lördag. Det ska ha varit två gärningsmäns som hann springa från platsen innan polisen anlände.
– Ingen är gripen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Så bra är de nya deckarna i juni

Mina och Magnus Dennert, Mari Jungstedt och färsk tio-i-topp..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

GW och Robyn får medalj av kungen

Politiker, artister och författare finns bland dem som får Konungens medalj..

GöteborgsPosten - 16 timmar sedan

Demokrater vill förbjuda polisens strypgrep

Efter elva dagar av protester mot rasism och polisvåld börjar nu beslut fattas om reformer av ordningsmakten på vissa håll i USA..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Århundradets börsflopp firar 20 år

Småsparare lockades med en säker investering som skulle fantastisk avkastning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.