PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 15:40

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 15:03

”Sverige missar ekonomisk vinning på grund av coronastrategin””Detta stödjer vår syn om att Sveriges avvikande covid-hållning kommer att ge begränsad, om någon, ekonomisk fördel”, skriver de. De påpekar att inga beslut ännu fattats, men skriver att möjligheten att andra länder inte vill öppna sina gränser och att svenskar blir ”persona non grata” till följd av större smittspridning, visar på hur den ekonomiska utvecklingen i ett land hänger samman med utvecklingen och beslut som fattas i andra länder. Även om Sverige skulle tillåta människor från andra länder att resa in fritt är det inte säkert att så många vill komma, om det skulle innebära restriktioner vid hemkomsten igen.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sveriges, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, missar, ekonomisk, vinning, grundav , coronastrategin
Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 13:24

Sverige missar bandyfinalen

Foto: Scanpix
Ryssland besegrade Sverige med 3-2 i semifinalen mot Ryssland i bandy-VM i ryska Kazan. Dagens förlust innebär att Sverige missar VM-final för första gången sedan 1999.
Ryssland satte högsta fart från början och fick utdelning med mål på hörna redan efter fyra minuter.

Supermiljöbloggen - 02 okt 19 kl. 12:26

Sverige missar viktiga internationella klimat- och miljömål

Nuvarande politik är otillräcklig för flera av de internationella målen i Agenda 2030. Det gäller bland annat målen om klimat, biologisk mångfald och hållbart nyttjande av hav och marina resurser. Sedan åratal tillbaka har Naturvårdsverket varnat att Sverige missar 14 av 16 nationella miljömål.

Nya Wermlands Tidningen - 24 jul 13 kl. 22:20

Tyskland för starkt för Sverige - missar final

Tyskland fick en boll i nät, Sverige likaså. Skillnaden var den att Tysklands mål godkändes. Skillnaden gjorde att Sverige missar EM-final..

SVT - 13 jun 18 kl. 10:12

Experten inför avgörande matchen: ”Kan inte se att Sverige missar avancemang”

Sverige förlorade överraskande första mötet med Nederländerna och har nu kniven mot strupen inför den avgörande matchen. SVT:s expert Magnus Grahn är dock inte orolig. – Jag kan inte se att Sverige missar avancemang..

Länstidningen i Södertälje - 09 feb 20 kl. 17:21

Sverige missar OS – förlorade mot Belgien

På söndagen spelade Sverige OS-kval mot Belgien. Då blev det förlust, och Sverige missar OS..

SN - 29 mar 12 kl. 21:06

Nordenbergs Sverige missar fotbolls- EM

Pontus Nordenberg, Nyköpings BIS, har varit med det svenska P17-landslaget på EM-kval i Frankrike. På torsdagskvällen stod det dock klart att Sverige missar EM-slutspelet efter förlust med 1?3 mot Frankrike..

Expressen - 16 jun 12 kl. 20:34

Sverige missar VM: "Det är ett fiasko"

Nu står det klart: Sverige missar VM. 18-20 mot Montenegro i den avgörande play-off-matchen innebär att landslaget inte får åka till Spanien 2013. ?

Expressen - 16 jun 12 kl. 20:34

Sverige missar VM: "Sjukt stor besvikelse"

Nu står det klart: Sverige missar VM. 18-20 mot Montenegro i den avgörande play-off-matchen innebär att landslaget inte får åka till Spanien 2013. ?

GöteborgsPosten - 16 jun 12 kl. 21:56

Sverige missar handbolls-VM

Han gjorde ett blixtinhopp för att säkra VM-platsen. I stället fick Kim Andersson uppleva ett gigantiskt fiasko. Sverige missar handbolls-VM efter förlusten mot Montenegro, 18?

Expressen - 01 maj 13 kl. 15:48

Carin Jämtin: Sverige missar miljömålen

Carin Jämtin fokuserade på utbildning i sitt första maj-tal i Halmstad. Hon gav också regeringen en känga för utebliven klimatpolitik. - Sverige missar 14 av 16 uppsatta miljömål.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

XXL rusar efter återkallande av permitterad personal

Sedan försäljningen normaliserats under april har XXL gradvis återkallat permitterade i Norge, skriver sportkedjan. De permitterade i Norge kommer återkallas till arbetet före 1 juni, och de i Finland före utgången av juni, skriver bolaget. ”Covid-19-situationen är extraordinär, men XXL har sett en positiv försäljningstrend sedan den första fasen av utbrottet i mitten av mars 2020, säger vd Pål Wibe i en kommentar.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Aktiemäklaren: Sommarens rapportperiod avgörande för börshumöret

Återhämtningen fortsätter i hög takt på aktiemarknaderna och världsindex har i lokala valutor klättrat med drygt 3 procent senaste veckan. I topp ligger de nordiska börserna, men flera tillväxtmarknadsbörser har också gått starkt, säger Karl Hedberg i en intervju publicerad på Carnegie Private Banikings hemsida. Det syns även flera andra typiska positiva riskaptitsignaler, menar han, som till exempel en allt starkare krona , samt uppgång i kopparpriset.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Trading Direkt: Skillnad om Evo tar plats i OMXS30

Teknisk analys av Tobbe Rosén: S&P500, OMXS30, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), SSAB, Evolution Gaming, Lundin Energy, Betsson, Biovica, Catena Media, Intrum, Medcap, Norwegian Finans, SOBI, Stockwik Förvaltning, Telia, Waste Management.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SEB: Bostadsbyggande viker mindre än vid tidigare kriser

Det säger Marcus Widén, ekonom vid SEB, i en kommentar till SCB:s statistik för bostadsbyggandet under det första kvartalet. – Vi verkade ha nått botten, efter en nedgång på 30 procent sedan toppen 2017, det är en viktig grundsyn. Tittar man sedan framåt kommer ett BNP-fall och minskat förtroendet hos både hushåll och företag att leda till en ny korrigering för bostadsbyggandet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Pareto: Köksbolagets återhämtning inte inprisad i kursen

”Under 2021 förväntar vi oss att en global ekonomisk återhämtning och en strategisk ‘push’ i de brittiska och nordiska retail-kanalerna ska ta bolaget tillbaka till tillväxt”, skriver Pareto. Analyshuset tror dock inte, trots vändningen, att Nobia är tillbaka till 2019-års försäljningsnivåer förrän 2022 och att marginalmålet om 10 procent rörelsemarginal ligger några år fram i tiden. Till skillnad från många andra aktier på Stockholmsbörsen har Nobia inte återhämtat kursrasen från starten på coronakrisen.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Finansministern: BNP minskar 7 procent i år

”Vår bästa prognos i dag är att BNP minskar med 7 procent i år”, sade hon. I vårbudgeten hade regeringen två scenarier, ett huvudscenario där BNP minskade med 4 procent och ett sämre scenario där BNP minskade med 10 procent. De nuvarande indikatorerna pekar mot en utveckling någonstans i mitten av dessa scenarier, sade Andersson.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Equinor investerar i ”svart magi”

CFS arbetar med utveckling av fusionskraft, som till skillnad från fissionskraft (kärnkraft) inte medför de negativa konsekvenserna av radioaktivt avfall, vilket tagit ned attraktionskraften för energislaget via opinionsmässig motvind. Till skillnad från kärnkraft, där atomer delas, frisätts fusionsenergi i stället när atomer slås ihop i en process som genererar temperaturer på över 100 miljoner grader. Värmeenergin kan i teorin därefter nyttjas som en närmast oändlig kraftkälla.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nordea: Risk för H&M-förlust även tredje kvartalet

”Att Q2 är ett förlorat kvartal borde inte komma som någon överraskning, men vi ser en risk för röda siffror också för tredje kvartalet. Därför förväntar vi oss att den negativa estimat-revideringstrenden fortsätter och belastar aktiens relativa utveckling på kort sikt”, skriver banken. H&M har i sin kommunikation var tydlig med att det andra kvartalet kommer att innebära röda siffror för bolaget.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är tisdagens färska köprekar

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för SKF till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 165 från 140 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

ECB redo utöka tillgångsköpen

ECB har lanserat ett tillgångsköpprogram, PEPP, på 750 miljarder euro i spåren av pandemin. Han sade att med låg inflation så finns det ett utrymme att agera ”snabbt och kraftfullt”. ”Det är i enlighet med vårt mandat som vi högst troligen kommer att behöva gå än längre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.