YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 05:52

YA - 22 maj 20 kl. 17:08

Kometen Swan på väg över Skåne i helgenNu har alla rymdintresserade och himlavalvs-åskådare chansen att få se en ett spännande fenomen. Det är nämligen så att kometen Swan som kommer att passera himlavalvet under helgens lopp. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Swan, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kometen, Swan, vägöver , Skånei , helgen
Trelleborgs Allehanda - 22 maj 20 kl. 17:08

Kometen Swan på väg över Skåne i helgen

Nu har alla rymdintresserade och himlavalvs-åskådare chansen att få se en ett spännande fenomen. Det är nämligen så att kometen Swan kommer att passera över Skåne under helgen. .

BT - 12 nov 14 kl. 20:12

Oro över landningen på kometen

Landaren Philae från den europeiska rymdorganisationen ESA:s sond Rosetta lyckades i dag landa på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko. Men nu finns det en oro över om den är förankrad tillräckligt väl för att kunna utföra sitt uppdrag.Ett stort jubel utbröt på ESA:s kontrollrum vid landningen.

Sydsvenskan - 06 mar 11 kl. 06:30

Krock. Kvinnlighetens myter frontalkolliderar i "Black Swan".

Lotta Lundberg författare, bosatt i Berlin Den enda som står i vägen för dig och din framgång är du ?
Lotta Lundbergförfattare, bosatt i BerlinDen enda som står i vägen för dig och din framgång är du själv. Ta dom!

YLE - 29 nov 13 kl. 08:44

Kometen ISON fortsätter sin färd

På torsdag kväll såg det ut som om kometen ISON skulle ha förstörts då den passerade solen på alltför nära håll. Men åtminstone en liten del av den verkar ha överlevt värmen och kanske ännu dyker upp så att man kan se kometens svans. Enligt astronomer passerade ISON solen på 120 miljoner kilometers avstånd, och nära 2 700 graders hetta vilket ledde till att stora delar av kometen smalt bort.

BT - 12 nov 14 kl. 15:44

Landning på kometen inom kort

Philae kommer inom kort att landa på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko, uppger den europeiska rymdorganisationen ESA. Detta är första gången hittills som en farkost landar på en komet. - Det här är ett historiskt ögonblick.

BT - 12 nov 14 kl. 17:07

Philae har landat på kometen

Landaren Philae från den europeiska rymdorganisationen ESA:s sond Rosetta har lyckats landa på kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko. Händelsen är historisk då det är första gången hittills som en farkost landar på en komet. - Det här är ett historiskt ögonblick.

YLE - 05 sep 16 kl. 18:30

ESA: Rosetta har hittat Philae på kometen 67P/Tjurjumov-Gerasimenko

Den europeiska rymdorganisationen ESA meddelade i dag att rymdsonden Rosetta har hittat den försvunna kometlandaren Philae. Philae uppges befinna sig i en mörk skreva på kometen 67P/Tjurjumov-Gerasimenko. ESA har på Twitter publicerat ett foto på farkosten.

BT - 29 nov 13 kl. 13:44

Mer väntan på kometen Ison

Den omtalade kometen Ison verkar ha "gjort en Ikaros" - flugit för nära solen. Men helt förstörd verkar den inte vara, enligt astronomer - och nu väntar kanske en vacker kometsvans i jul.Astronomer har spänt följt Isons bana vid solen, för att se jätteklippans beståndsdelar när den starka upphettningen sliter den i bitar.

Barometern - 29 nov 13 kl. 13:44

Mer väntan på kometen Ison

Den omtalade kometen Ison verkar ha "gjort en Ikaros" - flugit för nära solen. Men helt förstörd verkar den inte vara, enligt astronomer - och nu väntar kanske en vacker kometsvans i jul.Astronomer har spänt följt Isons bana vid solen, för att se jätteklippans beståndsdelar när den starka upphettningen sliter den i bitar.

YLE - 14 mar 13 kl. 15:12

Kometen kommer!

Det är spännande tider för den som är intresserad av astronomi. Från och med den här veckan har den som vill möjlighet att se en komet på natthimlen. Observatoriet vid Meteorian på Söderfjärden har kometvecka och specialöppet med fritt inträde från och med lördag.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Stenson hoppas på Ryder Cup-besked snart

Ställs Ryder Cup in eller blir det av – och i så fall med eller utan publik? Henrik Stenson är en av många som undrar. "Hoppas vi får höra något om Ryder Cup inom snar framtid", skriver han till TT..

YA - 15 minuter sedan

"Tomt och konstigt" utan Sweden Rock

Nu skulle tiotusentals besökare ha samlats framför Guns N' Roses och In Flames. I stället ligger området i Norje utanför Sölvesborg öde i coronapandemins spår..

YA - 30 minuter sedan

Kravaller slår mot USA:s återstart

USA:s ekonomiska återstart efter landets brutala tvärnit i coronakrisen äventyras av de våldsamma kravaller som sedan en vecka skakar flera av landets största städer..

YA - 30 minuter sedan

Europa cyklar sig ut ur pandemin

Bryssel, Barcelona, Berlin – under coronavåren har cykelbanorna i Europas städer blivit bredare och fler än någonsin för att människor inte ska trängas i kollektivtrafiken. Cykeln ska hjälpa oss ur krisen – och det är inte första gången..

YA - 30 minuter sedan

Stenåldersjägarnas vinterfavorit grävs fram

Stenåldersjägarna förflyttade sig långa sträckor i ett glesbefolkat Sydsverige. Nu har flinta, eldstäder och hyddgolv hittats i Sölvesborg i Blekinge på det som tros ha varit en populär plats för jägarna under vintersäsongen..

YA - 1 timme sedan

Elvira Öberg: "Vill inte vara sämre än Hanna"

Elvira Öberg trivs bra i storasyster Hannas fotspår..

YA - 1 timme sedan

Rusning till a-kassa under våren

Akademikernas a-kassa har märkt en markant ökning under våren, både gällande hur många personer som får ersättning och antalet nya medlemmar. Enligt a-kassan är det ovanligt att arbetslösheten bland medlemmarna ökar just under den tiden på året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.