UNT > Lokalt

Friday, 29 May, 05:23

UNT - 22 maj 20 kl. 14:14

Socialtjänsten missade syskon som upplevde våld hemmaSocialtjänsten i Knivsta kommun missade att påbörja insatser för ett av två syskon som blev vittne till våld i hemmet..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Knivsta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialtjänsten, missade, syskonsom , upplevde, våld, hemma
Corren - 18 jun 13 kl. 14:17

Socialtjänsten missade hot mot flickan

Redan i januari larmade pappan om att det fanns en fara för dotterns liv. Men någon utredning blev inte av eftersom informationen aldrig nådde rätt avdelning på socialtjänsten i Motala. Nu har socialchefen lex Sarah-anmält händelsen..

SVT Debatt - 20 jan 14 kl. 06:00

När är det tillräckligt illa för er, socialtjänsten?

MISSBRUK Min pappa jobbade, levde och betalade skatt i det svenska samhället i flera decennier. I dag är han missbrukare och får ingen hjälp. Han har slutat att betala räkningar, sköta sin hygien och har inga sociala kontakter.

Sydsvenskan - 01 mar 16 kl. 00:59

Socialtjänst missade akut kris

Socialtjänsten i Borås får kritik från Inspektionen för vård och omsorg för att den inte bedömt en misshandlad kvinnas situation som akut.Kvinnan berättade för socialtjänsten i mitten av 2015 att hon var utsatt för våld från sin sambo men det bedömdes inte finnas risk för att det skulle fortsätta, skriver Borås Tidning.När kvinnan några månader senare hade utsatts igen och berättade att våldet hade pågått i flera år och eskalerat på senare tid bedömde socialtjänsten fortfarande att situationen inte var akut..

News55 - 28 sep 15 kl. 11:41

Vårdare lurade miljoner av 90-årig kvinna – ”Inget fel av oss”, säger socialtjänsten

Mannen, som jobbade inom hemtjänsten, började år 2011 arbeta för en 90-årig dement kvinna. Han hjälpte henne med ekonomin, fick fullmakter och tog till slut emot hennes barndomshus i Älvsjö som en ”gåva”. Mannen och hans familj flyttade in på övervåningen i villan.

UT - 03 sep 13 kl. 06:33

Läkare på öppenpsyk anmälde socialtjänsten för övergrepp ? fick fel

En överläkare vid psykiatriska öppenvårdsmottagningen anmälde socialförvaltningen i Ulricehamn för allvarliga övergrepp mot en av hans kvinnliga patienter. Det finns inget fog för kritiken, anser Inspektionen för vård och omsorg. Den kvinna ärendet gäller tog själv kontakt med socialtjänstens barn- och ungdomsenhet, när hon ansökte om stöd i föräldrarollen i samband med en graviditet.

News55 - 11 dec 15 kl. 14:19

Vårdaren sålde 90-åringens hus – men myndigheten anser inte att socialtjänsten gjort fel

Under tiden mannen och hans familj bodde hemma hos den äldre, dementa kvinnan var socialtjänsten på besök flera gånger då grannar hade hört av sig och uttryckt oro.       LÄS MER: Vårdare lurade miljoner av 90-årig kvinna Ville bo kvar i huset I Älvsjö stadsdelsförvaltnings utredning står det om den äldre kvinnan: ”Berättar vid hembesök att hon egentligen skulle vilja bo kvar i huset men att hon inte kan bestämma över detta.”       LÄS MER: Vårdaren sålde 90-årigens hus – nu går fallet upp i hovrätten Men trots detta blev den 90-åriga kvinnans barndomshus sålt och hon flyttade till ett vårdhem.

Expressen - 18 feb 18 kl. 06:04

Socialtjänsten larmades om Cruz – la ner ärendet

Socialtjänsten i Florida gjorde hembesök hos Nikolas Cruz, 19, efter larm om hans vapenintressen, skriver New York Times.Även FBI har erkänt att de missade ett tips om skolskytten – något som nu kritiseras av Trump."De lägger för mycket tid på att bevisa rysk inblandning i Trumpkampanjen", twittrar presidenten.

Sydsvenskan - 07 aug 12 kl. 06:30

Socialtjänsten välkomnar nya attityden

Alla är inte kritiska mot LKF:s rutin att ta hyresgäster till domstol. Socialtjänsten i Lund tycker det är bra med snabbt agerande.??Då får vi chansen att hjälpa medan skulden är ganska låg eller problemet med störningar inte har blivit för stort.

BT - 09 aug 13 kl. 10:45

Ingen kritik mot socialtjänsten

I september 2012 anmälde en kvinna socialtjänsten i Marks kommun föratt hon kände sig kränkt av dem. Inspektionen för vård och omsorg anser inte att socialtjänsten gjort något fel och avskriver ärendet. Enligt anmälan ska kvinnan inte ha blivit lyssnad på, utredningarna hon utsatts för ska ha varit mer omfattande än nödvändigt och hon ska inte ha fått ut begärda handlingar.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 08:22

Nationellt mått för antal ärenden i socialtjänsten

Foto: Tom Wall
Situationen i socialtjänsten är så pressad att var tredje socialsekreterare överväger att byta jobb. Det får konsekvenser för stödet till utsatta människor. Vision kräver nu ett nationellt mått för hur många ärenden en handläggare får ha.

Fler nyheter från UNT

UNT - 6 timmar sedan

SD-medlem kritiserade parttopp i TV - stängs nu av

Tidigare ordföranden för SD i Enköping Lars Frantzén har stängts av under en internutredning. Skälet är ett TV-framträdande där han riktade kritik mot partitoppen..

UNT - 7 timmar sedan

Kommunen vill granska den egna krishanteringen

Uppsala kommun har beslutat om en granskning av sin egen krishantering i samband med coronapandemin..

UNT - 8 timmar sedan

Misstanke om drograttfylla vid krock

En person är misstänkt för drograttfylla i samband med en mindre kollision mellan två bilar utanför Stenhagens köpcentrum..

UNT - 8 timmar sedan

Det har du rätt till när resan ställs in

Många vänder sig nu till Konsument Uppsala med frågor om evenemang och resor som ställts in till följd av corona. "Stå på dig och kräv pengarna tillbaka", säger konsumentrådgivaren Malin Thonäng..

UNT - 8 timmar sedan

Klassresan förstörd – eleverna får inga pengar tillbaka

Nästa vecka skulle niondeklassarna fira att grundskolan är över med en klassresa till Göteborg. Men resan är inställd på grund av coronaviruset – och pengarna får de inte tillbaka..

UNT - 9 timmar sedan

Visningsrekord för gård med 1700-talsanor

Lantlivet på Tierpsslätten lockar. När fastighetsmäklaren Annika Eriksson lade ut en mindre gård till försäljning blev gensvaret väldigt stort..

UNT - 9 timmar sedan

Fällde fel träd - nu kommer nytt sju meter högt

Ett felfällt träd har väckt känslor i Svartbäcken. Fastighetsägaren Uppsala Akademiförvaltning tar på sig misstaget. På onsdagen kom ett sex meter högt plåster på såren..

UNT - 9 timmar sedan

Tierps kommun blev tvåa i Sverige

Bara Malmö kunde rå på Tierps kommun när det gäller djurvänlighet. När Djurens Rätt släppte sin årliga rankning om Sveriges djurvänligaste kommun kom Tierp tvåa..

UNT - 10 timmar sedan

Covidfallen i vården ökar igen i Region Uppsala

Antalet personer som får intensivvård på Akademiska sjukhuset ökar. "Det ser inte så bra ut som vi hoppats", säger Mikael Köhler, tf hälso- och sjukvårdsdirektör..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.