Jönköpingsnytt > Nyheter

Friday, 05 June, 08:14

Jönköpingsnytt - 22 maj 20 kl. 15:44

Ny begravningsplats ska spegla samhälletBefolkningsmängden i Jönköpings kommun ökar, det gör att behovet av begravningsplatser har blivit större. För att möta behovet ska kyrkogården vid Järstorps kyrka nu utvidgas.
Målet är att gravplatserna ska spegla dagens samhälle.
– Det kommer finnas olika kvarter med särskilda gravplatser, säger Mathias Johansson, kyrkogårdschef i Jönköpings kommun.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Jönköpings, Järstorps, Mathias Johansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny begravningsplatsska , spegla, samhället
News55 - 27 aug 15 kl. 16:54

Proggarna ville förändra samhället

Först kom Pugh och November med texter på svenska. Sen kom Hoola Bandoola och Nationalteatern med uttalad solidaritet med de svaga och utsatta i samhället.
– Och det gällde att göra rätt saker för att platsa in, säger musikjournalisten Lars Nylin.

GöteborgsPosten - 27 feb 13 kl. 17:03

Lista som ska spegla samhället

Baker Karim är initiativtagare till The Black List ? en lista som ska vidga den svenska kulturbranschen..

BT - 27 jun 14 kl. 08:26

Samhället är större än staten

I Sverige lever hos vissa villfarelsen att man via skattsedeln kan köpa sig fri från beroendet av andra människor. Men det är mötena mellan människor som skapar ömsesidig tillit i ett samhälle, menar Kristdemokraterna i Borås. I synen på samhället går en tydlig skiljelinje i svensk politik.

Kristianstadsbladet - 17 jul 14 kl. 07:41

Skapa bra förutsättningar för det civila samhället

Foto: Peter Åklundh
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening. Överallt finns engagerade människor som brinner för sina föreningar, skriver debattskribenterna Stefan Attefall och Tuve Skånberg (KD).
79 procent av Sveriges befolkning över 16 år är medlem i minst en förening.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

YLE - 25 jan 15 kl. 06:09

Fundamentalism - en spegel av samhället

Fundamentalism kan ses som ett religiöst fenomen - men ofta handlar det snarare om ett politiskt uttryck som kan placeras i ett historiskt skeende.
Amish - en strävan efter rötter Amish Bild: EPA/MATTHEW CAVANAUGH
Benämningen fundamentalism sägs ha sina rötter i strängt protestantiska kretsar i USA på 1890-talet där man protesterade mot den moderna naturvetenskapen och mot religionshistorikernas sätt att läsa Bibeln som en historisk text bland andra. De troende stödde kreationism, och ifrågasatte darwinismens bibelkritik.

YLE - 30 okt 16 kl. 23:05

Ojämlikheten i samhället syns i skolan - "Det är inte längre fråga om små skillnader"

Är det längre sant att vi har en jämlik skola i Finland – där alla barn får en lika god grundutbildning oberoende av bakgrund? Den frågan bör ställas och den bör ställas högt. Den finländska grundskolans styrka har varit att barn från alla samhällsklasser suttit i samma klassrum och fått samma grundutbildning.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 10:36

Hur vill ni att ex-fångar ska återintegreras i samhället?

Med rätta har sociala medier i dagarna översvämmats av kritik kring Malmös 70-miljoners skattepengfest för fd fängelseklienter. Det är enkelt att hoppa på det populistiska raseriet, och Malmö ska med rätta kritiseras för bristande kontroll på alla plan. Men frågan är långt ifrån svart-vit, och ni som nu rasar bör ställa er frågan hur man ska hantera de som släpps ut ur våra fängelser - utan bostad, utan jobb, med skulder - så att de inte faller tillbaka till gamla vanor.

Sydsvenskan - 03 jan 15 kl. 04:00

Bidragen är nödvändiga för att minska klyftorna i samhället

Klyftorna i Sverige ökar. I Sverige syntes det tydligt när de fem oppositionspartierna sänkte en budget som åtminstone gjorde ett försök att komma till rätta med lite av dessa klyftor. I S och MP-regeringens budget fanns till exempel satsningar på förlossningsvården, äldreomsorgen och kostnadsfria läkemedel för barn.

YLE - 27 dec 15 kl. 09:00

Ole Norrback: ”Fokus på egennytta förstör samhället”

När egennyttan tar över förlorar alla, säger minister Ole Norrback. Snäva gruppintressen borde varken tillåtas dominera inrikespolitiken eller den interna diskussionen i Svenskfinland, säger veteranpolitikern till Svenska Yle. Enligt Norrback har de senaste åren i finländsk politik präglats av en politisk dragkamp, som lett till att de stora samhällsutmaningarna hamnat i skymundan: - I den förra regeringen var det Samlingspartiet och SDP som gjorde varandra till huvudmotståndare och glömde att de hade som uppdrag att se till att folket får det bättre.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 10 minuter sedan

Offensiv back klar för HC Dalen

HC Dalen har gjort klart med sitt sista nyförvärv på backsidan.
– Det var ett enkelt val, säger 21-årige Lukas Fredin.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Villa totalförstörd i brand

En villa i Sandhem blev totalförstörd i en brand tidigt på fredagsmorgonen.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

BILDEXTRA: Sanda på bal – händerna i luften för en helkväll

På torsdagskvällen var den första av Sandagymnasiets två baler på Harrys i Jönköping. Bilar stannar och släpper av finklädda festdeltagare som en efter en trippar över till närliggande Sofiaparken för fototillfälle. Lina Bexell och Leo Olsson anländer i öppen bil till balen.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Bildextra: Balkänslor för ED på Stora Hotellet

Ja, balerna är inställda – men alternativet med klassfester i Jönköping fortsätter! På torsdagskvällen firade elever från Erik Dahlbergsgymnasiet på Elite Stora Hotellet.
.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Blankas elever på fin fest – minnesvärd avslutning

På kvällens klassfest på Spira var det dags för avgångseleverna på Drottning Blankas gymnasieskola att göra entré på röda mattan.
.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

”Vad ni än gör - släpp inte paddeln”

Vid ett antal tillfällen bjuder Jönköpings Kanotklubb in till prova på paddla i Vättern. Senaste gången samlades ett tiotal personer och lyssnade till när Hasse Bengtsson och Peter Klasson gick igenom vad man ska tänka på när man ger sig ut och paddlar.
– Vad ni än gör, släpp inte paddeln, säger Hasse Bengtsson.

Jönköpingsnytt - 14 timmar sedan

En till sjukhus efter mopedolycka

Ett larm om en mopedolycka i Tenhult kom till SOS alarm strax innan kl 17.
.

Jönköpingsnytt - 16 timmar sedan

Ärkebiskopen sommartalar på Elmia

Antje Jackelén, Sveriges ärkebiskop, kommer till Elmia för att hålla ett sommartal. Talet kommer att vara en av programpunkterna under den digitala mötesplatsen Elmiadalen.
.

Jönköpingsnytt - 19 timmar sedan

Nyhetsminuten – torsdag 4 juni

Nyhetsminuten ger dig de senaste händelserna och snackisarna i Jönköping, sammanfattade på en minut. Podden släpper nya avsnitt fem dagar i veckan, från måndag till fredag. Här kan du lyssna på dagens avsnitt.

Jönköpingsnytt - 17 timmar sedan

Landslagsman klar för FagerhultHabo

Nykomlingen i Svenska Superligan, FagerhultHabo, har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.