YLE > Finland

Tuesday, 26 May, 21:43

YLE - 22 maj 20 kl. 18:07

Snart kan inhemska ölleveranser till hemdörren bli verklighet – småbryggerier vädjar till regeringen: "Hjälp oss!"Beslut om direktförsäljning att vänta i maj månad..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hjälp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart kan inhemska, ölleveransertill , hemdörrenbli , verklighet, småbryggerier, vädjar till regeringen quot;Hjälp oss!"
YLE - 13 aug 19 kl. 13:53

Raseborg testar ny kollektivtrafik - invånare kan hoppa på byabuss vid hemdörren och av i Karis eller Ekenäs centrum

Raseborgs stads planer på en byabuss rullar vidare. Från och med den 19 augusti kan invånare som bor i byar anlita byabussen för att ta sig in till stadscentrum..

HBL - 31 jul 13 kl. 05:00

Trögt för inhemska biobränslen

UPM bygger i Villmanstrand, Vapo gör miljöutredning i Kemi och Stora Enso investerar 32 miljoner euro i Kotka. Men många stora projekt har fallit och ännu är produktionen av biobränslen för liten för att miljö­kraven 2020 ska nås utan import.Torvbolaget Vapos Forest BTL är det företag som är längst i sina planer på ett stort bioraffinaderi i Finland.

YLE - 22 okt 15 kl. 16:40

Det är spännande när man vet att det är verklighet

Kanske lite som en finländsk variant av Downtown Abbey... Det svindlar när man hör mängden böcker som Enni Mustonen har kommit ut med: över tvåhundra verk har hon författat! Många är skrivna i längre serier.

YLE - 04 mar 15 kl. 12:00

Porrstjärnan som ville bli präst

”Min dröm var att bli en porrstjärna. Och jag har lyckats ganska bra”. Satu Söderström, känd som porrstjärnan Puma Marianna Moore, var bara 17 år då hon spelade in sin första film.

YLE - 08 sep 13 kl. 09:59

Strängare krav för arbetslösa

Kraven för arbetslöshetsersättning kommer att skärpas, så att en arbetslös ska ta emot det arbete som erbjuds så länge arbetsresorna är under tre timmar långa. Det här står i regeringens nya strukturpolitiska program. I dagens läge mäter man vid arbets- och näringsbyråerna pendlingsregionen från hemdörren ända fram till arbetsplatsen.

YLE - 29 jul 14 kl. 16:11

"Skamligt för kvinnor att medge alkoholproblem"

Äldre - och särskilt kvinnor - har börjat dricka allt mer, visar de senaste årens statistik. De är svåra grupper att nå och i Vanda har staden goda erfarenheter av att uppsökande missbrukararbete lönar sig, särskilt i de här grupperna, eftersom skamkänslor ofta hör ihop med ökande spritkonsumtion och tröskeln att söka hjälp är hög. Uppsökande rusvårdstjänster i hemmet på kommande I Vanda har staden redan i några års tid använt sig av uppsökande arbete inom missbrukarvården.

YLE - 08 nov 14 kl. 17:14

Villkoren för arbetslöshetsunderstöd skärps

Regeringen föreslår att arbetslösa framöver måste ta emot arbete mer än 80 kilometer från hemmet, förutsatt att arbetsresan fram och tillbaka tar högst tre timmar med kollektiva färdmedel. Enligt nuvarande lag måste man acceptera en arbetsplats på högst 80 kilometers avstånd från hemdörren. Arbets- och näringsbyråerna kommer nästa år att ge uppskattningsvis 40 000 jobberbjudanden utanför nuvarande distanszon.

YLE - 08 nov 14 kl. 17:14

Arbetslösa ska börja pendla över 80 km

Regeringen föreslår att arbetslösa framöver måste ta emot arbete mer än 80 kilometer från hemmet, förutsatt att arbetsresan fram och tillbaka tar högst tre timmar med kollektiva färdmedel. Enligt nuvarande lag måste man acceptera en arbetsplats på högst 80 kilometers avstånd från hemdörren. Arbets- och näringsbyråerna har i år gett cirka 40 000 jobberbjudanden utanför nuvarande distanszon, och nästa år beräknas siffran vara ungefär densamma.

YLE - 24 nov 14 kl. 17:56

Närståendevårdaren behöver egen tid för att orka

En blomsterprydd dörr, med blommorna formade som ett hjärta - det är hemdörren till Carita och Erik Malin i Sibbo. De har varit gifta i 56 år och de senaste knappa två åren har Carita varit sin mans närståendevårdare. Se hela intervjun här intill!

SR - 02 dec 14 kl. 10:52

Sju år efter bombattacken mot hemmet - spåren sitter kvar

Efter explosionen är det bara bråte kvar av ingång till Rättscentrum. Något som väcker minnen för tidigare åklagaren Barbro Jönsson som för sju år sedan fick hemdörren sprängd i ett liknande bombattentat. "Nej, inte nu igen", säger Jönsson..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Raseborg vill diskutera ny brandstation i Tenala med räddningsverket

Oklart när och om en ny brandstation byggs i Tenala..

YLE - 2 timmar sedan

Lännen Media: Finland planerar att utöka antalet säsongsarbetare med flera tusen

Kvoten väntas fördubblas, från 4 500 till 9 000 arbetare..

YLE - 3 timmar sedan

Stor markbrand i Siggböle i Borgå bekämpas med helikopter: "Vi får säkert jobba på ännu i natt"

Ett avverkat skogsområde på flera hektar fattade eld..

YLE - 4 timmar sedan

Oklart med servicecentrum i Pojo kyrkby - förening vill bevara Fiskarin koulu

Ett “mångfunktionellt hus” i Pojo ska nog börja planeras..

YLE - 9 timmar sedan

Ingen covid-19 på serviceboendet i Karlebyregionen

Soite ger ingen information om vilket boende det handlar om..

YLE - 6 timmar sedan

Dagens värmerekord nosar på gränsen till värmebölja i Östnyland: 24,5 grader mättes i Borgå

Det varma vädret i söder håller i sig ett par dagar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.