Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 27 May, 02:49

Nyan - 22 maj 20 kl. 17:00

Trafikråd för skärgårdenLandskapsregeringen har tillsatt ett rådgivande trafikråd, med representanter för skärgården. Syftet är ”att ta del av skärgårdskommunernas perspektiv på trafiken” och ”skapa ett forum för att förankra förändringar i skärgårdstrafiken”, sägs i beslutet. Trafikrådet sammanträder som regel två gånger per år, ordförande är infrastrukturministern. Medlemmar under regeringens mandatperiod är Roger Husell och Marja Helin Brändö, Stefan Laine och Gun-Britt Gullbrandsson Föglö, Satu Numminen och Markku Lahtinen Kumlinge, Johan Rothberg och Madelene Ahlgren-Fagerström Kökar, Göran Stenros och Jenny Nylund Sottunga, samt Anders Englund och Fanny Sjögren Vårdö. Vid mötena deltar en representant från varje kommun.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Roger Husell, Marja Helin Brändö, Laine, Gun-Britt Gullbrandsson Föglö, Numminen, Markku Lahtinen Kumlinge, Rothberg, Madelene Ahlgren-Fagerström Kökar, Stenros, Jenny Nylund Sottunga, Anders Englund, Fanny Sjögren Vårdö, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikrådför , skärgården
Nyan - 14 maj 20 kl. 08:10

Kumlinges utser representanter till trafikrådet

Ålands landskapsregering har bett varje skärgårdskommun att utse två representanter vardera till ett trafikråd. I Kumlinge kommun har Satu Numminen och Markku Lahtinen utsetts som kommunens representanter. Trafikrådet ska vara en rådgivande instans till landskapsregeringen, i syfte att kunna ta del av skärgårdskommunernas perspektiv på trafiken.

YLE - 14 jun 16 kl. 03:46

Polisen vid Ingåskola: Säkert en enda trafikröra om morgnarna

Då kommunens trafiksäkerhetsplan uppdateras bongas samtidigt de farligaste platserna för skoleleverna. Vid Kyrkfjärdens skola är det trångt att föra och hämta med bil. Jukka Koivunen från polisens trafikövervakningsektion suckar när han ser korsningen vid Kyrkfjärdens skola i Ingå.

YLE - 23 nov 16 kl. 16:59

Kommunikationsministeriet: vi är beredda att kompromissa om skärgårdstrafiken

Debatten kring skärgårdstrafiken fortsätter att gå het efter kommunikationsministeriets förslag på att göra trafiken avgiftsbelagd från och med april 2017 fram till slutet av år 2018. Nu väljer ministeriet att gjuta olja på vågorna. -Vi kommer att vara flexibla och lyssna väldigt uppmärksamt på den feedback vi får, säger trafikrådet Sabina Lindström.

YLE - 17 nov 16 kl. 18:43

Oro och ilska över avgifter inom skärgårdstrafiken: "Mycket orättvist"

Det är orättvist att införa avgifter på förbindelsebåtar, särskilt för fastbosatta företagare i skärgården. Det anser mjölkproducenten Sonja Ek-Johansson på Heisala i Pargas skärgård. - Vi bor här ute.

YLE - 28 jul 14 kl. 05:18

Förberedelserna inför laestadianernas sommarmöte igång

Förberedelserna inför nästa års sommarmöte på Söderfjärden är i full gång och Heikki Hurtig från vasanejdens fridsförening berättar att nästa års möte kommer skilja sig en del från årets möte i Pyhäjoki. - På så sätt är det ett nytt blad i Suviseurat historien för det ordnas nu på ett svenskspråkigt område. Och därför kommer vi att satsa mycket mer än normalt på det här.

YLE - 24 jan 17 kl. 14:52

Efter trafikfiaskot - Berner lovar besked om skärgårdstrafiken nästa vecka

Efter beskedet att Kommunikationsministeriets trafikpaket stoppas, väcks nu frågan om hur det blir med den omdiskuterade skärgårdstrafiken. Minister Anne Berner lovar besked nästa vecka. Vänsterförbundet anser att man också ska blåsa av planerna på avgifter i skärgårdstrafiken.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Webbinarium om Åland 100

Landskapets planering för firandet av Åland 100 – som uppmärksammar det åländska självstyrets 100-årsjubileum – går vidare. .

Nyan - 7 timmar sedan

Specialutbildning lockar frisör

Frisöryrket utvecklas hela tiden och det finns alltid något nytt att lära, menar frisören Jonna Karlsson. Nu är hon snart klar med en specialutbildning inom yrket som hon hoppas kunna leda henne vidare i rollen som frisörlärare. .

Nyan - 8 timmar sedan

Landskapet sponsrar unga sommarjobbare

Landskapsregeringen träder in och betalar lönen åt 200 sommarpraktikanter som i sin tur blir en resurs för åländska små och större företag i sommar.
Det är tanken med projektet Sommarpraktikanter. Projektet syftar att skapa sysselsättning för personer födda 1996–2004 i fyra veckors tid i sommar.

Nyan - 8 timmar sedan

Forskar om fjärilar med automatfällor

LSAB Suomi Oy har av landskapsregeringen fått tillstånd att forska om fjärilar med hjälp av automatfällor i Brändö under åren 2020–2024. Forskningen ska bedrivas på Jurmo, vid skjutbanan på Söderholmen, på Torsholma och vid återvinningscentralen på Korsö om ägaren till respektive område har gett sitt medgivande. Landskapsregeringen vill den 30 november varje år ha en skriftlig rapport om resultaten.

Nyan - 9 timmar sedan

Sandösund Ab får lösa in mark

Kommunfullmäktige i Vårdö sa ja till Bolaget Aktiv Sandösund Ab:s anhållan om att få lösa in ett markområde som en delägare i bolaget just nu arrenderar. Marken bedöms inte som attraktiv för kommunen, och därför godkänns anhållan om markinlösen. Ett bordlagt ärende som rörde ett äskande från gemensamma räddningsnämnden om 30 000 euro för en båt och en trailer utmynnade i att fullmäktige beslöt att skjuta upp investeringen till nästa år, på grund av den osäkerhet som coronapandemin medför.

Nyan - 12 timmar sedan

Trettonde coronafallet noterat på Åland

En ny patient har insjuknat i covid-19, enligt Ålands hälso- och sjukvårds egen statistikföring på sin sajt. Det här är det första fallet sedan den 20 april. Totalt har nu tretton personer smittats av coronaviruset.

Nyan - 12 timmar sedan

Kvinna fördes hem av polis

En kvinna i Mariehamn påträffades av polis under tisdagen. Polisen bedömde att hon på egen hand inte skulle klara av att ta sig till sin hemadress. Hon fick därmed hjälp av polisen att ta sig hem.

Nyan - 14 timmar sedan

Sjömansunionen trycker på för kryssningstrafik

Sjömans-Unionen hoppas att sommarens kryssningstrafik inleds den 1 juni ”begränsat och behärskat”, med sikte på Åland och Tallinn. Restaurangerna i land får öppna den 1 juni. Den nödvändiga passagerartrafiken till sjöss öppnades den 14 maj i enlighet med regeringens direktiv.

Nyan - 14 timmar sedan

Berusade män störde i centrum

Två berusade män avvisades muntligen av polisen efter att ha haft ett störande beteende i centrum av Mariehamn. Det inträffade under natten till tisdagen, skriver Ålands polismyndighet i ett pressmeddelande. Senare under natten störde en av de två männen även på en innergård intill ett boende i Mariehamn.

Nyan - 16 timmar sedan

Landskapsregeringen ryter till i brev till riksdagsutskott

Det epidemiologiska läget ska bedömas regionalt. Det skriver landskapsregeringen i ett utlåtande, som är undertecknat idag av social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ), till riksdagens social- och hälsovårdsutskott. Landskapsregeringen skriver bland annat att regionalt beslutsfattande sker snabbare, sparar på arbetsbelastningen och kan mildra förplägnadsrörelsernas (exempelvis krogars och restaurangers) ekonomiska förluster.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.