SVT > Utrikes

Saturday, 06 June, 18:10

SVT - 22 maj 20 kl. 13:56

Flygexperten: ”Flygsäkerheten i Pakistan är mycket dålig”Ett passagerarplan har kraschat i södra Pakistan. Planet tillhör flygbolaget Pakistan International Airlines som som har en rad liknande olyckor i bagaget. – Flygsäkerheten i Pakistan är mycket dålig, säger flygexperten Jan Ohlsson.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Pakistan, Pakistan International Airlines, Jan Ohlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygexperten, Flygsäkerheteni , Pakistanär mycket , dålig
Cornucopia - 22 maj 17 kl. 16:39

Uppdrag Granskning sätter efter sjöräddningshelikoptrarna - blev smutsiga vid landning

Uppdrag Granskning har begärt ut loggar från en svart låda på en sjöräddningshelikopter efter att en helikopter piskat upp grus och jord vid en landning, som filmades av ett TV-team. Sjöfartsverket har vägrat och det hela har överklagats till Kammarrätten. Helikopterbesättningar har sjukskrivit sig och basen i Norrtälje är just nu ej operativ.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nytt ras i Nordnorge – orsakade stort hål

Tidigare i veckan drogs åtta hus ner i havet i norska Alta. Nu har ett nytt ras har ägt rum i samma område i Nordnorge – som orsakade ett stort hål i E6:an..

SVT - 3 timmar sedan

Nästan 600 sjukvårdsarbete bekräftade döda i USA

Journalister på The Guardian och Kaiser Health News driver ett projekt för att dokumentera och hylla all sjukvårdspersonal som mist livet i coronapandemin i USA. 586 dödsfall bland vårdanställda i USA har hittills bekräftats av journalisterna – betydligt fler än vad USA:s folkhälsomyndighet har i sin statistik..

SVT - 4 timmar sedan

Bolsonaro vill hoppa av WHO

I Brasilien har det beslutats att polisen inte får gå in i städernas fattigaste områden, de så kallade favelorna. Samtidgt har landets president Jair Bolsonaro sagt att Brasilien kan göra som USA och lämna WHO..

SVT - 8 timmar sedan

75-årig man till sjukhus efter att ha knuffats av polis i USA

Två poliser i Buffalo har stängts av efter att ha knuffat omkull en 75-årig man så att han fick allvarliga skador av fallet och nu vårdas på sjukhus. 57 poliser lämnar nu Buffalopolisens kravallstyrka i protest mot att deras kollegor har stängts av till följd av händelsen..

SVT - 14 timmar sedan

Black Lives Matter-plats vid Vita huset döpt

Borgmästaren i Washington  DC, Muriel Bowser, har döpt det område nära Vita huset som har blivit ett epicentrum för de anti-rasistiska protester som präglat USA den senaste tiden till Black Lives Matter-platsen..

SVT - 20 timmar sedan

Felaktiga påståenden om protesterna i USA sprids till miljoner

Protesterna i USA har omgärdats av en rad felaktiga eller vilseledande påståenden – ofta i samband med bilder. President Donald Trump själv har delat ett klipp av en brutal misshandel tillsammans med påståendet att offret försvarade sin butik mot demonstranter. Men enligt polisen stämmer inte påståendet – och längre klipp från samma händelse visar på en mer komplex historia..

SVT - 21 timmar sedan

WHO ändrar riktlinjer om munskydd – bör användas i folkmassor

Världshälsoorganisationen WHO uppdaterar sina riktlinjer om munskydd. Munskydd bör användas i folkmassor och på andra platser där det är svårt att hålla avstånd, enligt WHO. – Till exempel i kollektivtrafiken och andra mindre utrymmen, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus..

SVT - 23 timmar sedan

Så kan presidentvalet i USA präglas av protesterna

Den 46-årige George Floyds död markerade startskottet för de massprotester mot polisbrutalitet och rasism som har spridits över hela USA. Med bara fem månader kvar till presidentvalet frågar sig många hur protesterna kommer att påverka det politiska spelet..

SVT - Igår: 18:02

Så kunde åtta hus slukas av havet

Jordsked är inte helt ovanliga i Norge, men delar av Sverige har också förhöjd risk. Områden där jorden innehåller stora mängder så kallad kvicklera är mest utsatta. Det säger Anna Hedenström, enhetschef Samhällsplanering jord på Sveriges geologiska undersökning (SGU)..

SVT - Igår: 16:34

Lista: Så öppnar Europa sina gränser till sommaren

EU-kommissionen hoppas att fritt resande mellan alla EU-länder ska bli verklighet redan inom några veckor. Men än så länge är det flera länder som är skeptiska till att öppna helt, framför allt för länder med en bredare smittspridning. Så här ser reserestriktionerna ut – land för land..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.