UNT > Lokalt

Thursday, 28 May, 04:02

UNT - 22 maj 20 kl. 16:30

Rädsla hos unga och gamla stoppar trafikNu är det stopp för fordonstrafik vid kulturhuset Möbeln i Tierp. Oro för unga och äldres säkerhet är orsaken till förbudet..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Möbeln, Tierp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädsla, hos, ungaoch , gamla, stoppar, trafik
Dagen - 07 jul 11 kl. 13:55

Tony Blair: "Religion avtar inte hos unga"

Religion är viktig för de flesta människor i världen. Det visar en ny internationell undersökning som kartlagt religionens betydelse hos 18 000 personer. - Det avtar inte hos unga människor, sa Tony Blair under ett seminarium när rapporten publicerades i tisdags.

BT - 26 jan 14 kl. 08:34

Psykisk ohälsa ökar hos unga

Varje år begås runt 1 500 självmord i Sverige. Och på vuxenpsykiatrin på Säs ser de hur framförallt gruppen unga vuxna mår allt sämre. – Det är anmärkningsvärt och något vi uppmärksammat, säger överläkaren Christina Wånge.

SR - 14 jan 11 kl. 03:00

Mindre miljögifter hos unga

Under 2000-talet har halterna av miljögifterna PCB och DDT minskat med omkring två tredjedelar hos unga män, enligt en studie som gjorts åt Naturvårdsverket..

UNT - 14 jan 11 kl. 06:10

Halten av miljögift hos unga minskar

Halterna av miljögifterna PCB och DDT har på tio år minskat med runt två tredjedelar hos unga män, visar en studie som gjorts för Naturvårdsverket. Även andra miljögifter som använts betydligt längre, till exempel ftalater, har minskat, enligt studien som redovisas av Ekot på Sveriges Radio..

Expressen - 14 jan 11 kl. 13:59

Miljögiftshalter minskar hos unga

Halterna av miljögifterna DDT och PCB har på tio år minskat kraftigt hos unga män. Men samtidigt ökar halterna av andra miljögifter som ftalater och fluorerade ämnen, visar en studie som Naturvårdsverket beställt..

Dagens Medicin - 25 feb 11 kl. 10:05

Diastoliskt blodtryck var värst hos unga

Att ha ett högt diastoliskt blodtryck tycks innebära en högre risk för förtida död hos unga män än att ha ett högt systoliskt blodtryck, enligt en stor svensk studie..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Diplom för insats att minska alkoholintag hos unga

Under måndagen fick Mohammed Ramadan Abdelnor motta ett diplom från IQ för sina insatser för att minska alkoholkonsumtion hos unga..

P3 - 19 jul 19 kl. 06:00

Arbetsgivare efterlyser flerspråkighet hos unga

Ikea har vågat starta ett kundcenter på arabiska - tack vare språkkunskaperna hos unga svenskar. Flerspråkighet är en mer och mer efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden..

Expressen - 30 sep 19 kl. 00:58

Luftföroreningar kan skapa ångest och självmordstankar hos unga

90 procent av jordens invånare inandas kraftigt förorenad luft.Nu konstateras i en ny studie att luftföroreningar kan kopplas till ångest och självmordstankar hos unga, skriver CNN.– Sammantaget bidrar dessa studier till den växande mängden bevis på att exponering för luftföroreningar tidigt i livet kan bidra till depression, ångest och andra psykiska hälsoproblem i tonåren, skriver en av forskarna, Patrick Ryan, i ett pressmeddelande..

Blekinge Läns tidning - 14 okt 19 kl. 08:29

Arbetslöshet hos unga ökar - men inte i Blekinge

Arbetslösheten hos unga ökar i stora delar av landet. I Blekinge har den dock minskat under september 2019..

Fler nyheter från UNT

UNT - 6 timmar sedan

Här är Uppsalas dyraste gator

Uppsalas dyraste bostäder ligger på Vasagatan och Klangs gränd, beroende på hur man räknar..

UNT - 7 timmar sedan

Brand i bostadshus – rökdykare är på plats

En brand utbröt på onsdagskvällen i en villa i Skepptuna öster om Märsta. Det var ett stort hus som brann och Räddningstjänsten jobbade med både ut- och invändig släckning..

UNT - 8 timmar sedan

Ung man döms för rånförsök i p-garage

En ung man döms för försök att råna en tonåring i ett parkeringsgarage..

UNT - 8 timmar sedan

Mamma tog barnet från pappan – döms

En mamma höll sitt barn borta från pappan, som hade ensam vårdnad, i ett halvår. Hon döms nu för gärningen..

UNT - 8 timmar sedan

Kråkor sprider skräck i bostadsområde

Ett par argsinta kråkor har börjat gå till attack mot skolelever och boende i ett område av Nyby i Uppsala. Flera har kontaktat kommunen för att få hjälp, men de väljer att låta fåglarna vara..

UNT - 8 timmar sedan

Villainbrott utanför Österbybruk

När villaägaren i Film norr om Österbybruk kom hem till bostaden var ett av källarfönstren uppbrutet. Exakt vad förövaren kom över är än så länge okänt..

UNT - 9 timmar sedan

Ölfestivalen skjuts fram: "Vi hoppades in i det sista"

27 juni var premiären tänkt för Uppsalas senaste ölfestival: Uppsala Craft Beer Festival, men med en knapp månad kvar har arrangörerna nu bestämt sig för att skjuta upp kalaset till nästa år..

UNT - 9 timmar sedan

Klart för gåva till kommunanställda som ska lyfta city

Nu är det klart. Uppsalas kommunanställda får en sommargåva på 500 kronor att stötta handeln med. Men risken är att pengarna går till dem som inte behöver, säger kritiker..

UNT - 10 timmar sedan

Receptionisterna får pris för sitt fina bemötande

De jobbar i frontlinjen och möter dagligen människor som är i behov av ekonomisk hjälp och ibland är desperata. Nu får de som jobbar i receptionen på socialförvaltningen kommunens årliga omsorgspris..

UNT - 11 timmar sedan

Svenska spel ger bidrag till Sigtunaklubbar

Corona har gjort det kämpigt för idrottsföreningar. Därför delar Svenska spel via initiativet Gräsroten ut över tre miljoner i förskott till nästan 400 föreningar i Stockholms län, bland annat Sigtuna IF och Sigtuna Märsta GK..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.