YA > Nyheter

Wednesday, 03 June, 12:38

YA - 22 maj 20 kl. 13:25

Rätten manas trotsa Socialstyrelsen: ”Kan inte dömas till fängelse”26-åringen som misstänks för mordet i Vallby kan trots allt dömas till vård. Både försvararen och åklagaren är över ens om att tingsrätten borde gå emot både Rättsmedicinalverket och Socialstyrelsen. Dom faller om en vecka..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Socialstyrelsen, Vallby, Rättsmedicinalverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätten, manas, trotsa, SocialstyrelsenKan inte , dömastill , fängelse
SmålandsPosten - 13 jun 13 kl. 06:23

Socialstyrelsen stoppar Attendos gruppboende

Växjö kommun tecknade avtal med Attendo LSS om att driva ett nytt gruppboende på Evedal.Men Socialstyrelsen har avslagit det privata vårdbolagets ansökan.
Så nu får kommunen ta hand om det i egen regi i stället och går till domstol för att få en ny prövning.

Trelleborgs Allehanda - 06 mar 13 kl. 12:50

Socialstyrelsen: Kritik mot Vellinge efter kvinnomord

Socialstyrelsen kritiserar omsorgsnämnden i Vellinge för att inte ha agerat tillräckligt resolut då en man hade utsatt sin ex-hustru för våld. Tre månader senare mördades kvinnan i Malmö inför parets båda barn.
En man högg i februari 2012 ihjäl sin ex-hustru med en bajonett inför deras barn utanför hennes nya hem i Malmö.

Magazin24 - 10 okt 12 kl. 20:36

Hjälp dröjde ? nu vill Socialstyrelsen att kommunen betalar

Socialstyrelsen vill att Hallstahammars kommun ska betala en särskild avgift till dem för att de inte har lyckats ordna ett boende med särskild service till en person. I oktober 2010 beviljade Socialstyrelsen i Hallstahammars kommun en person insats i form av bostad med särskild service för vuxna. För två veckor sedan hade kommunen fortfarande inte ordnat något särskilt boende för personen, som i nuläget bor i en gruppbostad i en annan kommun.

Dagens Medicin - 09 jul 15 kl. 07:35

”Ska Sverige tillåtas trotsa FN:s kritik?”

Fler frågetecken än svar från socialstyrelsen, skriver Lars Lundström, doktor i psykologi och legitimerad psykolog i en replik på ett tidigare inlägg..

BT - 08 feb 13 kl. 10:40

Vuxenpsyk fråntog patients mobil- telefon - får kritik av Socialstyrelsen

En patient på vuxenpsykiatriska kliniken avskildes och fråntogs sin mobiltelefon. Nu kritiserar Socialstyrelsen vårdgivaren. Patienten fråntogs rätten att använda sin mobiltelefon under en knapp månad i slutet på 2011.

BT - 08 feb 13 kl. 10:40

Vuxenpsyk tog patients mobil- telefon - får kritik av Socialstyrelsen

En patient på vuxenpsykiatriska kliniken avskildes och fråntogs sin mobiltelefon. Nu kritiserar Socialstyrelsen vårdgivaren. Patienten fråntogs rätten att använda sin mobiltelefon under en knapp månad i slutet på 2011.

YLE - 05 apr 17 kl. 08:38

IS: Komarov kan tänka sig att göra som Ovetjkin – vill trotsa ligans OS-nej

Leo Komarov vill spela OS. Till Ilta-Sanomat säger rivjärnet att han är en av de få spelarna i det finska landslaget som kan trotsa NHL:s beslut, men allt hänger på straffen. – Att spela OS är den största äran för en spelare.

SVT - 19 okt 15 kl. 07:47

Socialstyrelsen JO-anmäls efter domstolsfall

Psykologen Niloufar Jalali-Moghadam fick inte sin iranska examen överförd till en svensk legitimation. Trots att hon vann mot Socialstyrelsen i förvaltningsrätten vill inte myndigheten följa domen. Nu JO-anmäls Socialstyrelsen..

BT - 30 sep 14 kl. 14:42

Rätten ger tummen ner för boråsares utbildning

Förvaltningsrätten i Stockholm avslår en Boråskvinnas ansökan om att hennes utländska utbildning ska ge henne rätten att utöva yrken inom hälso- och sjukvård. Den 46-åriga kvinnan fick sin treåriga grundläggande sköterskeutbildning i Förenade Arabemiraten. Hon har även en ettårig utbildning från USA.

Corren - 14 aug 12 kl. 13:01

Socialstyrelsen kräver högre böter för Vadstena kommun

Socialstyrelsen anser att Vadstena kommun ska betala en högre straffavgift för att inte ha tillhandahållit ett särskilt boende i tid, än vad förvaltningsrätten bestämt..

Fler nyheter från YA

YA - 10 minuter sedan

Se inte Sverige genom amerikansk lins

Det är lätt att fascineras av upplopp i USA. Men medier, politiker och forskare bör ägna sig mer åt Sveriges avgörande problem och inte måla upp rasismen som grunden för dem. .

YA - 15 minuter sedan

Skådespelaren Inga Edwards död

YA - 30 minuter sedan

Covid-19: Här finns det smittade i sydost

Antalet konstaterat smittade i sydöstra Skåne har inte ökat den senaste veckan. Flest har Ystad med 17 fall..

YA - 30 minuter sedan

Bevisningen: Hyrbilens gps visar rånarnas färdväg

Hyrbilens gps visar hur de misstänkta rånarna förflyttade sig mellan gårdsrånen och i en av de tilltalades hem hittades en lista med namn och adresser till stora lantbruk på Österlen. Listan över bevis mot de misstänkta gårdsrånarna är lång..

YA - 1 timme sedan

22-åring misstänks för dubbelt narkotikabrott

En 22-årig man i Skurup är misstänkt för narkotikabrott, efter att polisen både gripit honom och gjort husrannsakan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.