DI > Ekonomi

Tuesday, 02 June, 20:23

DI - 22 maj 20 kl. 18:00

Bostadsutvecklare gör stor nedskrivning – problem med uteblivna hyresbetalningarStudentbostadsutvecklaren Prime Living skriver ned värdet på sina fastigheter i Oxie med 254 miljoner kronor efter att det framkommit. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Prime Living, Oxie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsutvecklare, gör, stor, nedskrivningproblem med , uteblivna, hyresbetalningar
DI - 13 jul 18 kl. 09:03

Bostadsutvecklare ser fortsatt försäljningstapp

De bostadsutvecklare som hittills släppt sina rapporter för det andra kvartalet redovisar en fortsatt stor nedgång i antalet sålda bostäder från motsvarande kvartal i fjol, men en uppgång från det första kvartalet..

Cornucopia - 23 maj 18 kl. 14:38

Booli: Ökande utbud nyproduktion, lägre priser och prissänkningar i Stor-Stockholm

På Fastighetsvärldens konferens Fastighetsdagen på Grand Hôtel i Stockholm berättade Booli att utbudet av nyproduktion till salu i Stor-Stockholm är ökande, med lägre priser och allt fler prissänkningar. Grafer nedan.Grand Hôtel, Stockholm.

DI - 13 feb 18 kl. 07:27

Norsk bostadsutvecklare ser tecken på bättre marknad

Den norska bostadsutvecklaren Selvaag Bolig, som främst verkar i Stor-Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim, är optimistiskt till marknadsutsikterna på bolagets kärnmarknader under innevarande år. Bolaget ser tydliga tecken på ett förbättrat marknadsläge. Det säger vd Baard Schumann i en kommentar i samband med bokslutet för 2017..

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 08:43

Dramatisk vinstvarning från bostadsutvecklare

Dagens Industri skriver att bolagets prognos är ”i ruiner”. Det är bostadsutvecklaren Tobin Properties som enligt tidningen nu spår att vinsten bara blir hälften så stor mot vad bolaget tidigare kalkylerat med för helåret. I delårsrapporten för Q1, som Di hänvisar till, räknade bostadsutvecklaren med ett rörelseresultat på 150-200 miljoner kronor för året som helhet, men nu tror Tobin Properties att rörelseresultat i själva verket landar på 75-125 miljoner kronor för helåret, framgår det.

DI - 20 maj 19 kl. 11:00

Förvaltaren trotsar blankarna – slår till i pressade sektorn: ”Stor potential”

Trots en försiktig syn på bostadsmarknaden i Stockholm har Catellas småbolagsfond köpt in sig i en bostadsutvecklare. ”Vi tror att vi kommer göra en riktigt bra affär ”, säger förvaltern Martin Nilsson..

DI - 02 sep 19 kl. 08:54

Första AP-fonden ny storägare i bostadsutvecklare

Aros Bostadsutveckling har ingått avtal om att emittera cirka 4,4 miljoner stamaktier om cirka 150 miljoner kronor till Första AP-fonden..

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 10:23

Riksbanken: Hushållens skuldsättning största risken i ekonomin

”För att komma till rätta med problemen kring hushållens skuldsättning är det framför allt angeläget att åtgärder vidtas inom bostadspolitiken och skattepolitiken”, skriver Riksbanken. Banken betonar också vikten av att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt. En större osäkerhet på bostadsmarknaden har lett till att hushållen blivit mer avvaktande till att köpa bostäder, vilket i sin tur har lett till färre försäljningar och nybyggnationer för i synnerhet små bostadsutvecklare.

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 17:21

Handelsbanken: Sidledes utveckling på bostadsmarknaden framöver

Under 2019 utgör ett stort färdigställande av nya bostäder en nedåtrisk för priserna, som kan slå mot vissa mindre bostadsutvecklare. Den relativt lilla betydelse som mindre bostadsutvecklare har i ekonomin talar för begränsade spridningseffekter till resten av bostadsmarknaden och ekonomin. ”Problem bland mindre bostadsutvecklare kommer inte isolerat att utgöra en risk för hela bostadsmarknaden eller ekonomin, enligt vår syn.

Cornucopia - 22 nov 17 kl. 17:48

Bostadsutvecklarna - rådjur i strålkastarljuset

I förmiddags höll jag en kort föreläsning på Bostadsdagen i Göteborg, som fokuserade på de demografiska utmaningarna för Stor-Göteborg. En slutsats utifrån efterföljande mingeldiskussioner i pausen är att bostadsutvecklarna just nu är rådjur med uppspärrade ögon, stirrandes rakt in i den snabbt annalkande lastbilens strålkastare.
Bostadsutveckling i Göteborgsområdet.

PrivataAffärer - 10 maj 19 kl. 11:09

Hernhag: Tio aktier för en miljonportfölj

The Broker: Om du skulle placera 1 miljon på börsen vilka 10 aktier skulle du ha i din portfölj på långsikt?
Marcus: Om jag skulle köpa tio aktier skulle jag välja Investor, Kinnevik, Nobina, Sampo, Castellum och Swedish Match i Sverige. Enbridge i Kanada och i USA Oneok, Digital Realty Trust och Crown Castle.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Elektas vd Richard Hausmann slutar på dagen: ”Personliga skäl”

Elektas vd Richard Hausmann slutar på dagen på grund av ”personliga skäl”, enligt ett pressmeddelande..

DI - 30 minuter sedan

VRG: Beslut om likvidation ska fattas efter kontrollbalansräkning

Efter en kontrollbalansräkning som Venue Retail Group har låtit genomföra har styrelsen beslutat att inom kort kalla till en extra….

DI - 30 minuter sedan

Eva Nordmark: Januariavtalet spricker inte på las

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tror inte att regeringens samarbete med Centerpartiet och Liberalerna havererar på bråk om….

DI - 45 minuter sedan

Splittrat USA vid vägskäl om polisvåld och protester

George Floyds död har utvecklats till den största politiska oron i USA på decennier..

DI - 1 timme sedan

Situationen i USA är inte svart eller vit

I Sverige odlas bilden att USA är utbrett rasistiskt. Den bilden kan nyanseras. Den afroamerikanska befolkningens livsvillkor håller på att….

DI - 1 timme sedan

Höj skatten för rika

Rätt hanterad kan coronakrisen bli en möjlighet att skapa ett mer jämlikt samhälle..

DI - 1 timme sedan

Gå inte på regeringens Las-trick

Regeringens avfärdande av Las-utredningens förslag var sannolikt en sedan länge uttänkt strategi. .

DI - 1 timme sedan

I huvudet på Rosengren – den osminkade versionen

ABB blir det hittills största testet för den hyllade Atlas Copco-skolan. Men det är också sista chansen för Investor..

DI - 2 timmar sedan

Dressman ger upp i Österrike – försätts i konkurs

Klädkedjan Dressmans verksamhet i Österrike har försatts i konkurs. Totalt berörs 31 butiker och 165 anställda, rapporterar norska E24 som….

DI - 2 timmar sedan

M pressar regeringen om kompetensutvisningar: ”Borde skämmas”

Moderaterna kräver att regeringen tar tag i utredningen som ska se över problemen med kompetensutvisningar.  ”Det är sanslöst att det här….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.