DN > Kultur

Monday, 25 May, 03:33

DN - I förrgår: 15:44

Albert Camus i återupptäckt kampskrift: ”Maningstal till pestläkarna”Klä er i vaxduk från topp till tå! Doppa fingrarna i vinäger! Under coronavåren har många läst Albert Camus ”Pesten”..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Camus, Albert Camus Pesten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Albert, Camusi , återupptäckt, kampskrift, Maningstaltill , pestläkarna
UT - 03 sep 13 kl. 06:33

Unik försvarsanläggning vid Mogden återupptäckt

En liten bit från Vädersholm utanför Hökerum ligger det en hittills outgrävd och unik fornlämning, en så kallad motte-and-bailey anläggning. Området ligger på vägen till Vädersholm, ett par hundra meter innan parkeringen. Återupptäckten av fornlämningen inleddes med att markägaren röjde i det igenväxta området.

SvD - 29 jan 14 kl. 01:00

Berlins maskrosbarn i återupptäckt roman

Ernst Haffners ”Blutsbrüder” från 1932 gick bokstavligen upp i rök på nazisternas bokbål. Den sensationellt återupptäckta romanen ger en ny belysning av Weimartidens Berlin från gatugängens horisont..

DN - 28 okt 15 kl. 10:20

Nils Hansson: Någonstans kan allt bli återupptäckt


Man behövde inte ens gilla musiken för att fascineras av Tom Alandhs SVT-dokumentär i september, om hur det obskyra postpunkbandet Hörförståelse återupptäckts av ett hippt Brooklynbolag och trettiofem år senare nu ska lanseras internationellt..

SR - 21 sep 19 kl. 13:00

Konstverk av Warhol återupptäckt

Ett verk av popkonstnären Andy Warhol har återupptäckts i Sverige och ska auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare..

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 13 kl. 16:35

Historisk ?aftonskola? återupptäckt

Sedan 1940-talet fram till 1970-talet har det i Sverige funnits "aftonskolor", som tagit upp och diskuterat aktuella politiska frågor. Albins tyckte att det var dags att återinföra denna idé. Aktiva fackligt politiska personer tog tillfället i akt att vara med i den sammanlagt 12 dagar långa kursen..

Sydsvenskan - 29 jan 14 kl. 05:30

Återupptäckt Strauss-skatt rör sig i gränslandet mellan mystik och realism.

Medan förra årets jubilarer Verdi och Wagner dominerade världens operascener under 2013 så kommer kanske inte årets 150-årsjubilar Richard Strauss att stå lika mycket i fokus. Men säkert kommer en hel del uppmärksamhet riktas mot hans musik och bland annat kan man se fram emot Malmö operas uppsättning av ”Rosenkavaljeren” senare i vår.Strauss var en produktiv operatonsättare och jubileumsåret kan vara ett tillfälle att uppmärksamma hans musikdramatik utöver de mer kända verken.

GöteborgsPosten - 02 jan 15 kl. 20:25

Återupptäckt film visas på Bio Roy

Regissören Richard Hoberts film Sommarens tolv månader kom 1988. Den visades i tv två gånger men aldrig på bio. Nu får den biopremiär på Bio Roy i Göteborg..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 16 kl. 14:11

Återupptäckt film visades i bygdegården

Koppling till närområdet.

SR - 04 maj 17 kl. 15:04

Svensk Berlindokumentär återupptäckt

Upptäckten av en bortglömd svensk dokumentär har rönt stort intresse i Berlin. Bo Bjelfvenstams film "Berlin delad stad" från 1959 visar ett Berlin som ger nya perspektiv – också för dagens publik..

DN - 20 sep 17 kl. 13:31

Birgitta Rubin: Ett återupptäckt konstnärsliv från Råå till Rom

I grevens tid hittar jag till Råå museum för fiske och sjöfart, i Helsingborgs sydligaste stadsdel. Överst i museet, inträngt i ett litet rum visas utställningen ”Textilkonstnären Maja Sjöström. Ett skånskt-romerskt konstnärsliv” (t o m 24/9)..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

SKMA kritiserar podd: ”Antisemitisk myt”

Kommentar i podden Stormens utveckling, som görs för Aftonbladet kultur, kritiseras..

DN - 9 timmar sedan

Sofie Sarenbrant riggar mord i sin egen villaidyll

Lögner är temat för Sofie Sarenbrants nya deckare. Som vanligt utspelar den sig i hennes egna kvarter i Stockholmsförorten Bromma..

DN - 19 timmar sedan

Herr B:s svåra val: En rimlig mittfältare eller 125 sjuksköterskor?

I dag ger sig norra Europas mest fotbollstörstande kåsör in i lönerörelsen – och finner att han håller på ett nytt lag. .

DN - Igår: 08:26

”Jag ville gestalta människor som faktiskt älskar varandra”

I femtio år har hon varit en av den amerikanska litteraturens mest produktiva författare..

DN - Igår: 08:00

Drägg, adversativ och fjös – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista..

DN - Igår: 07:02

”Sju viktiga lärdomar inför framtiden”

Björn Wiman: Optimism eller pessimism är inte tillräckligt för att rädda demokratin efter coronapandemin..

DN - I förrgår: 23:50

Lundvik och Eriksson till "Let's dance"-final

Det blir John Lundvik och Sussie Eriksson som ställs mot varandra i finalen av ”Let's dance” sedan Anders Svensson åkte ur en mycket jämn….

DN - I förrgår: 16:30

Alexandra Sundqvist läser tre äventyrliga kaniner

Barnlitteraturen är till stor del befolkad av kaniner, nu som förr. Bland de nyare hittar Alexandra Sundqvist Jimmy Liaos lurviga….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.