SR > Nyheter

Sunday, 24 May, 23:23

SR - I förrgår: 13:39

Oklart hur värmen påverkar virusspridningStudier visar att torr och kall luft kan vara gynnsam för spridningen av virus. Men enligt tidigare statsepidemiologen Annika Linde kan solljus bidra till att bryta ner coronavirus som har spridit sig. Däremot är det oklart hur stigande temperaturer kan komma att påverka spridningen av viruset..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Annika Linde

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oklarthur , värmen, påverkar, virusspridning
Skånskan - 11 maj 17 kl. 05:00

Fjärrvärmen kopplas ihop med Dalby

dalby-lund Kraftringen fortsätter sitt arbete för att ha en fossilfri produktion 2020. Det senaste i denna satsning är att knyta ihop Lunds fjärrvärmenät med Dalby. Projektet satte igång vecka femton och beräknas vara färdigt i slutet av året.

Nyan - 25 jul 18 kl. 12:54

Tekniska problem stänger Mariebad

Tekniska problem med doseringen av kemikalier har tvingat Mariebad att stänga. Det är oklart när badet kan öppna igen, men sannolikt först nästa vecka.
– Allt ser normalt ut, men det är inte okej, säger Greger Sundström som är driftstekniker på fastighetsavdelningen i Mariehamn.

Supermiljöbloggen - 29 jul 18 kl. 19:58

SD-riksdagskandidat: torkan är bevis för att ”klimatalarmister” har fel

I förra veckan lyfte Thoralf Alfsson, Sverigedemokratisk f.d. riksdagsledamot, den nuvarande värmeböljan.

BT - 14 sep 14 kl. 23:24

Rysare i Borås: "Det pendlar hela tiden"

Vid midnatt är det ännu oklart hur valresultatet blir för Borås.
GRAFIK: FÖLJ RÖSTRÄKNINGEN I ARTIKELN! När Stefan Löfven ska tala på teveskärmen blir det en paus i avdukningen.

YLE - 30 aug 13 kl. 12:44

På flykt undan inbördeskrig i Syrien

Det är tisdag 13 augusti 2013. Jag sitter på inrikesministeriet i den autonoma republiken Kurdistan i Irak. Tjänstemannen på andra sidan skrivbordet ber att få se mitt pass, det enda ljud som hörs kommer från luftkonditioneringsapparaten som surrar och det är jag glad för.

Kristianstadsbladet - 27 jun 14 kl. 08:12

Ny klubb för Thuresson

Foto: Tommy Svensson
Tyringesonen Andreas Thuresson, 26, är initiativtagare till välgörenhetsprojektet ”Idrott för alla”. I går samlades NHL-stjärnor, artister och företagare för att spela golf. Samtidigt avslöjade Thuresson för Kristianstadsbladet att han byter klubb.

YA - 14 sep 14 kl. 23:23

S blir störst i Simrishamn

Foto: Hanna F.Ellborg
Sverigedemokraterna går starkt framåt i går dagens val, även i Simrishamns kommun. Störst parti ser dock Socialdemokraterna ut att bli.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Åh herre, Ben & Jerry's släpper glass för gräsrökare – med högst oklar reklamfilm

4 april, eller 4/20 som det också kallas, är en rätt stor grej inom falanger som gillar att puffa gröna växter. Det hela kommer egentligen från tiden 16.20, eller 4.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 12:00

Politikerna ännu tveksamma

SÖDERKULLA Det verkar som om bullerskärmen får ligga kvar i sin malpåse.
Politikerna i tekniska nämnden lovar i varje fall inte att den ska byggas när SkD frågar.Det de tre politikerna i tekniska nämndens presidium – Milan Obradovic (S), Anders Törnblad (MP) och Håkan Fäldt (M) – är mest irriterade på Trafikverket som sa nej till kameraidén.

YLE - 21 aug 17 kl. 04:53

Blå framtid ska återerövra väljare på landsbygden - “Pinsamt” tycker Sannfinländare

Blå framtid har satt in en ny växel för att hitta väljare på landsbygden men möter på motstånd från sina gamla partikamrater. Att få ihop de femtusen namn som krävs för att grunda ett parti var en lätt match, men att bygga upp en ny partiorganisation från noll blir det nya partiets stora utmaning. Det är mulet och så gott som tomt, både på folk och bilar på parkeringsplatsen utanför den stora matbutiken i Mäntyharju i Södra Savolax.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Gatuprotester väntas mot lönesänkning

I Ecuador väntas imorgon stora gatudemonstrationer mot nedskärningar - coronarestriktioner till trots. Det är protester mot president Lenín Morenos ekonomiska åtstramningar i samband med coronakrisen..

SR - 5 timmar sedan

Ungern förbjuder transpersoner att byta juridiskt kön

I Ungern har parlamentet röstat för att förbjuda transpersoner att ändra sin könstillhörighet i id-handlingar och andra dokument..

SR - 5 timmar sedan

Boris Johnson håller pressträff

Kraven på Dominic Cummings, den brittiske premiärministern Boris Johnsons närmaste rådgivare, avgång duggar tätt efter anklagelser om att han brutit mot landets coronarestriktioner..

SR - 6 timmar sedan

Miljontals barn riskerar att gå miste om vaccin

Över hundra miljoner barn världen över riskerar att gå miste om vaccin mot allvarliga sjukdomar som mässling och polio i år..

SR - 6 timmar sedan

Regionrådet: "Siffrorna är tagna ur luften"

Förra veckan testades drygt 32 000 för coronaviruset, vilket är en tredjedel av mot vad man väntade sig – och socialminister Lena Hallengren lägger stort ansvar på regionerna för den bristande testningen..

SR - 6 timmar sedan

Gatuprotester i Hongkong: ”Slutet för vårt självstyre”

Gatuprotester blossade upp i Hongkong idag, för första gången sedan coronaviruset bröt ut. Men kravallpolis slog snabbt till och skingrade demonstranterna med tårgas..

SR - 6 timmar sedan

Nära 100 000 döda i USA

I USA närmar sig nu dödssiffran 100 000 människor i coronapandemin. Landets största tidning New York Times hedrar de döda genom att fylla sin första sida med namn och korta beskrivningar av människorna bakom siffrorna..

SR - 6 timmar sedan

Tuffare tider för inkassoföretagen när färre kan betala

De svenska inkassoföretagen räknar med en markant ökning av ärenden under hösten, men paradoxalt nog inte en större lönsamhet..

SR - 9 timmar sedan

3 998 inrapporterade dödsfall i Sverige

Nya siffror från Folkhälsomyndigheten visar att 3 998 dödsfall till följd av covid-19 nu har registrerats i Sverige. Det är en ökning med 6 fall sedan i går..

SR - 10 timmar sedan

Historiskt när Netanyahu ställs inför domstol

Korruptionsanklagade Benjamin Netanyahu ska nu både styra Israel som premiärminister och samtidigt bli den förste på posten att försvara sig i domstol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.