Sydöstran > Nyheter

Saturday, 06 June, 22:31

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 15:00

Inaktiva bolagsstyrelser hämmar tillväxtenLångt ifrån alla aktiebolag i Sydost – Blekinge, Kronobergs och Kalmar län - har en aktiv styrelse. Det är bekymrande och vi vill belysa dess värde och att förbättringspotential finns..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sydost, Kalmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inaktiva, bolagsstyrelser, hämmar, tillväxten
Dagensanalys.se - 01 jun 16 kl. 17:37

Ericsson räknar med 100 procents smartphone-tillväxt till 2021

Tillväxten i mobila användare och abonnemang ökade med 3 procent under första kvartalet i år, Indien stod för de största tillväxten med 21 miljoner nya abonnemang. Totalt finns det 1,4 miljarder abonnemang i Kina och Indien. I Europa har vi 1,1 miljarder abonnemang.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 10:59

Efterlyses: en samlad diskussion om kommunala bolag

Detta inlägg bygger på ett pilotprojekt om kommunala bolag som jag idag bedriver tillsammans med Anna Thomasson och Richard Öhrvall, där forskningsassistenterna Fredrik Olsson och Mattias Fogelgren också ingår. *** Antalet kommunala bolag har ökat ordentligt de senaste två decennierna. Från att ha varit drygt 1 300 i början av 1990-talet, finns idag omkring 1 700 stycken (jfr Statskontoret 2012).

SmålandsPosten - 07 nov 14 kl. 07:02

Växjö ska vara en borg för arbetslinjen

Växjö ska hålla emot. Bara med fler jobb och ­ordnad ekonomi klarar vi fortsatt tillväxt och har kraft att genomföra våra höga ambitioner för välfärden. I en tid då jobben hotas från Stockholm ska vi vara en borg för arbets­linjen, skriver Oliver Rosengren (M), tillträdande ordförande för nämnden för arbete och välfärd.

Kristianstadsbladet - 04 mar 13 kl. 13:42

S: Driv jämställdheten i EU


Regeringen måste lyfta jämställdhetsfrågorna i både Sverige och EU, anser Socialdemokraterna. Inte minst för tillväxtens skull. BNP inom EU skulle öka med 29 procent och med 21 procent i Sverige om arbetsmarknaden gjordes helt jämställd, enligt partiet.

Barometern - 07 jun 14 kl. 10:41

Fi hindrar jämställdhet

jämställdhet ”Fi vill avskaffa rut och därmed tvinga tillbaka dessa, ofta lågutbildade kvinnliga företagare till ett liv i arbetslöshet, med lägre inkomst och mindre möjlighet att göra självständiga val.” Feministiskt initiativ har synts mycket i medierna den senaste tiden och det talas om att en feministisk våg väller in över Sverige. Tyvärr är granskningen av partiet okritisk vilket gör att deras politik ofta tolkas fel­aktigt.

Kristianstadsbladet - 22 jul 14 kl. 06:54

Hettan får kräftorna att växa till

Kräftorna trivs i varma sjöar. Värmeböljan bäddar för att fisket kan dra i gång tidigt i år.
Kräftorna byter skal under sommaren.

BT - 22 jul 14 kl. 06:54

Hettan får kräftorna att växa till

Kräftorna trivs i varma sjöar. Värmeböljan bäddar för att fisket kan dra i gång tidigt i år. Kräftorna byter skal under sommaren.

NSD - 07 apr 13 kl. 19:11

Hallå där, Kent Ögren...

.... landstingsrådet som deltog Socialdemokraternas kongress i Göteborg och sitter kvar som ersättare i partistyrelsen.Hur skulle du sammanfatta kongressen?

Barometern - 08 mar 14 kl. 08:11

Varför ska kvinnor jobba gratis?

Den genomsnittliga timlönen för en kvinna är cirka 16 procent lägre än för en man. Utslaget över årets alla dagar, innebär det att kvinnor jobbar 59 dagar gratis.
Detta kan vi aldrig acceptera!

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Inga smittade vid senaste PL-tester

Sydöstran - 30 minuter sedan

Vill sätta norska demonstranter i karantän

Alla norrmän som deltagit i helgens demonstrationer bör omedelbart sättas i 14 dagars karantän, det anser högerpopulistiska Fremskrittspartiets Jon Engen-Helgheim. Han kritiserar även beslutet att inte stoppa demonstrationen av smittskyddsskäl..

Sydöstran - 1 timme sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sydöstran - 1 timme sedan

Löfven: Saker kommer att förändras

Statsminister Stefan Löfven (S) påminde i sitt nationaldagstal att det kommer en tid efter coronakrisen – och underströk att saker inte kommer att vara som förut..

Sydöstran - 1 timme sedan

Misstänkta "zombiebränder" norr om polcirkeln

Misstänkta så kallade zombiebränder har upptäckts i den ryska delrepubliken Jakutien norr om polcirkeln. Det är en dålig nyhet inför årets skogsbrandssäsong..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Regioners kostnader för nätläkartjänster ökar

För att undvika sociala kontakter har många utnyttjat privata vårdappar under coronakrisen. Sjukvårdsregionernas kostnader för vårdapparna har därmed ökat dramatiskt i år..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kungen: Viljan att hjälpa största tillgången

Kung Carl Gustaf hyllade svenskarnas insatser under coronapandemin i sitt nationaldagstal..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Besöksboom väntas för hamnar under midsommar

Fler semesterfirande svenskar väntas ge sig ut på sjön i sommar. Men det ställer krav på gästhamnarna där båtarna ligger tätt – inte minst i midsommar..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Förbjudna "Ms 45" släpps – 39 år senare

För 39 år sedan totalförbjöds den amerikanska filmen ”Ms 45” av den svenska filmcensuren. Under de decennier som gått sedan dess har filmen omvärderats, inte minst av feminister. Nu släpps den för första gången på dvd i Sverige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.