Barometern > Nyheter

Thursday, 04 June, 21:52

Barometern - 22 maj 20 kl. 16:43

Nämnd säger ja till nya bostäder i Kalmarsundsparken



Samhällsbyggnadsnämnden har i veckan klubbat en detaljplan för nya bostäder i Kalmarsundsparken där äldreboendet Liljan ligger i dag. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmarsundsparken, Liljan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nämndsäger ja till nya , bostäderi , Kalmarsundsparken
Länstidningen i Södertälje - 5 timmar sedan

Telge bostäder tvingas varsla – får inte ekonomin att gå ihop

Under torsdagen gick Telge bostäder och Telge hovsjö ut med att bolagen behöver varsla 25....

Barometern - 20 jul 17 kl. 09:00

Byggföretag bestrider bygglov för parkering: "Försvårar för bostäder"

EA fastigheter bestrider beslutet om en permanent parkering vid Kalmarsundsparken. – Det kan hindra planen om att bygga bostäder där, säger Daniel Ahlqvist, vd för EA fastigheter..

BT - 09 dec 14 kl. 20:40

Beslut: Snart kan nya bostäder byggas vid gamla textilmuseet

Det har varit en lång process och nu har ett nytt förslag för bostäder vid före detta textilmuseet arbetats fram. På torsdag ska politikerna ta ställning till förslaget. Turerna kring de nya bostäderna utmed före detta Textilmuseet har varit många.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 18:57

Smalare gator och 3 700 nya bostäder

MALMÖ En oenig stadsbyggnadsnämnd sade ja till att fortsätta arbetena med att omvandla både Lorensborgsgatan och Amiralsgatan till stadshuvudgator. Gatorna ska smalnas av, få tusentals nya bostäder och anpassas efter dem som vill cykla, gå eller åka kollektivt.För Lorensborgsgatan blev beslutet att gå vidare med planprogramarbetet som beräknas kunna vara klart för beslut i nämnden i juni nästa år.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:00

Gräsmattor kan ge fler bostäder i Lödde

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

YLE - 06 nov 13 kl. 08:24

Bostäder i stället för skog i Havsrastböle

Det blir nya bostäder i stället för skog på stranden i Havsrastböle i Helsingfors, det beslöt Helsingfors stadsplaneringsnämnd i går. Både invånare och många politiker var emot att man bygger ut strandskogen vid Botbyviken och invånarna hade kommit med ett eget förslag som gick ut på att man i stället skulle bygga tätare där det redan finns bebyggelse. Igår röstade stadsplaneringsnämnden om saken och samlingspartiet som ville bygga på stranden fick sin vilja igenom men hjälp av en sannfinländare och en socialdemokrat.

Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

YLE - 04 sep 16 kl. 18:34

Spa, hotell och flera bostäder ska locka folk till Hangö året runt

Människor som vill möta människor ska liva upp Hangö året om. De ska bli så förtjusta i staden att de vill vara där även då det är mörk och kall vinter. Nya bostäder, ett spa, en tillbyggnad till Hotell Regatta och bättre service ska locka mera folk till Hangö.

Helsingborgs Dagblad - 20 dec 12 kl. 20:07

Psykiskt sjuka får bostäder i Mariastaden

Bostäder för 25 personer med psykisk funktionsnedsättning ska byggas i Mariastaden. Det beslutade en enig socialnämnd på torsdagskvällen..

YA - 24 mar 17 kl. 16:00

Nämnd positiv till bostäder

Planerna på bostäder i Ängsbyn får tummen upp av vård- och omsorgsnämnden, men Sverigedemokraterna varnar för att området ska bli "förortsliknande"..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Så blir NHL:s slutspelsupplägg

Bäst av fem matcher i kvalomgången, därefter bäst av sju i första omgången, kvartsfinal, semifinal och final. Så ser slutspelsupplägget ut i NHL i sommar om ligan kan återupptas efter coronapandemin..

Barometern - 15 minuter sedan

Merkel fördömer "mordet" på George Floyd

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sällar sig till de världsledare som fördömer omständigheterna kring hur den svarte amerikanen George Floyd miste sitt liv i samband med ett polisingripande för tio dagar sedan..

Barometern - 1 timme sedan

Klart: Då avgörs italienska cupen

Barometern - 1 timme sedan

MC-olycka i Söderåkra – föraren till sjukhus

En man i 65-årsåldern fick på torsdagen föras till sjukhus efter en MC-olycka i Söderåkra..

Barometern - 1 timme sedan

Tegnell: Coronaviruset ger immunitet

Antikroppar mot det nya coronaviruset innebär immunitet. Det slår nu statsepidemiologen Anders Tegnell fast. Huruvida någon med antikroppar bör träffa och umgås med sina äldre anhöriga är dock fortfarande oklart..

Barometern - 1 timme sedan

Klartecken: Då är NBA tillbaka

Coronapandemin stoppade säsongen i början av mars. Men nu är NBA redo att börja med matcher igen. Återstarten är planerad till i slutet av juli..

Barometern - 45 minuter sedan

Svensk ilska över polskt fiske i Östersjön

Polska fiskare uppges trotsa EU-förbud i Östersjön. Oacceptabelt, anser landsbygdsminister Jennie Nilsson (S)..

Barometern - 30 minuter sedan

Rockmusikern Steve Priest är död

Barometern - 30 minuter sedan

Astra Zeneca siktar mot två miljarder doser

Den svensk-brittiska läkemedelsjätten Astra Zeneca har målet att producera två miljarder vaccindoser mot coronavirus. Detta efter att ha ingått avtal med Cepi, som arbetar för att ta fram ett coronavaccin, och den Genève-baserade internationella vaccinalliansen Gavi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.