Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 06 June, 07:12

Blekinge Läns tidning - 22 maj 20 kl. 16:00

Utbildning: Förskola kan behöva flyttaSydarkivera har planer på att bygga ett centralarkiv i Bräkne-Hoby. Då kan Saltkråkans förskola vid Tingsgården tvingas flytta. – Vi ser ingen möjlighet att flytta de barnen innan vi har ett annat alternativ, säger Monica Sjövind, projektledare för Framtidens Skolor i Ronneby kommun..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Bräkne-Hoby, Saltkråkans, Tingsgården, Monica Sjövind, Framtidens Skolor, Ronneby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildning, Förskolakan , behöva, flytta
YLE - 20 apr 15 kl. 15:00

Många elever saknar behörig lärare

I Nyland finns lågstadier utan en enda behörig klasslärare. En del elever får undervisning som inte håller måttet, andra barn tvingas byta lärare gång på gång. Varför har vi fått vänta så länge på lärarutbildning i Helsingfors?

Skånskan - 27 nov 18 kl. 14:00

Dags att flytta och få nya upplevelser

FLYTTDAGS. – Man måste tänka om. Jag är inte död än – jag vill hinna med mer, jag är fortfarande nyfiken.

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 13 kl. 08:00

Utbildning och företagande ska få ett lyft

Arkivfoto: Tomas Nyberg
Sjöstaden ska inte bara bli ett nytt bostadsområde med 1600 lägenheter. Trelleborgs politiker vill också att ett antal högkvalitativa företag ska flytta dit. Trelleborg behöver ett lyft, både vad gäller utbildningar och arbetsplatser, anser kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 11:49

Viktigt att utbildning är av bra kvalitet och leder till jobb


I dagarna kommer andra antagningsbeskedet till landets högskolor och universitet. Många är glada över att äntligen ha kommit in på den utbildning en drömt om. En högre utbildning av god kvalitet ger den enskilda individen stora möjligheter att förverkliga sina drömmar och stärker samhället som helhet.

Barometern - 27 sep 14 kl. 08:56

Utbildning räddar landsbygdens arbetsplatser

De val som nu är avklarade kommer att ge nya och gamla politiker uppdraget att på bästa sätt förvalta väljarnas önske­mål om hur vi med gemensamma krafter ska utveckla land och stad på ett sätt där vi i ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv skapar en gemensam framtid för oss alla.
En av de största utmaningarna för kommuner utanför de större städerna är den långsiktiga kompetensförsörjningen och i förlängningen tillväxten och samhällsutvecklingen. Vi vet att dagens arbetsmarknad i allt högre grad kräver att de anställda har utbildning på eftergymnasial nivå.

BT - 28 sep 14 kl. 12:30

Utbildning för att rädda landsbygdsjobb

"De val som nu är avklarade kommer att ge nya och gamla politiker uppdraget att på bästa sätt förvalta väljarnas önskemål om hur vi med gemensamma krafter ska utveckla ”land och stad” på ett sätt där vi i ett nationellt, regionalt och lokalt perspektiv skapar en gemensam framtid för oss alla". En av de största utmaningarna för kommuner utanför de större städerna är den långsiktiga kompetensförsörjningen och i förlängningen tillväxten och samhällsutvecklingen. Vi vet att dagens arbetsmarknad i allt högre grad kräver att de anställda har utbildning på eftergymnasial nivå.

Cornucopia - 24 jun 19 kl. 16:13

GDPR - Företag behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning

Sedan införandet av GDPR gäller inte längre den svenska kamerabevakningslagen på samma sätt som tidigare. Företag utanför allmänt intresse behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning, utan i princip gäller bara tillståndsbehovet myndigheter eller verksamheter som sker genom myndighetspåbud, som skolor och sjukhus. Givet att man upprättar rätt skyltning och dokumentation är det i princip fritt fram för företag att installera kameraövervakning.

Ekonomistas - 12 maj 15 kl. 06:55

Lyckas fattiga barn som får flytta till rikare områden bättre i livet?

Hur stor roll spelar det för människors ekonomiska situation var de bor och var de växer upp? Det stora experimentet ”Moving to Opportunity” (MTO) som genomfördes i USA på 1990-talet syftade till att undersöka just det. Genom att ge vissa, slumpmässigt utvalda, fattiga familjer möjlighet att flytta till subventionerat boende i rikare stadsdelar undersöktes konsekvenserna av att en fattig familj istället för andra fattiga får rikare familjer omkring sig.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 16:50

Nu borde Rut få lov att flytta hemifrån

DEBATT ERWP.fif(3)I dag omfattar det så kallade Rut-avdraget hushållsarbete, vilket bland annat innefattar tvätteritjänster i hemmet. Kommer en person hem till ditt hem och tvättar i bostadens tvättmaskin är arbetet berättigat till skatteavdrag.

YLE - 21 sep 12 kl. 10:49

Vasaregionen behöver inflyttare och återflyttare

I Vasa finns många stora företag inom flera olika branscher, men för att staden, regionen och näringslivet ska kunna utvecklas behövs ny arbetskraft. Under 2011 hade Vasa den största inflyttningen någonsin tack vare kontakter till andra städer och annonskampanjer i dagstidningarna.
- Det är inte bara specialuppgifter som vi söker folk till utan vi försöker också locka hela familjer och erbjuder arbete åt båda föräldrarna, säger Susanna Slotte-Kock som är utvecklingsdirektör i Vasa.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Avslöjad av sina blodiga knogar

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Århundradets börsflopp firar 20 år

Småsparare lockades med en säker investering som skulle fantastisk avkastning. 20 år senare står facit klart:.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Trudeau knäböjde mot rasism och polisvåld

Tusentals demonstranter som samlats utanför Kanadas parlament för att protestera mot rasism och polisbrutalitet fick under fredagen sällskap av premiärminister Justin Trudeau..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Konstfacksdesign väcks till liv av regnet

Som sitt slutprojekt vid Konstfack skapar studenten Erik Valbo objekt som vaknar till liv när det regnar. Han hoppas att verken "Rainwaves" och "Raindance" ska föra oss närmre naturen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Visst är vi journalister jobbiga typer

Ett kommunalråd som vägrar att gå med på intervjuer som ska hjälpa tidningarna att överleva är högst anmärkningsvärt. Men förvånande? Kanske inte..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vätternrundan blir en home edition i år

Tre vänner ska genomföra en svensk klassiker. Det blir dock lite annorlunda i år – där Vätternrundan blir en home edition. – Vi kollar på hur vi ska gå till väga, säger Mikael Bufelt.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

700 kontor i lilla Karlshamn är inte småpotatis

Sjuhundra kontor skulle göra detta hus till den största arbetsplatsen i kommunen. Vem kan tro på det när inte en enda hyresgäst kan redovisas?.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Ansvarsfullt" målfirande i allsvenskan

Avhållsamt målfirande – ett nödvändigt spel för gallerierna? Det anser lagläkaren Sverker Nilsson – som inte tycker det behövs något förbud mot omfamningar i allsvenskan..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bolsonaro hotar att lämna WHO

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Biden ryter till mot Trump: "Förkastligt"

USA:s president Donald Trump får skarp kritik av Demokraternas tilltänkte presidentkandidat Joe Biden för att ha nämnt George Floyds namn när han talade om landets goda ekonomi, rapporterar amerikanska medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.