Sydöstran > Nyheter

Saturday, 06 June, 19:01

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 15:00

SD inte rätt miljövalChristopher Larsson, jag tror verkligen inte att någon tror något annat än att en skatt på plastpåsar har mer än en marginell miljöeffekt. Men vi ska vara medvetna om att vi nu kommit så långt att i stort sätt alla forskare är ense om att vi måste göra allt vi kan för att nu kunna stoppa utvecklingen..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD inte rätt miljöval
YLE - 12 jun 17 kl. 06:01

Pargas stad hjälper deltidboende göra smarta miljöval

I Pargas, som hör till de kommuner som har flest sommarstugor i hela landet, ökar invånarna under sommarmånaderna mångfalt. Därför försöker man också från kommunens sida hjälpa de deltidsboende i staden att göra smarta miljöval. - Ingen fastighetsägare är en stor miljöbelastning eller begår något större miljöbrott, men idag så finns det goda och smarta lösningar att i mindre grad än tidigare påverka sin omgivning, säger Carl-Sture Österman som är miljövårdschef i Pargas.

DalaDemokraten - 08 apr 16 kl. 09:54

Fjärrvärme är ett bra miljöval

Torbjörn Vennström skriver i en insändare att märkningen Bra miljöval borde ha strängare krav på fjärrvärmen. Som Torbjörn skriver fungerar Bra Miljöval som en drivkraft för företag att göra sina produkter mer hållbara. Men man borde fokusera på de sektorer som har störst klimatpåverkan och inom vilka snabba och kostnadseffektiva förändringar gör störst skillnad.

Nyteknik - 10 jul 19 kl. 09:33

Analys: Laddhybrider bättre miljöval än elbilar

I batteribristtider är hybrider bättre miljöval än elbilar. Den slutsatsen drar en analysfirman Emissions Analytics efter att ha gått igenom 153 olika modeller..

SVT - 29 nov 16 kl. 16:19

Därför är dieselbilen inget bra miljöval

Från miljöbov till miljöhjälte – och sedan skurk igen. Dieselbilens miljömässiga status har genomgått en dramatisk berg- och dalbana de senaste åren..

SVT - 13 mar 19 kl. 00:59

Forskare: ”Klimatkompensation rättfärdigar dåliga miljöval”

Människor glorifierar det som kallas för ekologiskt och tror att konsumtionen av sådana varor ger dem större spelrum att agera miljöskadligt på andra sätt. Det skriver Patrik Sörqvist, professor i miljöpsykologi i en ny vetenskaplig artikel..

SvD - 25 mar 13 kl. 16:07

Fischers förmånsbil ? ett rent miljöval

Hon väljer miljön före pengarna..

DalaDemokraten - 21 apr 16 kl. 06:10

Debatt: Vårbudget gör det lättare att göra bättre miljöval

Ibland är det både dyrt och krångligt att göra det miljöbästa valet, fast det borde vara tvärtom. I vårbudgeten finns förslag som gör det lättare att göra rätt. Det är ett led i regeringens hållbara samhällsbygge..

YA - 30 aug 16 kl. 03:00

Klimatvecka för bättre miljöval

Klimatrådgivning, hållbarhetsmässa och insamling av farligt avfall. Det och mycket mer står på schemat när Skurups kommun för andra året i rad bjuder in till en hel vecka i miljöns tecken..

YLE - 20 maj 14 kl. 15:03

Män lämnar större avtryck i miljön

Våra konsumtionsvanor måste ändra om vi vill rädda miljön. Utvecklingsländerna härmar oss och om vi fortsätter i samma mönster kommer de att upprepa våra misstag. Män är större miljöbovar än kvinnor visar undersökningar.

BT - 07 feb 16 kl. 20:15

De pratar för miljön – "Vi vill visa hur enkelt det är"

Mia Magnusson och Janne Kantola från Tosseryd har startat podcasten "Miljömotivation" för att hjälpa människor göra enkla och aktiva miljöval i vardagen. BT träffade paret inför deras första inspelning. – Vi utgår från vår vardag där vi berättar hur vi gör så kan alla få göra sina val själva, säger Mia Magnusson..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tyskland: EU är inte bara en marknad

Coronakris och oeniga medlemsländer får hösten att se mörk ut i Europa. Tyskland hoppas på det motsatta..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Italienare öppnade gräns – får kalla handen

Sedan den tredje juni är EU-medborgare återigen välkomna i Italien, men italienarna är sällan lika välkomna. Italiens utrikesminister Luigi Di Maio sade under ett besök i grannlandet Slovenien att han hoppas att fler EU-länderna snart ändrar den inställningen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Friidrottsmuta gick till presidentkampanj

Han tog emot mutor för att inte avslöja rysk dopning, 14 miljoner kronor som gick till en presidentvalskampanj. Nu ställs den förre friidrottsbasen Lamine Diack inför rätta..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Elva gripna för sexuella övergrepp mot barn

Sydöstran - 45 minuter sedan

Person hittat död – misstänkt mord

Sydöstran - 1 timme sedan

Comeback för sommaren i veckan

Efter regn kommer solsken heter det som bekant. Ett ordspråk som passar väl in på stora delar av Sverige nästa vecka..

Sydöstran - 1 timme sedan

Viveca Sten börjar med ny deckarserie

Sydöstran - 1 timme sedan

Bayern München visade sympati och klass

Först gav klubben sitt stöd till kampanjen Black Lives Matter genom att värma upp i tröjor prydda med budskapet. Sedan följde nya demonstrationer. Spelarna bar sorgband och visade under 90 minuter ännu en gång varför Bayern München dominerar i Bundesliga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.