Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 03 June, 20:55

Sydöstran - 22 maj 20 kl. 15:00

Olycklig ryktesspridningEfter det att nyheten om ett utbrott av covid-19 publicerades i våra lokala tidningars webbupplagor, började en mycket olycklig spekulativ ryktesspridning snabbt ta fart på sociala medier, där personalen på funktionsstödsförvaltningen pekas ut som ansvariga genom bland annat brister i basal hygien och handhavandefel..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Olycklig, ryktesspridning
YLE - 17 jan 14 kl. 15:08

Polisen ser allvarligt på ryktesspridning kring Dragsvik

Polisen ser mycket allvarligt på anklagelserna som spridits i fb-gruppen "Vi som tjänstgjort i Dragsvik" Kriminalöverkonstapel Mikael Appel säger att ryktesspridning i sociala medier är lika straffbar som annan ärekränkning. - Sådana ärenden ska man anmäla till polisen och inte tala om i sociala medier, säger Appel. Vi som tjänstgjort i Dragsvik är en öppen grupp och flera av Nylands brigads stamanställda har hängts ut med namn i gruppen.

Posh24 - 08 sep 17 kl. 09:34

Pernilla Wahlgren saknar hur smal hon var när hon var olycklig!

Pernillas uttalande i gårdagens program "Wahlgrens värld" väcker starka reaktioner. Hon säger:
– Det enda jag kan sakna med när jag var som mest olycklig är hur smal jag var, jag kunde inte äta.

Hon kritiseras nu starkt för sitt uttalande.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

C vill sätta stopp för falsk ryktesspridning

? Socialdemokraternas falska ryktesspridning oroar såväl personal som äldre i kommunen, skriver Anki Enevoldsen, C, i ett uttalande där hon går till hårt angrepp mot socialdemokraterna i Gagnef..

Nya Wermlands Tidningen - 07 maj 13 kl. 07:45

"Det är otäckt med all ryktesspridning"

En grundskolelärare i Karlstad misstänkts ha slagit en elev och är avstängd resten av terminen. Kvar i skolan finns eleven, som både sett kompisarna demonstrera för att få läraren tillbaka och utsatts för ryktesspridning..

SVT - 31 jul 14 kl. 18:29

Ryktesspridning hot mot ebolabekämpning

Falsk ryktesspridning och rädsla är stora problem för de som arbetar med att bekämpa ebola. – Det finns fortfarande folk som förnekar att ebola överhuvudtaget finns, säger svenske Raul Paredes som precis lämnat Sierra Leone..

SvD - 22 okt 14 kl. 23:47

Frivilliga hjälparbetare drabbade av ryktesspridning

Ryktesspridning och underförstådda hot har riktats mot de svenska hjälparbetare som frivilligt ska åka ner till Västafrika för att bekämpa ebolaepidemin. Bland redan hemkomna har personer nekats att komma tillbaka till sina arbetsplatser och deras barn att gå till förskolan. Men oron är obefogad, enligt experter..

YLE - 12 jul 17 kl. 12:56

Polisen: För det mesta hjälper inte ryktesspridning

Nu som då händer det att rykten om olika brott sprids på sociala medier utan att polisen egentligen har någon koll på vad som har hänt. Polisen i Vasa tampas som bäst med ett dylikt fall. En ung man ska ha knivrånats i Stenhaga under tisdagen, och ett facebookinlägg om rånet har fått stor spridning.

SVT - 29 jan 19 kl. 18:40

Svenska militärer i Mali utreds efter ryktesspridning om kollegor

Två soldater som deltagit i den svenska insatsen i Mali har skickats hem efter att, enligt Försvarsmakten, ägnat sig åt ryktesspridning ”i syfte att skada förtroendet för egna chefer samt anseendet hos kollegor”. En av soldaterna har lämnat Försvarsmakten och den andra soldatens framtid ska nu avgöras av myndighetens personalansvarsnämnd..

Blekinge Läns tidning - 23 feb 19 kl. 06:00

Ryktesspridning om Krutviken

Ryktesspridning är enligt Torsten Kai Larsen skälet till att lägenheterna i Krutviken säljer dåligt. .

Posh24 - 12 jan 14 kl. 00:47

Cameron Diaz om tonåren: "Jag var olycklig!"

Cameron Diaz har avslöjat att hennes akne som tonåring gjorde henne så deprimerad att hon inte kunde lämna sitt hus. Den 41-åriga skådespelerskan berättar för Seventeen Magazine att hudbesvären gjorde henne till en olycklig tonåring, någonting som sedan ärrade självkänslan djupt. ”Ni kanske tror att mitt liv alltid har varit glamoröst, men jag brukade ha hemsk akne, så pass mycket finnar att jag inte vågade lämna mitt hus.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Trafikverket varnar för dödlig tågklättring

En pojke i 15-årsåldern avled sedan han fått ström i kroppen när han klättrade upp på ett stillastående tåg i Västerås. Trafikverket riktar nu en skarp varning..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Snapchat slutar lyfta Trumps innehåll

Sydöstran - 1 timme sedan

Sonen dödades av polis: ”Det kan bli krig”

Hennes son sköts till döds av en polis med ett halvautomatiskt vapen. Samma dag blev Fouzia Almarou aktiv i Black Lives Matter. Nu hoppas hon att protestvågen i USA ska ge leda till rättvisa även för hennes son..

Sydöstran - 1 timme sedan

Dystra besked om vaccin mot coronaviruset

Den första patientstudien med ett vaccin mot covid-19 har nu granskats och publicerats i en vetenskaplig tidskrift. Resultatet är sämre än vad många hoppats på. Tidiga resultat från andra pågående vaccinförsök ser inte heller helt uppmuntrande ut..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Djurpark förlorar tillstånd efter allvarliga brister

Enligt länsstyrelsen har Blekinge Exotiska Värld haft flera brister i verksamheten. Nu förlorar de tillståndet att visa djur offentligt. Det rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

Sydöstran - 1 timme sedan

Gotlands företagare hoppas på turismen

Gotlands ekonomi är helt beroende av sommarturismen – beskedet om sommarens resor avgör därför allt. Om turisterna inte får komma hit väntas många konkurser och växande arbetslöshet..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tv-recension: Skakande om skandalavslöjande

Dokumentären "Collective" handlar om efterspelet till den katastrofala diskoteksbranden i Rumänien 2015. Det är en skakande skildring av mänsklighetens mörkaste och girigaste sidor, men också av motståndskraft och storartad granskande journalistik..

Sydöstran - 1 timme sedan

Grönt ljus för studentflak i Danmark

Liksom i Sverige har årets danska studenter våndats över inställda firanden och brutna traditioner – men nu backar myndigheterna på en punkt – studentflaken får tillåtelse att åka. Beslutet, som har fattats av landets folketingspolitiker, offentliggjordes under onsdagskvällen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Svenska "Pleasure" tävlar vid inställt Cannes

Svenska filmen "Pleasure", som utspelar sig i den amerikanska porrindustrin, skulle ha visats vid filmfestivalen i Cannes i år. Men även utan att tävla om Guldpalmen har "Pleasure" nu fått kvalitetsstämpel..

Sydöstran - 1 timme sedan

WHO återupptar studier av malariamedicin

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.