PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 00:15

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 14:07

Pictet: Guldpriset fortsätter ökaETF:er svarade för något mer än 50 procent av den globala efterfrågan på guld under det första kvartalet i år. Det har lett till att Pictets tidigare prognos på ett guldpris på 1.580 dollar per uns passerats med råge, skriver Luc Luyet i en nyligen utgiven rapport med titeln ”And still it rises” . Pictets prognoser visar att den starka efterfrågan hos investerarna fortsätter under året, vilket i sin tur pressar upp guldpriset ytterligare. Realräntorna och den amerikanska dollarn är de två nyckelfaktorerna som styr efterfrågan på guld.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ETF, Pictets, Luc Luyet, And, Pictet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pictet, Guldprisetfortsätter , öka
PrivataAffärer - 18 feb 20 kl. 04:00

Pictet överviktar guld

Återhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern.

PrivataAffärer - 15 aug 19 kl. 13:00

Pictet överväger sälja ut USA-tillgångar

Finansbolagen är de som gynnas mest vid eventuellt kommande räntesänkningar, och är därför intressanta. Det framgår av bolagets Barometer för augusti. – Givet detta rådande klimat med en del övervärderingar och kommande räntesänkningar väljer Pictet att investera i finansbolag då dessa gynnas av en kommande räntesänkning, samt att de handlas till förmånliga priser på den rådande dyra aktiemarknaden, säger Luca Paolini, Pictets chefsstrateg.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 04:00

Pictet: Varning för övermod

Så sammanfattar den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Management det världsekonomiska läget i sin Barometer för maj. Globala ekonomiska data har legat under förväntningarna 14 månader i rad, vilket är den längsta sammanhängande perioden sedan finanskrisen. ”Världshandeln, sett till volymen, är på den lägsta nivån sedan 2009, vilket leder till att förtroendet på marknaderna i de utvecklade länderna minskar.

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 04:00

Pictet: Globala aktier oattraktiva

Det är i den schweiziska oberoende kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements månadsbarometer för september som Luca Paolini konstaterar att aktiemarknaderna i framför allt USA och Schweiz är fortsatt dyra. – Den fortsatta handelstvisten mellan USA och Kina, i kombination med osäkerheten som omgärdar brexit, gör att Pictet behåller sin underviktposition för globala aktier. Amerikanska aktier är särskilt oattraktiva, trots att jämförelseindexet S&P 500 ligger några få procentenheter från sitt högsta värde någonsin, men lågkonjunkturindikatorerna i USA blinkar rött, säger Luca Paolini.

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 13:00

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 06 apr 20 kl. 07:31

Pictet: Aktier har aldrig varit intressantare för placerare

Det framgår av den ledande schweiziska kapitalförvaltaren Pictet Asset Managements barometer för april. Under de kommande fem åren förutspår Pictet att realavkastningen på amerikanska aktier i snitt blir 7,5 procent per år, medan amerikanska obligationer sannolikt levererar negativt, -3,5 procent. Det bredare S&P 500-indexet i USA föll nyligen 35 procent inom loppet av ett par veckor.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 10:00

Pictet: Ny tjurmarknad efter en ”grym” oktober

Det skriver den internationella schweiziska banken Pictet Asset Management i sin barometer för oktober, författad av chefsstrategen Luca Paolini. Han anser att börsuppgångarna under det senaste decenniet var för höga. ”Men korrektionen i oktober blev också för skarp”, skriver han i Barometern.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 11:00

Pictet: Stärker kassan och minskar i aktievikt

Den globala ekonomin växer nu med mindre än 3 procent, vilket kan jämföras med juni månad då tillväxttakten globalt var drygt 3 procent. Slutsatsen i Barometern blir fortsatt undervikt i aktier och obligationer – och övervikt i kontanter. Den internationella schweiziska kapitalförvaltaren Pictet Asset Management spår fortsatt sjunkande BNP in på nästa år som skäl till den försiktiga hållningen i placeringsstrategin.

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 04:00

Pictet: Coronan sänker vinsttillväxten

Den internationella kapitalförvaltaren sänker prognoserna för 2020 för de båda indexen S&P 500 och Stoxx Europe 600 från 3,8 till 3,1 procent respektive 4,4 till 3,4 procent. Däremot lämnar Pictet prognosen oförändrad när det gäller MSCI Emerging Markets, med förklaringen att det sannolikt blir sämre under första halvåret, men sedan blir det ordentligt bättre under andra halvan. Turistländer drabbas hårt De länder vars ekonomi drabbas hårdast enligt Pictet är de som är mest beroende av turismen.

PrivataAffärer - 07 dec 17 kl. 13:00

Pictet: Eurozonen vinnare nästa år

Ytterligare ett gott aktieår står för dörren, enligt den schweiziska banken Pictet Asset Management.  Bäst går det i Eurozonen, men Pictet tror även på aktier i Japan och tillväxtmarknaderna....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Experten: Investmentbolag eller fonder

Författaren och aktieexperten Marcus Fridell delar med sig av sin kunskap och ger även tips på investmentbolag som han tycker är både bra och dåliga. Utöver det avslöjar han att det bara finns en typ av fond som intresserar honom. Bolag som nämns i intervjun: Investor, Kinnevik, Industrivärden, Svolder, Bure, Spiltan, Latour, Creades, Paradox, Spiltan aktiefond investmentbolag, Spiltan globalfond investmentbolag Dagens gäst: Marcus Fridell, aktieexpert och författare till Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag..

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

”Något som ligger Traton i fatet är att många analytiker envisas med att räkna in finansverksamhetens skulder i nettoskulden, men inte dess tillgångar. Så betraktat har Traton en stor nettoskuld. Vi har justerat bort detta”, skriver Affärsvärlden.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Volvo: Fordonsanvändandet på nivåer som före corona

”Dessutom hade vi ordrar att effektuera när stoppet kom, och många kunder har väntat rätt länge på sina fordon nu, så trycket och takten i produktionen har också skruvats upp. Med det sagt råder det fortsatt stor osäkerhet om orderläget på längre sikt. Vår bedömning är att efterfrågenivåerna kommer ligga på betydande lägre nivåer framåt än innan Coronapandemin”, säger Claes Eliasson.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Chefsstrategen: Överviktar USA, IT och Hälsovård

Det är USA som har de bästa förutsättningarna när det gäller att erbjuda fortsatta lättnader, vilket är ett av huvudskälen till att övervikta USA. Inom aktier underviktas samtidigt Japan. Men det finns en risk att den japanska centralbanken fortsätter med aktieköp, medan aktieåterköpen i USA minskar, anser Johan H Larsson.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

FI återkallar tillståndet för Exceed Capital

”FI:s beslut innebär att bolaget blir av med samtliga tillstånd och inte längre får bedriva tillståndspliktig verksamhet”, skriver FI. Exceed är ett värdepappersbolag vars verksamhet huvudsakligen består av rådgivning om finansiella instrument till konsumenter. ”FI:s undersökning visar att Exceed genomgående har brutit mot centrala kundskyddsregler i värdepapperslagstiftningen.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Trading Direkt: Spaning om Hansa Biopharma

Tobbe Roséns tekniska analys: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent) Hoist Finance, Pricer, Kancera, Hansa Biopharma, Genovis, DNO, Cellink, Oasmia, Inzile, Intrum, Millicom, Fastator, Chemotech.  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Epiroc pandemi-varslar

Varslen berör 350 tjänster i Örebro och 75 tjänster i Fagersta, varav hälften är tjänster inom produktion. ”De är ett resultat av att Epiroc ser en betydande minskning i kundefterfrågan till följd av covid-19-pandemins effekter på den globala ekonomin. Varslen är också del av Epirocs kontinuerliga strävan att bli så flexibel och effektiv som möjligt, och följer flera effektiviseringsåtgärder som genomförts globalt sedan 2019”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Jefferies International sänker sin rekommendation för SCA till underperform från behåll. Riktkursen är 100 kr. Det framgår av en analys daterad den 2 juni som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Jefferies: Massapriserna handlas sidledes

SCA-aktien har mycket riktigt också gått väsentligt bättre än marknaden under året och handlas i dagsläget nära rekordnivåer, påpekar Jefferies, som på tisdagen sänker sitt betyg för aktien från behåll till underperform med oförändrad riktkurs 100 kr. ”Vi tror inte att de senaste massaprishöjningarna innebär en början på en tydlig höjningscykel, utöver vad vi redan räknat in för det andra halvåret”, skriver Jefferies. På kortare sikt är analyshuset ännu mer försiktigt och räknar med att massapriserna ska handlas sidledes, då efterfrågan på mjukpapper och hygienprodukter antas vika, samtidigt som nedgången inom tryckpapper fortsätter.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

SEB: Hushållens förmögenhet minskade första kvartalet

Hushållens nettoförmögenhet minskade med 1.065 miljarder kronor och uppgick vid utgången av kvartalet till 16.860 miljarder kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.