Dagens Medicin > Nyheter

Wednesday, 27 May, 04:53

Dagens Medicin - 22 maj 20 kl. 16:31

Ökad dödlighet när malariamedel gavs mot covid-19Den omdiskuterade användningen av malariamedel mot covid-19 kan vara skadlig. I en studie publicerad i The Lancet var dödligheten på sjukhus högre och ventrikelflimmer vanligare hos patienter som fick malariamedel..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
The Lancet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, dödlighetnär , malariamedel, gavsmot , covid-19
Cornucopia - 14 apr 20 kl. 17:40

SCB: Tydlig ökad dödlighet i mars 2020

SCB har släppt nya preliminära siffror över antalet döda i Sverige. Mars månad 2020 visar nu med i princip färdiga siffror en tydlig ökad dödlighet jämfört med året innan, även om den hårda säsongsinfluensan 2017 - 2018 fortfarande var värre i mars månad.
Antal döda i Sverige per månad 2017 - 2020.

BT - 19 okt 13 kl. 14:57

Anorexia ger ökad cancerdödlighet

Kvinnor som haft anorexia löper större risk att dö i cancer, enligt en färsk svensk studie. Varför vet ingen säkert, men en teori är att kvinnornas känslighet ökar efter svår anorexia. Georgios Karamanis, ST-läkare i psykiatri vid Uppsala universitet, berättar att kvinnor som varit så svårt sjuka i anorexia att de vårdats på sjukhus inte löper större risk att få cancer, men att de som får sjukdomen visar en fördubblad dödlighet jämfört med andra.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 15 kl. 20:15

Ökad dödlighet vid höftvård

Patienter som vårdas kortare än tio dygn efter en höftfraktur har en klart ökad risk att dö inom en månad efter utskrivning från sjukhuset, jämfört med dem som får längre vårdtid. I en studie har forskare vid Umeå universitet tagit med alla svenska medborgare över 50 år som fått en höftfraktur 2006—2012. De ingår i en stor internationell studie publicerad i tidskriften British Medical Journal.

Sydsvenskan - 25 feb 15 kl. 20:15

Ökad dödlighet vid höftvård

Patienter som vårdas kortare än tio dygn efter en höftfraktur har en klart ökad risk att dö inom en månad efter utskrivning från sjukhuset, jämfört med dem som får längre vårdtid. I en studie har forskare vid Umeå universitet tagit med alla svenska medborgare över 50 år som fått en höftfraktur 2006—2012. De ingår i en stor internationell studie publicerad i tidskriften British Medical Journal.

Sydsvenskan - 29 okt 14 kl. 17:02

Mjölk kopplas till ökad dödlighet

Forskare vid Uppsala universitet har hittat ett samband mellan mjölkdrickande och ökad risk för att dö i hjärt-och kärlsjukdom. Den ökade risken tros ha med mjölksockret, laktosen, att göra. Särskilt bland kvinnorna i studien ökade risken – för varje glas mjölk per dag ökade dödlighetsrisken med 15 procent..

UNT - 25 feb 15 kl. 20:14

Ökad dödlighet vid höftvård

Patienter som vårdas kortare än tio dygn efter en höftfraktur har en klart ökad risk att dö inom en månad efter utskrivning från sjukhuset, jämfört med dem som får längre vårdtid..

SvD - 25 feb 15 kl. 20:14

Ökad dödlighet vid höftvård

Patienter som vårdas kortare än tio dygn efter en höftfraktur har en klart ökad risk att dö inom en månad efter utskrivning från sjukhuset, jämfört med dem som får längre vårdtid. I en studie har forskare vid Umeå universitet tagit med alla svenska medborgare över 50 år som fått en höftfraktur 2006-2012. De ingår i en stor internationell studie publicerad i tidskriften British Medical Journal..

GöteborgsPosten - 04 mar 20 kl. 14:03

Avkriminalisering riskerar att leda till ökad användning av narkotika

En avkriminalisering kan leda både till ökad narkotikadödlighet och ökad användning, därför bör narkotikapolitiken vara fortsatt restriktiv.

SVT - 30 apr 20 kl. 07:20

Coronapatienter har flyttats mellan regionerna – trots ökad risk

Regionerna i landet har flyttat intensivvårdspatienter med konstaterad coronasmitta mer än 100 gånger. Detta trots att det innebär stora risker och ökad dödlighet för patienterna. Anledningen är platsbrist, visar en granskning från Sveriges Radio..

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 21:29

Kraftigt ökad dödlighet bland årets älgkalvar

Årets kalvningssäsong i älgskogen norr om Växjö blev ett oroande trendbrott. Dödligheten steg drastiskt bland kalvarna. Tre av de döda var trillingar Under de första fyra åren av forskningsprojektet, där älgar i forskningens tjänst bär omkring på halsband med GPS-sändare i skogarna norr om Växjö, hittades bara en enda död kalv.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Viss planerad vård kan tas upp i Stockholm

Viss planerad vård kan återupptas igen i hårt coronadrabbade Region Stockholm. Men den kräver i så fall klartecken från den regionala särskilda sjukvårdsledningen..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Fler måste testas för att trycka ner smittan”

Antalet personer som testades för coronasmitta sjönk förra veckan – och nu meddelar Folkhälsomyndigheten att det kanske inte behövs 100 000 tester i veckan. Men professor Tove Fall anser att alla med symtom bör testas för att trycka ner smittan..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

96 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 96 personer som smittats av det nya coronaviruset har rapporterats döda i Sverige. Dödssiffran stiger därmed till 4 125 personer, enligt Folkhälsomyndighetens statistik..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Vårdanställda får extrapengar för vård av covid-19-patienter

500 kronor extra per arbetspass. Västra Götalandsregionen inför en extra ersättning till medarbetare som arbetar i skyddsutrustning med covid-19-patienter på regionens sjukhus..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Besöken inom psykiatrin har ökat

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, har kartlagt utvecklingen inom barn-, ungdoms- och vuxenpsykiatrin, och funnit att antalet besök ökat med 920 000 totalt för hela landet mellan 2016 och 2019..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Syftet styr val av tester vid covid-19

Det finns ett stort utbud av tester för covid-19. Men Folkhälsomyndigheten håller fast vid PCR-tester och plattformstester för sina data. Skälen är flera..

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot covid-19

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Akademiska ökar antalet operationer

Akademiska sjukhuset i Uppsala har kunnat börja öka sin operationskapacitet. Men normalläge blir det tidigast i höst.  – Fram till i dag har vi tappat 1 800 operationer som borde ha gjorts, säger Stefan Hjulström, produktionschef..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

Riksdagen ber regeringen fixa gratislunch

Riksdagen vill ändra reglerna så att de gratisluncher vårdperonal får av restauranger inte ska förmånsbeskattas..

Dagens Medicin - 21 timmar sedan

”Flera saknar diagnos eller är felbedömda”

Med ökad kännedom om EDS/HSD kommer medvetenheten hos styrande politiker om behovet av regionala centra att växa fram, skriver Birgitta Larsson Lindelöf, förbundsordförande i EDS Riksförbund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.