Barometern > Nyheter

Friday, 29 May, 11:41

Barometern - 22 maj 20 kl. 14:42

Förlängt besöksförbud på äldreboendenPandemin sätter sina spår och krishanteringen har därmed tagit nya beslut om besöksförbud och stängda verksamheter..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förlängt, besöksförbud, äldreboenden
Nyan - 19 feb 14 kl. 12:00

Hovrätten hävde besöksförbud

Åbo hovrätt har hävt en dom om besöksförbud som gavs i september i fjol i Ålands tingsrätt.
En åländsk man dömdes då till ett tre månader långt besöksförbud efter att enligt domstolen ha stört och skrämt en kvinna med ett nattligt besök och ett telefonsamtal. Som orsak uppgav mannen att en takfläkt fört oljud under en längre tid, att han blev störd av ljudet och att det var kvinnans ansvar att få fläkten reparerad.

Skånskan - 12 mar 20 kl. 17:57

Besöksförbud även i Kävlinge

Kävlinge Även Kävlinge kommun inför besöksförbud för sina äldreboenden. Dagcentralerna håller stängt för allmänheten, men boende i servicelägenheter får äta där.Besöksförbudet gäller från och med fredagen och syftet är att förhindra smittspridning av coronaviruset.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 11:23

Besöksförbud i Eslöv

Eslöv Från och med fredagen stängde Eslövs äldreboenden och även en del boenden för personer med funktionsvariation, sina dörrar för besökare.
– Det är ett stort steg att ta, men om vi skulle få ett utbrott av covid-19 är det ännu värre, säger socialchefen, Josef Johansson.Ute i verksamheterna tar man beslutet om besöksförbud med jämnmod.

Nyan - 02 mar 15 kl. 16:04

Allt fler besöksförbud

Antalet besöksförbud har ökat kraftigt under de senaste åren. Allt fler känner sig så hotade att de tar hjälp av polisen och tingsrätten för att få vara i fred. Antalet ansökningar hos tingsrätten talar sitt tydliga språk.

Skånskan - 13 mar 20 kl. 10:56

Besöksförbud på alla äldreboenden

HÖRBY Hörby kommun inför besöksförbud på samtliga äldreboenden och LSS-boenden från och med klockan 17 idag, fredag. Detta med anledning av det allvarliga läget med coronaviruset och Covid-19 som nu klassas som en pandemi.– Syftet med beslutet är att i möjligaste mån begränsa smittspridningen, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

HBL - 08 jul 13 kl. 07:00

Besöksförbud utfärdas i varierande grad

Behandlingen av besöksförbud strandar ofta på att den som är i behov av skydd inte dyker upp i tingsrätten. Den stora sannolikheten för att processen torkar ihop minskar på polisens vilja att utfärda besöksförbud, säger forskardoktorn Mirka Smolej.

?

Dalarnas tidningar - 31 mar 20 kl. 06:12

Besöksförbud på äldreboenden och gruppbostäder – särskilda skäl för besök: "Gör allt vi kan för att förhindra smittspridning"

Från och med i dag råder i princip besöksförbud på alla äldreboenden och gruppbostäder i Avesta....

SmålandsPosten - 14 apr 20 kl. 19:21

Anhörig: ”Jag skulle känna mig tryggare med besöksförbud”

Besöksförbud råder på alla äldreboenden på grund av coronaviruset. Vid eget boende med hemtjänst gäller andra regler. – Det vore tryggare om det vore besöksförbud där min pappa bor, säger en anhörig..

Aftonbladet - 11 mar 20 kl. 11:23

Besöksförbud på flera äldreboenden

▸ Nu skärps rutinerna på landets äldreboenden. På flera håll i landet införs besöksförbud med anledning av coronaviruset..

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 20 kl. 11:23

Besöksförbud på flera äldreboenden

Nu skärps rutinerna på landets äldreboenden. På flera håll i landet införs besöksförbud med anledning av coronaviruset. – Det är för att begränsa risken för smittspridning, säger Carina Andersson, ansvarig för krisorganisationen på Attendo.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Partiledare kräver testning och kommission

Ett uppenbart haveri. Det anser Centerpartiets vice partiledare Anders W Jonsson om teststrategin för covid-19 i Sverige..

Barometern - 30 minuter sedan

Undersköterskan från Smedby är årets handledare

Mari Carlsson är årets handledare i Kalmar län. Nu går undersköterskan från Smedby vidare till ”final” nationellt. – Jag är både stolt och glad, säger Mari Carlsson..

Barometern - 30 minuter sedan

Speedwaychefen: "Risk att klubbar går i konkurs"

Regeringens beslut om att tillåta tävlingsidrott från den 14 juni får fotbollen att jubla – men beskedet att det måste ske utan publik är ett dråpslag för speedwaysporten i kris..

Barometern - 30 minuter sedan

HBO Max skruvar upp strömningskriget

Tv-tjänsten HBO Max har lanserats i USA med nya originalprogram och prestigefyllda katalogserier som starka argument i kampen om tittarnas tid. Än så länge är tjänsten inte aktuell i Sverige men premiärserien "Love life" går att se ändå – på C More..

Barometern - 1 timme sedan

Hamnträffarna i Färjestaden ställs in

Kalmar-Ölands Fordonshistorikers hamnträffar lockar vanligtvis många bilentusiaster till Färjestadens hamn. Men på grund av det nya coronaviruset har man nu beslutat att ställa in sommarens evenemang. .

Barometern - 1 timme sedan

OAIK: ”Vi räknar med seriepremiär helgen 13-14 juni”

Preliminär seriepremiär hemma mot Landskrona Bois om två veckor. Och eventuellt träningsmatch redan i morgon, lördag. – Vi hoppas på grönt ljus, säger Stefan Johansson..

Barometern - 1 timme sedan

Rickard Olsson blir ny röst på Rix FM

Barometern - 45 minuter sedan

JUST NU: Larm om lägenhetsbrand i Långasjö

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.