DN > Inrikes

Monday, 25 May, 06:24

DN - I förrgår: 15:41

Börsnoterade Oscar Properties i allt djupare krisObetalda skulder, vattenläckor och tvister – krisen för lyxbyggaren Oscar Properties blir allt djupare..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Oscar Properties

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsnoterade, Oscar, Propertiesi allt , djupare, kris
Cornucopia - 05 maj 19 kl. 17:06

Oscar Properties VD satsar pengar på andra fastighetsaffärer

Samtidigt som Oscar Properties begär att fordringsägarna ska gå med på villkorsändringar för bolagets obligationer för att hindra bolaget från att gå i konkurs, så uppger SvD nu att Oscar Properties satsar sitt eget bolags pengar på andra fastighetsaffärer, istället för att finansiera Oscar Properties. Uppenbarligen ser inte VD:n att bästa avkastningen för kapital är att rädda det börsnoterade bolaget, vilket väcker frågan varför obligationsägarna ska göra det?Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 18 nov 18 kl. 18:00

Facket: Klagomålen haglar på Oscar Properties

Byggfackstidningen Byggnadsarbetaren rapporterar om omfattande klagomål på Oscar Properties projekt. Kvalitetesbristerna framställs som omfattande och inkluderar översvämningar, ventilationsfel, sprickor, buller och diverse tvister.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 19 sep 18 kl. 10:01

Nitton procent osålda lägenheter i färdigt Oscar Properties-projekt

Hur står det egentligen till med den börsnoterade "bostadsutvecklaren" Oscar Properties färdigställda projekt och antalet osålda lägenheter? Ett av projekten visar sig ha drygt 19% osålda lägenheter, och är dessutom en tredimensionell fastighet ovanpå en annan av företagets föreningar som påverkas av detta.Nacka StrandOscar Properties har nu dumpat priserna i fem färdigställda bostadsrättsföreningar, där företaget har ställt ut garantier att betala avgifterna för osålda lägenheter i två år och därefter köpa (=fortsätta betala avgifterna) osålda lägenheter.

Cornucopia - 18 sep 18 kl. 16:03

Oscar Properties dumpar priserna på nya bostadsrätter

Den börsnoterade så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties har nu börjat dumpa ut osålda nyproducerade lägenheter med bekostade ytskikt (sk lyxlägenheter). Man både sänker priset och säger sig bjuda på månadsavgiften de första två åren.
Dagschart Oscar Properties.

Cornucopia - 27 okt 18 kl. 17:33

Oscar Properties når nya bottnar på rapporten - börsen granskar bostadsutvecklarna

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties nådde under fredagen nya bottennoteringar efter sin kvartalsrapport. Samtidigt uppger Fastighetsnytt att Stockholmsbörsen inlett en granskning av bostadsutvecklarna, som har lite mer eller mindre kreativa sätt att bokföra sina intäkter.
Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 28 jan 19 kl. 09:09

Ny finansdirektör på Oscar Properties - igen

För andra gången på kort tid byter den så kallade börsnoterade bostadsutvecklaren Oscar Properties finansdirektör. Förra avgången skedde den 26:e oktober, och avgången sker på egen begäran.Veckochart Oscar Properties.

Cornucopia - 24 nov 19 kl. 18:05

Oscar Properties har inte betalat för Gasklockan

Dagens Industri rapporterar föga överraskande att den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties inte har betalat sina 592 MSEK för projektet Gasklockan, efter att ha fått tre veckors extra frist. Hade de hittat en finansiär och betalat hade det naturligtvis gått ut ett pressmeddelande, men nu är det tyst från bolaget. som är mitt i en nyemission.

Cornucopia - 25 okt 17 kl. 11:57

Hur ser det ut med Oscar Properties garantier för bostadsrättsföreningarna?

Oscar Properties (OMX:OP) är ett tungt skuldsatt bolag med en rätt skral kassa. Utöver de redovisade skulderna som förmodas motsvaras av tillgångar i form av fastigheter, så är frågan hur stora är garantierna man lämnat kontra nya bostadsrättsföreningar? Ofta ska exploatören stå för månadsavgiften för osålda lägenheter.

DI - 02 sep 18 kl. 22:09

Konkurs sätter käppar i hjulen för Oscar Properties

Oscar Properties vinst från försäljningen av projektet Biografen Penthouses till numera konkursade Axxonen uteblir. Det börsnoterade moderbolagets vd, Oscar Engelbert, vidhåller dock att den tidigare kommunicerade vinsten ska kunna nås..

Cornucopia - 30 okt 18 kl. 10:24

Oscar Properties-projekt stämda för olagligt avtal och försenat tillträde

Bloggen kan nu berätta mer om stämningsansökan mot Oscar Properties bostadsrättförening marknadsförd som 79 & Park, formellt benämnd Brf Stettin 7. Det handlar dels om att köpeavtalet är olagligt, och i andra hand om försenad upplåtelse och tillträde.
Dagschart Oscar Properties.

Fler nyheter från DN

DN - 6 timmar sedan

Flera dödade under upplopp på kvinnofängelse

Sex interner har dödats i samband med ett våldsamt upplopp i ett kvinnofängelse i Honduras i helgen..

DN - 6 timmar sedan

Kraftig sättning i gruvan i Malmberget

En kraftig sättning har inträffat i gruvan i Malmberget, rapporterar lokala medier..

DN - 9 timmar sedan

Kamasi Washingtons soundtrackmusik blir bara korta skisser

Jazzsaxofonisten Kamasi Washington brukar göra skivor som är flera timmar långa, så när han nu gör låtar kring tvåminutersstrecket får hans….

DN - 9 timmar sedan

Hat och påhopp efter kritik mot den svenska coronalinjen

Hätsk och hotfull stämning, personliga påhopp och smutskastningskampanjer. De journalister, författare och forskare som öppet ifrågasatt….

DN - 10 timmar sedan

”Ska vi rätta vår fyraåring som börjat skriva?”

Deras fyraåring har börjat skriva och stavar ofta fel. Mamman vill enbart ge beröm men pappan vill korrigera stavfelen..

DN - 10 timmar sedan

Bostadsbyggandet minskar i Stockholm

Under årets första fyra månader har 780 nya bostäder markanvisats. Stockholms stads mål för 2020 är 10.000.

DN - 11 timmar sedan

Erik de la Reguera: Frågan är hur mycket Boris Johnson visste

Hur mycket visste egentligen Boris Johnson om sin nära rådgivare Dominic Cummings långa resor i det nedstängda Storbritannien? .

DN - 11 timmar sedan

Terrorgruppen IS på frammarsch – med hjälp av covid-19-smittan

Terrororganisationen IS är åter på offensiven. När coronaviruset hamnat i världens fokus slår IS till med närapå dagliga attentat..

DN - 14 timmar sedan

Nästan 4.000 döda i covid-19 i Sverige

Ytterligare sex personer har rapporterats som döda i covid-19 i Sverige det senaste dygnet..

DN - 14 timmar sedan

Ökande intresse för fågelskådning i coronatider

Fågelskådning har fått ett uppsving under coronapandemin. För många har hemmakarantänens tristess blivit till spännande upptäckter i den….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.