Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Thursday, 28 May, 05:23

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 20 kl. 15:06

Utställning: Ting ersätter Troell på museetTing som aldrig visats förut på gamla tinget kommer att ersätta den uppskjutna Troellutställningen på Trelleborgs Museum i sommar. .
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Troell, Troellutställningen, Trelleborgs Museum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utställning, Ting, ersätter, Troell, museet
Skånskan - 05 maj 19 kl. 18:44

Filmgigant hedras med ny utställning

Malmö I samband med Max von Sydows 90-årsdag öppnar Teatermuseet på Kalendegatan en utställning för att berätta om hans fantastiska gärning inom scen- och filmkonsten.– Många har undrat ifall Max von Sydow skulle närvara själv. Men vi har svarat att han har valt att vara inkognito.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 17:10

Utställning firar Wallander 25 år

Kultur och Nöje ”Någonting har han glömt, det vet han med säkerhet när han vaknar.” Så inleds Mördare utan ansikte, Henning Mankells första bok om den numera världsberömda kommissarien Kurt Wallander som kom ut för 25 år sedan.
Cineteket i Ystad firar jubileet med att bjuda in besökarna till Henning Mankells internationella förläggare Annelie Høiers bibliotek där Mankellböcker från världens alla hörn trängs i hyllorna.

YA - 24 mar 14 kl. 10:29

Satsning på ny utställning skjuts på framtiden

Tredje våningen på Klostret fortsätter att stå tom och outnyttjad. Här vill museichefen Håkan Nilsson bland annat bygga en permanent utställning som berättar om havets och sjöfartens betydelse för Ystad.
Men kulturnämnden har beslutat att inte satsa på en projektering förrän tidigast 2018.

Kristianstadsbladet - 27 maj 14 kl. 17:58

Praktikanter kvar på utställning


Att Titanicutställningen i Halmstad dras runt på en personalstyrka där fem av sju utgörs av praktikanter med statlig aktivitetsersättning är helt i sin ordning. Det menar Halmstad kommun som synat de omdiskuterade praktikplatserna, rapporterar Hallandsposten.Praktikanternas ersättning är 141 kronor före skatt per dag, och de har hittills fått jobba utan ersättning på helger, storhelger och kvällar.

BT - 27 maj 14 kl. 17:58

Praktikanter kvar på utställning

Att Titanicutställningen i Halmstad dras runt på en personalstyrka där fem av sju utgörs av praktikanter med statlig aktivitetsersättning är helt i sin ordning. Det menar Halmstad kommun som synat de omdiskuterade praktikplatserna, rapporterar Hallandsposten. Praktikanternas ersättning är 141 kronor före skatt per dag, och de har hittills fått jobba utan ersättning på helger, storhelger och kvällar.

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Ett monster till utställning

I år är det 500 år sedan helvetes- och monstermålaren Hieronymus Bosch dog. I ’s-Hertogenbosch, den stad i södra Nederländerna där han levde och verkade, har man gjort 2016 till ett Boschår. Huvudnumret i firandet är utställningen ”Ett genis uppenbarelser” på Noord-Brabants museum.

YLE - 23 jun 16 kl. 13:38

Reklam för Tom of Finland-utställning polisanmäldes och togs bort

Under torsdagen togs reklamen för en Tom of Finland-utställning bort från Helsingfors metrostationer och buss- och spårvagnshållplatser på grund av en brottsanmälan. Samma dag åkte de upp igen. Det var Helsingfors stads trafikverk, HST, som hade gett order till utomhusreklambyrån JCDecaux att ta bort reklamen för utställningen som ordnas i Helsingfors Konsthall.

Kristianstadsbladet - 27 feb 14 kl. 07:00

Nytt stöd till höstens utställning om tiden

Foto: Johanna Wallin
Med nytt stöd från Arvsfonden kan Regionmuseets Anna Hadders andas ut. Arbetet med museets planerade höstsatsning går vidare och invigningen har fått ett datum. Den 26 oktober öppnar ”Det ligger i tiden”.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 18:00

Utställning påminner om nazisternas dåd

HÖRBY På biblioteket i Hörby visas just nu en utställning om Aktion T4, som var Nazitysklands dödshjälpsprogram riktat mot människor med psykiska och fysiska funktionsnedsättningar.
Utställningen ger en kuslig inblick i dåtidens människosyn och nazismens rasideologi.Mellan 1939 och 1945 mördades mellan 120 000 och 200 000 människor med olika funktionsnedsättningar i Tyskland.

YLE - 19 jun 16 kl. 14:23

Svartå bruk firar 400 år med utställning

Årets utställning på Svartå slott är brukets fyra sekel till ära. På slottet får besökaren bekanta sig med allt från Svartå bruks första år och dess många prövningar så som den lilla istiden, en stor brand och det finska kriget till modern tid och tillverkningen av arkivskåp och sängar. - Det är unikt med 400 år av industrihistoria på samma ställe i Finland.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Hon nekas att promenera med sin make: ”Jag blir så irriterad”

I 64 år har Kerstin Svensson varit tillsammans med sin make. Men nu har de ingen kontakt alls. Han bor på ett särskilt boende och hon har nekats att ta promenader med honom..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Insändare: Sätt igång en upplysningskampanj!

Angående cykelåkarnas attityder och inställning till regler på våra gator och trottoarer..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Insändare: Förbjudet att cykla i parken

Vi som promenerar i parken får ha ögon i nacken så vi inte blir påcyklade..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Insändare: Skydda de som cyklar

Kommentar till artikeln på nyhetsplats (den 23 maj) ”Här bryter två av fem cyklister mot trafikreglerna”..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Catarina brinner för ungdomsarbetet

Catarina Liljebergs tro växte sig starkare under tonåren inom Svenska kyrkans unga. Kanske är det just därför hon brinner så starkt för ungdomsarbetet i sin roll som präst..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Skåne: Auktionsfirmans fynd i byrålådan – en pistol med ammunition

När auktionsfirman undersökte byrån som lämnats in till försäljning hittade de en pistol med magasin, ammunition och hölster i en av lådorna..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Skyltar ska stoppas selfies i rapsen

På Duveheds gård i Halland har folks jakt på den perfekta selfien lett till att både motorfordon och cyklar körs rakt ut rapsfälten. Nu har familjen satt upp stoppskyltar för att få bukt med beteendet, skriver ATL. .

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Så firar avgångseleverna sin student i skuggan av corona

Studentveckan är legendarisk i Trelleborg. Men i år blir det mindre festande och lekande för avgångseleverna. TA pratade med fyra av dem för att höra hur de tänker fira..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Här är alla tiderna för årets utspring

De såg fram emot en rolig studentvecka och ett glädjefyllt utspring, som det brukar vara. Men i år har de istället fått kämpa med Folkhälsomyndighetens råd och egna kreativa idéer för att rädda det som räddas kan..

Trelleborgs Allehanda - 11 timmar sedan

Emmas studentfest blir hälften så stor som planerat

Liten gästlista, handsprit och inga kramar. Studentfesterna blir annorlunda i år. Familjen Johansson kommer sakna den äldre generationen i partytältet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.