Nyan > Svenskfinland

Sunday, 31 May, 00:17

Nyan - 22 maj 20 kl. 15:49

Rosella fortsätter med tredagarsturlista i majPå tisdag nästa vecka blir det återigen möjligt att resa som passagerare med Rosella till Kapellskär. Även Viking Lines Åbobåtar ska enligt planen börja lägga till i Mariehamn igen. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rosella, Kapellskär, Viking Lines Åbobåtar, Mariehamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rosellafortsätter med , tredagarsturlistai , maj
Nyan - 06 sep 19 kl. 14:20

Rekordmånga – 335 000 personer- reste med Rosella i somras

Rosella har haft 6 procent fler passagerare under juni, juli och augusti i år jämfört med tidigare år. Totalt reste 335 000 personer mellan Kaplleskär och Mariehamn, vilket är rekord.
– Sommaren är vår högsäsong då vi alltid har gott om glada resenärer ombord.

Nyan - 29 maj 15 kl. 08:25

Rosella-fallet till åklagaren

Trafikverket Trafis utredning slår fast att Viking Lines m/s Rosella bröt mot lagen om tillsyn över fartygssäkerheten då fartyget lämnade Mariehamns hamn med öppet bogvisir. Det meddelar Trafi i ett pressmeddelande i dag. Nu anmäler Trafi fallet till åklagaren.

Nyan - 27 jan 16 kl. 19:00

Kändistätt på Rosella

Inkommande fredag går Rosella i trafik igen på rutten Mariehamn–Kapellskär efter ett tre veckor långt trafikuppehåll.
Under dockningen har en ny shop byggts intill taxfreebutiken. Butiken öppnar under våren och kommer bland annat att ha inredningsartiklar samt beautyprodukter.

Nyan - 12 jul 17 kl. 16:28

Ett 50-tal Legia-supportrar på Rosella

Än så länge har 85 resenärer med polsk nationalitet anlänt till Mariehamn via Viking Line. Med Rosella är ytterligare ett 50-tal på väg just nu. Med nattens Cinderella med ankomsttid 4.

Nyan - 22 aug 13 kl. 10:34

Tekniska problem med bogpropellern orsakade förseningar för Rosella

Tekniska störningar i bogpropellern var orsaken till att Viking Lines M/S Rosella idag anlände försenad till hamnen i Kapellskär.
För att försäkra sig om att allt fungerade som det skulle körde färjan ett extra varv kring hamnbassängen, vilket ledde till ankomsten försenades. Störningarnas exakta natur kan man ännu från huvudkontorets sida inte uttala sig om.

YLE - 23 maj 15 kl. 15:00

Ålands Sjöfart: Rosella lämnade hamn med öppet bogvisir

Viking Lines passagerarfärja Rosella lämnade hamnen med öppet bogvisir, trots att det strider mot internationella sjösäkerhetsregler. Enligt tidningen Ålands Sjöfart var det i samband med att Rosella skulle avgå från Mariehamn den 6 februari i år som besättningen märkte att bogvisiret inte gick att stänga. I samråd med Viking Lines tekniska direktör Tony Öhman beslöt man att åtgärda felet under resans gång, och fartyget lade ut.

Nyan - 12 mar 16 kl. 22:24

Person över bord från Rosella

En person över bord på Rosella kl. 23 på lördagkväll . Det bekräftar Viking Lines kommunikationschef Johanna Boijer-Svahnström för Nya Åland sent på lördag kväll.

YLE - 13 mar 16 kl. 05:48

Kvinna hoppade från Viking Rosella

Kvinnan som sent på lördag kväll hoppade från Viking Lines Rosella har trots omfattande sökinsatser på Ålands hav inte hittats. Sjöräddningscentralen fick ett larm strax efter halv elva-tiden på lördag kväll om att en kvinna hoppat från Viking Lines fartyg Rosella. I sökinsatsen deltog enheter från sjöbevakningen in Mariehamn, samt frivilliga från sjöräddningen i Mariehamn och Sverige.

Nyan - 30 jul 16 kl. 12:00

Rosella fylld till bristningsgränsen

Färjan som avgick från Mariehamn till Kapellskär på onsdagskvällen var närapå fullsatt.

– Det händer inte ofta, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line.
Det blev svettigt för sexton passagerare i avgångshallen i Mariehamn innan avgången klockan 18.

Nyan - 27 maj 20 kl. 13:04

Passagerarpremiär på Rosella

Tänk att en bilkö kan vara en efterlängtad syn. Mariehamn har blivit en passagerarhamn igen.
Halv elvatiden på tisdagsförmiddagen hade ett fyrtiotal personbils- och paketbilsförare checkat in vid Viking Lines biljettkiosker i Österhamn.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Ämnäs kan bli Ålands smartaste by

Åland är ett testområde för framtidens smarta energinät. Det har upprepats ett antal gånger, även om det för många fortfarande är oklart vad ett smart energinät är. .

Nyan - 10 timmar sedan

Här planeras åländska discgolfens flaggskepp

Planeringen av de nya discgolfbanorna på Åland är i full gång. Nyan träffade en av banarkitekterna, Pasi Koivu från Tammerfors, som visade det tänkta flaggskeppet på Getabergen i Geta. .

Nyan - 12 timmar sedan

De har tagit examen vid yrkesgymnasiet

Följande har avlagt examen vid Ålands Yrkesgymnasium: NVA17 Närvårdare
Bäckman Victoria
Carlsson Axel
Englund Josefin
Hassinen Jonna
Holmberg Jessica
Häger Elsa
Lannhagen Marcus
Liewendahl Amanda
Nordström Malin
Portman Hanna
Ramsay Mira
Sporre Selma
Tessler Juliana
Tähtinen Elinor
Widman Sanna
Wikström Nathalie SOS17 Sociokant
Danielsson Josefine
Himberg Wilma
Hitonen Alina
Larsson Meja
Liewendahl Daniel
Lindholm Jessica
Lindroos Hanna
Törnqvist Sarah
White Ren YST17
Fastighetsskötare
Boman Johan
Mattsson Marcus YSH17 Lokalvårdare
Asumaa Emma
Däck- och
maskinreparatör
Eklund Jens

Nyan - 14 timmar sedan

Livlig natt för polisen

Grannbråk, skadegörelse, berusade och hemmafester. Natten till lördagen blev intensiv och livlig för polisen. Några allvarliga tillbud framkommer ändå inte av polisens pressmeddelande.

Nyan - 15 timmar sedan

Hanken erbjuder gratis ekonomikurser

Från och med augusti är det möjligt för vem som helst att ta del av Hankens utbildning i ekonomi gratis. På grund av det rådande pandemiläget vill Hanken erbjuda alla intresserade att gratis delta i öppna universitetets sommarkurser i ekonomi. Det skriver universitetet i ett pressmeddelande.

Nyan - Igår: 20:00

Löfström vill få hem isolerade sjömän

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström och riksdagsledamot Sandra Bergqvist (SFP) har lämnat in ett spörsmål till regeringen om det hundratal finländska besättningsmedlemmar som nu är isolerade på sina fartyg till följd av covid-19-pandemin. Det skriver Svenska Folkpartiet i ett pressmeddelande. – Ovissheten om när besättningarna kan åka hem är stor och rapporter finns om besättningsmedlemmar som nu varit ombord flera månader efter att det var tänkt att de skulle mönstra av.

Nyan - Igår: 17:31

Dansk jazz från legendariskt musikhus

I kväll fredag klockan 19 bjuder Nordens institut på Åland (Nipå) på en streamad jazzkonsert från Dexter Jazzhus i Odense. .

Nyan - Igår: 17:00

Regeringen tillåter inrikesresor

Finlands regering har gett nya direktiv till medborgarna om inrikesresor: Man får resa inrikes så länge man iakttar direktiven kring hälsa och säkerhet. Beslutet gavs av statsrådet vid 17.37 på fredagseftermiddagen.

Nyan - Igår: 15:30

ÅU ingår samarbetsavtal för unga

Ligaklubben Åland United har ingått ett så kallat samarbetsavtal med IK Myran från Nedervetil i Österbotten. Avtalet gäller för spelare upp till 18 års åldern och har därmed rätt att representera både ÅU och IK Myran i tävlingsmatcher under säsongen 2020. ”Detta är ett gott komplement till farmavtalet med IFK Mariehamn och ger oss ännu mer flexibilitet då det gäller att finna ändamålsenliga lösningar för våra unga spelare”, skriver Åland Uniteds sportchef Mikael Virta i ett pressmeddelande.

Nyan - Igår: 14:59

Ett nytt coronafall

Ett nytt coronafall på Åland har registrerats. Det är nu total 14 bekräftade fall. 972 personer har provtagits.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.